Intersport/nike cup

Team Eliassi bäst i stor inomhuscup

16 lag från framförallt division 5 och 6. Då stack Team Eliassi upp som nykomlingar och tog hem segern. "Vi vill tacka Rockneby för att vi fick möjligheten", säger Zana Eliassi.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.11:09, 18 december, 2016

4 bilder
 • Team Eliassi tog hem segern. Foto: Johan Steglander
  Team Eliassi tog hem segern. Foto: Johan Steglander
 • Foto: Elias Håkansson
  Foto: Elias Håkansson
 • Foto: Elias Håkansson
  Foto: Elias Håkansson
 • Richard Andersson är ansvarig tillsammans med Rockneby IK över cupen som hade rekordintresse. Foto: Elias Håkansson
  Richard Andersson är ansvarig tillsammans med Rockneby IK över cupen som hade rekordintresse. Foto: Elias Håkansson

Intersport/Nike Cup ägde rum i Kalmar Sportcenter under lördagen och arrangeras av Rockneby IK sedan många år tillbaka. Intresset har varierat under åren men till 2016 var trycket på platserna högre än på länge.

– Vi har valt att har fyra grupper med fyra lag i varje men vi hade kunnat ha en femte grupp också. Intresset har varit enormt i år, säger Richard Andersson, ansvarig över cupen.

Cupens signum är att lag i de lägre divisionerna ska få visa upp sig. Något som är viktigt för breddidrotten menar Andersson.

– Det är viktigt, vi ser ju att efterfrågan finns i och med intresset. Matcherna är lika spännande oavsett nivå, säger han.

Ett lag som dock hade med sig en hel del spelare från högre divisioner var det ihopkomponerade Team Eliassi med Johan Steglander och Arnel Vuckic som tränare.

– Vi har gått på de lag som har frågat oss först. Team Eliassi var ett av dem och när vi fick godkänt från Smålands fotbollsförbund skickade vi ut en förfrågan till klubbarna som skulle vara med. Det var ingen som var emot att Team Eliassi var med, berättar Andersson.

Att laget sedan skulle stå som segrare av de 16 lagen var det ingen som kunde förutspå. Med enbart sex man i laget och Razgar Eliassi som målvakt kunde de vinna en tuff final mot Flygsfors/Gadderås med 1–0.

– Vi hade en tunn trupp i och med att spelare som Peiman och Karzan är på semester och kaptenen Omar spelade för Nickebo då han är tränare där. Skönt och vinna inför Kalmarpubliken och våra fans som kom ifrån Norrliden. Det finns inget bättre än att vinna med Team Eliassi, berättar Zana Eliassi efter turneringen.

Som även vill rikta ett stort tack till Rockneby IK och övriga lag i cupen för att de fick vara med och delta.

– Vi är evigt tacksamma över att Rockneby IK och de andra lagen lät oss vara med i cupen, det betyder mycket, avslutar Zana.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Borgholm besegrade Bäckebo – ”Man svävar på moln”

Tre matcher spelades i lokalbollen på torsdagen. Borgholm besegrade ett stabilt Bäckebo på bortaplan – "Alla drar åt samma håll".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:22, 22 juni, 2017

Lokalbollen: Borgholm besegrade Bäckebo – ”Man svävar på moln”
Foto: Arkiv

Division 2 Östra Götaland:

Lindsdal IF – Österlen FF 3-1 (0-1)

Läs allt om den spektakulära vändningen här.

Division 2 Sydöstra Götaland dam

Glömminge – Lindsdal (Uppskjuten till augusti)

Division 6 Kalmar/Öland

Bäckebo GoIF – IFK Borgholm 0-2 (0-0)

Niklas Knutsson, tränare i Bäckebo: ”Vi gör en bra första halvlek där vi äger spelet och de får inrikta sig på försvar. Men vi får inte in bollen tyvärr fast vi förtjänade både ett och flera mål. I paus sa vi att vi skulle fortsätta med det starka spelet från i första”.

”Vi gör ingen dålig andra halvlek men Borgholm snappar upp och det märktes att de var mer vältränade än oss så dom orkade fullfölja matchen. Ändå står det 0-0 länge men med ca kvarten kvar gör de 0-1. Sen flyttar vi upp laget för att nå en kvittering men lyckas inte ända fram. Dom avgör matchen i den 90 minuten på en kontring. Jag är nöjd med spelet framför allt i första halvlek, synd att det inte räckte till poäng”.

Matchens lirare Bäckebo GoIF: ”Tycker det är stark laginsats En extra plus till Anton Aldentun som gör en bra debut”

Målskyttar, IFK Borgholm: Patric Addén, Axel ”Oxen” Pettersson

Edin Dzananovic, tränare, Borgholm: ”Man svävar på moln och finner inga ord på hur laget och föreningen har utvecklats under året. Alla drar åt samma håll och tar till sig av det vi kommer överens om. Ikväll möter vi ett mycket bra Bäckebo och det kändes som den seriefinal matchen var. De är bättre än oss i första halvlek inget snack om den saken men vi har en bra defensiv och håller undan till 0-0 i halvtid.”

”Vi stramade upp spelet i andra halvlek och spelar bättre, känns att vi har bättre ork än Bäckebo. Men målen uteblir, vi borde satt någon under första delen av andra halvlek. Istället kommer vårt första ganska sent och sen gör vi 2-0 på slutet. 10 raka segrar och nu vänder serien och vi börjar om igen. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge men måste vara ödmjuka och fortsätta arbeta på samma sätt som under våren.”

Matchens lirare, IFK Borgholm: ”Felix Jotarv, Axel ”Junior” Pettersson och övriga i föreningen”

S:t Sigfrid IF – Kalmar City BK 3-1 (3-0)

Målskyttar S:t Sigfrid IF: Jesper Wallin 2, Christoffer Nilsson.

Nicklas Holm, tränare, St. Sigfrid: ”Vi spelade stabilt i första och gjorde alla våra mål då. Sedan tog dom över i andra halvlek där det kändes att dom sprang mer i andra. Man kan sammanfatta matchen med att vi hade var sin halvlek men att vi var mer effektivare än Kalmar City. Vi är nöjda med segern.”

Matchens lirare S:t Sigfrid IF: Jesper Wallin.

Vi har sökt Kalmar City för kommentar utan resultat.

Text: Nicke Grozdanovski

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindsdals IF - Österlen FF 3-1

Lindsdal fick till spektakulär vändning efter underläge i halvtid

Klockan 19.30 på torsdagskvällen tog Lindsdals IF emot Österlen FF på Fjölebro. Trots stundtals sviktande spel och en oroväckande första halvlek gick hemmalaget hem med tre starka pinnar. "Det är en typisk moralseger".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:43, 22 juni, 2017

Lindsdal fick till spektakulär vändning efter underläge i halvtid
Foto: Richard Johansson

Österlen började matchen med att skapa en oroväckande första halvlek för Lindsdals IF, då de drygt 26 minuter in tryckte in 0-1. Lindsdal kämpade på men resultatet stod stadigt in i halvtid.

I andra halvlek lades en ny växel i och Lindsdal blev det spelförande laget. I 58:e minuten petade Filip Quist in i kvitteringsmålet, följt av Mergim Pllanas lobb in i mål för 2-1 i 77:e och Emil Johanssons 3-1-mål strax innan slutsignalen.

– Det är en väldigt skön seger, framförallt nu när vi har varit inne i en sval period poängmässigt. Vi var nedtryckta i första halvlek då de gjorde en kanonhalvlek och vi gjorde en riktigt dålig, berättar Johan Israelsson, tränare i Lindsdals IF.

– Vi var oerhört besvikna över prestationen i halvtid, men vi såg konstruktivt på det och försökte hitta lösningar. Vi ändrar formationen och taktiken lite och äter oss in i matchen igen. Det är en typisk moralseger, vi krigar på för varandra och det betalar sig, avslutar han.

Härnäst väntar ett derby mot Nybro IF på Victoriavallen den 30:e juni.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan

I U21-EM har Sveriges prestationer varit upp och ner. En som presterat bra är Melker Hallberg med sin fina passningsfot. Något som visar sig på statistik som UEFA tagit fram.

Filip Edvardsson

Kl.16:36, 22 juni, 2017

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan
Foto: Arkiv

Kalmar FF:s mittfältare Melker Hallberg har varit stabil under de inledande gruppspelsmatcherna. Likt hans roll i KFF har han haft mycket boll och fördelat spelet. Det visar sig nu på statistik som Uefa har tagit fram. Där ligger Melker Hallberg tvåa på listan över de som slagit flest passningar under turneringen. Hela 118 stycken har det blivit på två matcher.

Toppar listan gör Real Madrids supertalang, Marcos Llorente Asensio med 123 passningar.

uefa

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på torsdagen klockan 20.45. Där står Slovakien för motståndet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tufft motstånd väntar för Lindsdals IF i Hyundai Cup

Lottningen har kommit till kvartsfinalerna i Hyundai Cup för herrar. Lindsdals IF ställs mot Oskarshamns AIK om de skulle besegra Östers IF U21 i Åttondelsfinalen.

Filip Edvardsson

Kl.13:10, 22 juni, 2017

Tufft motstånd väntar för Lindsdals IF i Hyundai Cup
Foto: Arkiv

Under tisdagen blev det klart att division 1-laget Oskarshamns AIK står för motståndet i kvartsfinalen av Hyundai cup för Lindsdals IF. Detta förutsett att de lyckas besegra Östers IF:s U21 i åttondelsfinalen.

Det kommer dock bli tätt med matcher i månadsskiftet juli/augusti om de skulle vinna. Åttondelsfinalen spelas den 26 juli, och kvartsfinalen måste vara spelad innan den 2 augusti. Utöver det har de seriematcher som väntar. Det innebär att det kan bli fyra matcher på 11 dagar för Lindsdals IF.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IF Elfsborg stundar för Nanne Bergstrands Kalmar FF

Kalmar FF åker till Borås för att möta IF Elfsborg i en träningsmatch. Det blir Nanne Bergstrands första match som Kalmar-tränare sen återkomsten.

Filip Edvardsson

Kl.09:01, 22 juni, 2017

IF Elfsborg stundar för Nanne Bergstrands Kalmar FF
Foto: Arkiv

Matchen som blir Nanne Bergstrands första sen återkomsten som Kalmar FF-tränare spelas mot IF Elfsborg. Förvisso är det bara en träningsmatch, men spelarna vill självklart visa framfötterna inför sin nya tränare. Han tar dock situationen med ro. För honom är det som att förbereda sig för vilken match som helst.

– Att kliva in mitt i säsongen är inte så speciellt. Rutinerna ser ju likadana ut. Det är bara att köra på som inför vilken match som helst. Men självklart är det kul att vara tillbaka i KFF igen, berättar Nanne Bergstrand.

Det kommer även ske en del förändringar. Det har spelarna i truppen fått ta del av under veckan.

– Vi har jobbat väldigt mycket med fysiken samt presspelet. Jag vill att vi ska få upp ett högre tempo i försvarsspelet. Sen vill jag att vi blir bättre på att värdera när vi ska kontra, och när vi ska hålla i bollen, säger Nanne Bergstrand.

När de nu ställs mot det erkänt spelskickliga IF Elfsborg lägger han inte mycket fokus på motståndarna.

– Matchen spelas ju på gräs vilket är en fördel för oss. Men det viktigaste i nuläget är vi själva och vår egen prestation. Att vi följer riktlinjerna som vi sätter upp, säger Nanne Bergstrand.

skadefronten ser det liknande ut som innan. KFF har inga nya skador i truppen. De som finns på skadelistan fortsätter sin rehab-träning som vanligt.

Matchen spelas på Viskavallen klockan 16.00 under Torsdagen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.