Efter 50 år i branschen – familjeföretaget lägger ner

1966 grundades företaget i Rinkabyholm. I vår slår Kalmarföretaget igen portarna för gott. "Det är klart att det inte känns så himla kul", säger ett av syskonen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:49, 21 december, 2016

2 bilder
  • Tommy, Stefan, Mikael och Britt-Marie Olsson hittade ingen köpare. Nu har syskonen bestämt sig för att lägga ner Golvbolaget. Foto: Arkiv/Samuel Slättman.
    Tommy, Stefan, Mikael och Britt-Marie Olsson hittade ingen köpare. Nu har syskonen bestämt sig för att lägga ner Golvbolaget. Foto: Arkiv/Samuel Slättman.
  • Foto: Arkiv/Samuel Slättman.
    Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Under hösten har syskonen Tommy, Stefan, Mikael och Britt-Marie Olsson sökt en köpare till deras familjeföretag GolvbolagetTrångsundsvägen. Ett par intressenter har funnits men ingen affär har gått i hamn. Nu har syskonskaran bestämt sig för att lägga ner verksamheten.

– Det är klart att det inte känns så himla kul. Vi hade ingen i släkten som ville fortsätta och visst hade det hade varit trevligt om någon annan hade kört vidare, säger Mikael Olsson och fortsätter:

– Vi har tagit steget och, om ingen dyker upp i sista sekunden, sagt att vi kommer sälja ut våra produkter och hyra ut lokalen till någon vi tycker passar in.

Familjen äger lokalen som Golvbolaget ligger i. Man planerar att verksamheten kommer att upphöra 1 mars eller 1 april. Exakt datum bestäms när en ny hyresgäst är redo att flytta in.

– Nu blir det utförsäljning, Britt-Marie (Olsson) har redan börjat med skyltarna, avslutar brodern Mikael.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel