sILLY SEASON

Kalmar FF nära talanger med landslagsmeriter

Alexander Ahl Holmström och Benjamin Hajdari är två unga spelarna som KFF vill knyta till sig.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:11, 23 december, 2016

Kalmar FF nära talanger med landslagsmeriter
Jens Nilsson, akademichef, vill gärna se Alexander Ahl Holmström och Benjamin Hajdari i KFF:s organisation. Foto: Arkiv.

Alexander Ahl Holmström spelade den gångna säsongen i FC Gute i division 2. Den 17-åriga forwarden har även deltagit i P99-landslagsläger på Bosön. Ahl Holmström går fortfarande i gymnasiet och det är just skolbiten som måste lösas innan han kan ansluta till Kalmar FF.

– Han har varit över ett par gånger och visat upp sig hos oss. Det är en stor forward men är ändå rätt rörlig och bra i djupled. Vi måste lösa skolgången innan en övergång kan göras, säger akademichefen Jens Nilsson.

Benjamin Hajdari, med klubbadress Markaryds IF, spelade under året i P15-landslaget. Hajdari går fortfarande i årskurs nio och en övergång är aktuell först sommaren 2017.

– Det är en kreativ yttermittfältare med bra speluppfattning och bra en-mot-en. Vi har lämnat ett förslag, säger Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan

I U21-EM har Sveriges prestationer varit upp och ner. En som presterat bra är Melker Hallberg med sin fina passningsfot. Något som visar sig på statistik som UEFA tagit fram.

Filip Edvardsson

Kl.16:36, 22 juni, 2017

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan
Foto: Arkiv

Kalmar FF:s mittfältare Melker Hallberg har varit stabil under de inledande gruppspelsmatcherna. Likt hans roll i KFF har han haft mycket boll och fördelat spelet. Det visar sig nu på statistik som Uefa har tagit fram. Där ligger Melker Hallberg tvåa på listan över de som slagit flest passningar under turneringen. Hela 118 stycken har det blivit på två matcher.

Toppar listan gör Real Madrids supertalang, Marcos Llorente Asensio med 123 passningar.

uefa

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på torsdagen klockan 20.45. Där står Slovakien för motståndet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IF Elfsborg stundar för Nanne Bergstrands Kalmar FF

Kalmar FF åker till Borås för att möta IF Elfsborg i en träningsmatch. Det blir Nanne Bergstrands första match som Kalmar-tränare sen återkomsten.

Filip Edvardsson

Kl.09:01, 22 juni, 2017

IF Elfsborg stundar för Nanne Bergstrands Kalmar FF
Foto: Arkiv

Matchen som blir Nanne Bergstrands första sen återkomsten som Kalmar FF-tränare spelas mot IF Elfsborg. Förvisso är det bara en träningsmatch, men spelarna vill självklart visa framfötterna inför sin nya tränare. Han tar dock situationen med ro. För honom är det som att förbereda sig för vilken match som helst.

– Att kliva in mitt i säsongen är inte så speciellt. Rutinerna ser ju likadana ut. Det är bara att köra på som inför vilken match som helst. Men självklart är det kul att vara tillbaka i KFF igen, berättar Nanne Bergstrand.

Det kommer även ske en del förändringar. Det har spelarna i truppen fått ta del av under veckan.

– Vi har jobbat väldigt mycket med fysiken samt presspelet. Jag vill att vi ska få upp ett högre tempo i försvarsspelet. Sen vill jag att vi blir bättre på att värdera när vi ska kontra, och när vi ska hålla i bollen, säger Nanne Bergstrand.

När de nu ställs mot det erkänt spelskickliga IF Elfsborg lägger han inte mycket fokus på motståndarna.

– Matchen spelas ju på gräs vilket är en fördel för oss. Men det viktigaste i nuläget är vi själva och vår egen prestation. Att vi följer riktlinjerna som vi sätter upp, säger Nanne Bergstrand.

skadefronten ser det liknande ut som innan. KFF har inga nya skador i truppen. De som finns på skadelistan fortsätter sin rehab-träning som vanligt.

Matchen spelas på Viskavallen klockan 16.00 under Torsdagen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgifter: KFF förhandlar med Liverpool om anfallare

Efter en bra insats i U-17 VM 2013 fick Kalmar FF upp ögonen för Taiwo Awoniyi. Trots att parterna var överens slutade det då med att han skrev på för Liverpool. Nu uppger allnigeriasoccer.com att KFF och Liverpool förhandlar om ett låneavtal gällande anfallaren.

Filip Edvardsson

Kl.12:02, 21 juni, 2017

Uppgifter: KFF förhandlar med Liverpool om anfallare
Foto: Bildbyrån

Den första kontakten mellan Kalmar FF och Taiwo Awoniyi togs redan 2013. Detta efter att han gjort bra ifrån sig med sitt Nigeria i U-17 VM. KFF kontaktade då akademin, Imperial Soccer Academy, och nådde en muntlig överenskommelse med dem gällande anfallaren. Det innebar att han skulle ansluta till KFF när han fyllt 18 år.

Dessvärre för Kalmars del gjorde Taiwo Awoniyi succé i U-20 VM 2015. Han drog då till sig intresse från Liverpool som värvade anfallaren mitt framför näsan på KFF. De blev förvisso kompenserade ekonomiskt, men Kalmar gick miste på en stor värvning.

Nu uppger allnigeriasoccer.com att en ny kontakt har tagits mellan Kalmar FF och Taiwo Awoniyi. Det ska handla om en låneaffär då han inte är färdig till att få arbetstillstånd i England än. Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam avslöjar inte en affär, men bekräftar att han följer spelarens utveckling.

– Han finns med i våra tankar. Liverpool kanske letar efter en ny miljö att låna ut honom i, men jag har som sagt kontakt med honom då och då, säger Thomas Andersson-Borstam till Fotbollskanalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svante Ingelsson besöker klubb utomlands: ”Han är där för att bygga på sig kunskaper”

Kalmars stjärnskott Svante Ingelsson är i Italien för att bekanta sig med en icke namngiven klubb. Allt pekar dock på att det är Serie A-klubben, Udinese, som är destinationen.

Filip Edvardsson

Kl.10:33, 21 juni, 2017

Svante Ingelsson besöker klubb utomlands: ”Han är där för att bygga på sig kunskaper”
Foto: Jonas Ljungdahl

Kalmar FF:s unge mittfältare Svante Ingelsson har efter sina fina insatser under våren varit het på transfermarknaden. Förra veckan bekräftade sportchefen Thomas Andersson-Borstam att Svante Ingelsson hade ett inplanerat besök hos en av intressenterna. Något han ser positivt på.

– Vi följer utvecklingen noga såklart tillsammans med Svante. Det är inget som är klart än, utan han är där för att bygga på sig kunskaper vilket är bra för hans utveckling, säger Thomas Andersson-Borstam.

Vilken klubb det handlar om vill han inte bekräfta. Däremot kom det uppgifter förra veckan om att en affär med Udinese i princip ska vara klar. Thomas Andersson-Borstam vill istället betona vikten av att ge saker och ting tid.

– Det är hela tiden steg man ska ta. Svante är en fantastiskt talangfull spelare, men det är inte lätt att gå in och ta en startplats i en stor liga direkt. Det handlar om att acklimatisera sig till omgivningen först. Men när det händer kommer Svante fixa det jättebra då han är väldigt ödmjuk, säger Thomas Andersson-Borstam.

Om det skulle bli en affär under detta transferfönstret har de tid att plocka in en ersättare. Thomas Andersson-Borstam ser dock att alla i truppen ska bli skadefria som högsta prioritering. Men han är inte främmande för att det kan hända saker kring KFF under sommaren.

– Att ha en frisk trupp är det viktigaste just nu. Sen är det klart att vi tittar på potentiella värvningar, men det beror lite på hur Nanne vill att laget ska formeras. Vi får helt enkelt jobba lite utefter det. Men vi kommer säkert komplettera truppen med någon spelare, det tror jag, säger Thomas Andersson-Borstam.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sju KFF-spelare kallade till landslagsläger

Till nästa samling för P-17 landslaget har förbundskapten Hans Wildow kallat 68 spelare. Sju av de kallade är hemmahörande i Kalmar FF.

Filip Edvardsson

Kl.09:25, 21 juni, 2017

Sju KFF-spelare kallade till landslagsläger
Edvin Crona, som är en av de sju uttagna. Foto: privat, KFF.

Det är fotbollslandslaget för pojkar födda 2000 som det har blivit dags för en ny landslagssamling. Mellan den 9-14 Juli kommer lägret hållas på Bosön där 68 spelare har blivit kallade.

Kalmar FF är tillsammans med Malmö FF i topp när det gäller antalet uttagna spelare. Hela sju stycken kommer åka upp och representera KFF under dagarna som kommer innehålla föreläsningar och internmatcher. Med andra ord är det inga tävlingsmatcher under denna samling.

De uttagna spelarna är: Johan Arvidsson, Carl Gustafsson, Ossian Hallberg, Albin Olsson, Wilmer Samuelsson, Viktor Krüger och Edvin Crona.  

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.