Inomhuskungarna gjorde det igen

Inget kan stoppa Glömminge IF när det gäller inomhusfotboll. "Vi gillar att spela inomhus om jag säger så", säger Johan Ljungström.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.18:45, 26 december, 2016

Inomhuskungarna gjorde det igen
Glömminge IF visade återigen vilka som bestämmer när det gäller inomhusfotboll. Foto: Elias Håkansson

Skyttekungen, Filip Quist,  representerade Lindsdals IF, Kalmar AIK plockade in Peiman Eliassi. Men vad hjälpte det? Glömminge IF är orubbliga Kalmars inomhuskungar.

– Vi är ett gäng som gillar att spela inomhus och har en tydlig spelidé, både defensivt och offensivt och har man bara lite fart under fötterna så är det inte särskilt svårt att spela, även om man är ny, säger lagkaptenen Johan Ljungström i Glömminge IF efter finalsegern.

En final som aldrig blev spännande. Glömminge hade under dagen inte fått ut sin fulla potential men när det gällde som mest klev Ölandsgrabbarna fram. Förkrossande 7–1 i finalen mot Kalmar AIK var en uppvisning i hur inomhusfotboll ska spelas.

– Ja det gick lite lättare än vad jag trodde. Vi ändrade om lite från det att vi mötte dem i gruppspelet och gick lite hårdare åt Peiman bland annat. Något som föll väl ut, berättar Ljungström.

Annars var det en cup med stundats heta känslor från lagen på plan. Ett lag som inte lyckades hålla ihop känslorna och få ut fullt på planen var division 2-laget Lindsdals IF som enligt många skulle bli den stora utmanaren till att slå Glömminge. De åkte ut i semifinalen mot Kalmar AIK och det blev ingen succé för ”inomhusspecialisten” Filip Quist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel