Taxichaufför från Kalmar en av deltagarna i Farmen | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Taxichaufför från Kalmar en av deltagarna i Farmen

Farmen har premiär den 8 januari. Med i tv-programmet är Niklas Ravnestam från Kalmar. "Jag hade inte varit i närheten av stora djur och gårdar tidigare".

Samuel Slättman

Kl.20:17, 28 december, 2016

2 bilder
  • Kalmarbon Niklas Ravnestam är en av deltagarna i Farmen 2017 som börjar sändas 8 januari. Foto: TV4.
    Kalmarbon Niklas Ravnestam är en av deltagarna i Farmen 2017 som börjar sändas 8 januari. Foto: TV4.
  • Foto: TV4.
    Foto: TV4.

För ungefär ett år sedan satt Niklas Ravnestam, 44, hemma i sin husbåt i gästhamnen i Kalmar och hade långtråkigt. För att slå ihjäl lite tid skickade han in en ansökan till tv-programmet Farmen.

– Egentligen var det en kul grej som jag gjorde på fyllan. Jag drog i väg en ansökan till Strix (produktionsbolag), berättar Ravnestam.

– Jag försöker göra någonting kul varje år och brukar varje nyår tänka att jag ska testa någonting nytt. 2016 års upplevelse blev en sommar på Farmen.

Efter att ha blivit antagen började själva inspelningen av programmet i början av juli. Söndagen den 8 januari sänds första avsnittet på TV4.

– Vi var utanför Skillingaryd (tre mil söder om Jönköping). Jag åkte dit och tänkte inte så mycket på att jag skulle vara med i ett tv-program utan hade mer inställningen att det skulle bli ett kul äventyr och en utmaning. Första dygnet slogs man av att det var tv-kameror överallt men efter två dagar brydde man sig inte om att någon filmade, säger Ravnestam och förklarar:

– Jag tror inte att folk gjorde sig till. Det som hände hade hänt oavsett om kamerorna hade funnits där eller inte. 

Med risk för att avslöja för mycket om programmet får deltagarna inte berätta i detalj vad som hände under inspelningen eller hur långt man tog sig.

– Jag kan säga så mycket att när jag åkte dit hade jag två idéer: Antingen glida runt och inte dra åt mig för mycket uppmärksamhet eller sätta mig i respekt direkt, säger Ravnestam, som till vardags som taxichaufför i Kalmar.

– Jag är ändå stadsbo får man lov att säga. Jag hade inte varit i närheten av stora djur och gårdar tidigare men jag trivdes bra. Hela tiden jag var där trivdes jag men om jag har gått och blivit bonde är tveksamt, säger han och skrattar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mer musik från Kalmar när Volt Studios utökar

Under onsdagen invigdes två helt nya studiorum hos Volt Studios i Kalmar.

Hanna Thulin

Kl.20:47, 23 maj, 2018

Mer musik från Kalmar när Volt Studios utökar
Foto: Hanna Thulin

Volt Studios har funnits i fyra år men de tre första studiorummen blev snabbt fulla så det har varit på tiden att utöka möjligheten till att skapa musik i Kalmar. Det gör man genom att inviga två helt nya studios i lokalerna.

– En del av rummen kan allmänheten hyra och de andra är mer privata och används av de som sitter här ofta, säger Ida Gratte, verksamhetsutvecklare hos NBV Sydost som driver studion.

I ett av de nya studiorna sitter Niklas Jareluis Persson. Han är relativt ny i gänget men har redan hunnit göra sig hemmastadd.

– Jag har hunnit sitta här ganska mycket, det har blivit fem-sex gånger i veckan sedan den blev klar och det är skitkul, säger han.

Är det en bra studio för kreativitet och inspiration?
– Ja, det är en jättebra studio för det. Jag har haft många artister här och det har gått jättebra. Jag är jätteglad över att kunna sitta här och tycker det är jättekul.

Att kunna samlas på ett ställe som låtskrivare, producenter och artister är viktigt.

– Det är det vi vill. Hela grejen handlar om att man ska kunna hitta samarbetspartners eller någon som man kan gå till och att testspela låtarna för. Det får man inte om man bara sitter hemma i sin egna grotta, säger Ida.

Under onsdagskvällen bjöds gästerna också på musik från några av de talanger som huserar i Volt Studios lokaler.

Kolla in bilderna i galleriet nedan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är ”Papis” nya projekt: ”Öppet för alla”

Lördagen den 2 juni välkomnar han Kalmars barn, ungdomar och föräldrar till evenemanget.

Samuel Slättman

Kl.18:50, 23 maj, 2018

Här är ”Papis” nya projekt: ”Öppet för alla”
Shemsi "Papi" Brahimi. Foto: Arkiv.

Shemsi ”Papi” Brahimi är känd för sitt integrationsarbete för barn och ungdomar på fotbollsplaner runt om i Kalmar. Lördagen den 2 juni vill Brahimi även få med sig föräldrarna när han anordnar aktivitetsdag i Norrliden.

– Jag ser mycket folk som inte träffar varandra och inte vet så mycket om varandra. Här ska föräldrarna få veta vilka ens barn leker med och går i samma skola som. De får även lära känna varandra och på så sätt skaffa nya vänner, säger Brahimi.

LÄS MER: ”Papis” enorma engagemang: ”Det är viktigt”

Evenemanget hålls på och vid multiplanen vid sporthallen i Norrliden. Det kommer finnas hoppborgar, anordnas spontanfotboll, bjudas på mat och dryck och ungdomar kommer att spela och sjunga.

Även en trafikskola kommer vara på plats. Brahimi väntar dessutom på svar från Kalmar FF och räddningstjänsten i Kalmar.

– Det är öppet för alla och jag vet att det kommer barn och ungdomar från Oxhagen och Smedby, säger ”Papi”.

Hur många besökare räknar du med?
– Vädret spelar så klart stor roll och så är det ju ramadan. När många fastar blir det tufft – men jag planerar med mycket folk.

Festen fungerar även som något av en avslutning på den ordinarie inomhusfotbollen, som nu flyttar utomhus.

– Sedan blir det blir lite uppehåll under sommaren i tre-fyra veckor, men sen kör vi igång igen, hälsar ”Papi”.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Singelaktuella bandet till Way out west

Spelar på den populära festivalens förfest.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:11, 23 maj, 2018

Singelaktuella bandet till Way out west
Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg i Avantgardet. Foto: Pressbild/Anton Lernstål.

Förra veckan släppte Avantgardet singeln Ut i natten, och låten När solen går ner, som precis som låtarna på förra plattan, producerats av den välkände producenten Jocke Åhlund. Kritikerna har hyllat singeln – och bandet har även låtit meddela att man snart släpper ett nytt album.

Nu är det även klart att bandet gästar Göteborgsfestivalen Way out west. Avantgardet ska spela på festivalens förfest den 1 juni.

Bandets frontfigur och sångare Rasmus Arvidsson är ursprungligen från Nybro med bor numera i Glömminge.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De uppträder på Kalmars nyaste festival: ”Fräscht”

Tre akter är hittills klara för festivalen.

Hanna Thulin

Kl.19:47, 21 maj, 2018

KLART: De uppträder på Kalmars nyaste festival: ”Fräscht”
Foto: Arkiv/Pressbild

Den 12 juli kommer Kalmars nya festival Amazing Thursday att äga rum på Rävspelet i Kalmar.

Nu är de första artisterna som kommer att uppträda släppta. Kalmarpubliken kommer bland annat att kunna sjunga med tillsammans med Miss Li och lyssna på Petter och Hästpojken.

– Det är starka namn som lockar en bred publik. Till skillnad från de andra festivalerna så känns det fräscht, säger Oscar, inhyrd kreatör för festivalen.

Arrangörerna har bland annat tagit hjälpa av Kalmarborna för att välja rätt artister till festivalen.

– Det var därför vi tog med Petter faktiskt, han var inte aktuell från början men när vi gjorde en omröstning så reagerade folk bäst på honom och Miss Li. Sedan har vi också tittat på vad folk lyssnar på i området tack vare en kontakt vi har på Spotify, säger arrangören.

Ytterligare artister kommer att släppas inom kort.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ölänning deltar i P4 Nästa: ”Känns så himla fint att bli vald”

Han deltar med sin egenskrivna låt: "Jag hoppas att folk tycker den är bra och röstar på mig".

Magnus Jansson

Kl.09:36, 21 maj, 2018

Ölänning deltar i P4 Nästa: ”Känns så himla fint att bli vald”
Joel Wirsén är en av artisterna som kommer uppträda inför publiken på Larmtorget i sommar. Fotokollage: Arkiv

Han fick upp ögonen för musiken under sin fleråriga vistelse i Australien. Nu ska Joel Wirsén delta i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa på Larmtorget i Kalmar. Ölänningen, med låten Always will love you, är ett av sammanlagt tolv bidrag som är utvalda att tävla. Totalt ska fem tävlingskvällar gå av stapeln.

– Det känns så himla fint att bli vald. Jag är riktigt peppad att få spela på Larmtorget med så många bra medtävlande. Jag hoppas att folk tycker min låt är bra och röstar på mig, men om jag kommer vidare till länsfinalen så är det bara en bonus.

LÄS MER: Kärleken gjorde Joel till australisk medborgare

24Öland har tidigare skrivit om hans äventyr utomlands. Då uppträdde han som trubadur på barer och restauranger vid olika tillfällen. Via sin ansökan och sitt deltagande i tävlingen hoppas han kunna bygga vidare på sin musikkarriär.

– Jag fick idén rätt tidigt men tvekade att söka in först. Sedan så tänkte jag: ”men tusan, det är väl bara att köra, om jag ska framåt med min musik så är det här något jag verkligen borde göra”. Soundet växte och blev så himla bra med hjälp av Peter på Unik (ungdomshus i Kalmar).

Vad handlar den om? 

– Den handlar om kärlek, så klart. Den där genuint fina känslan när man vet att man hittat den rätta kärleken och man är beredd att göra precis allt för den personen. Jag vill tillägga bara att jag fick mycket bra ”pushning” av min vän,  artisten Tomas Kaya, som verkligen tyckte jag borde gå in i studion.

Totalt kom det in 23 ansökande bidrag till tävlingen i år. Joel Wirsén tävlar på Larmtorget den 12 juli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng