Ida Nilsson klar för Sylvesterloppet

Sylvesterloppet i Kalmar firar 30-årsjubileum – Högbystjärnan Ida Nilsson kommer till start. Se bandragningen för nyårsloppet i artikeln.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:07, 29 december, 2016

2 bilder
  • Ida Nilsson, Högby IF, deltar i 30:e upplagan av Sylvesterloppet i Kalmar. Foto: Irunkalmar/Arkiv.
    Ida Nilsson, Högby IF, deltar i 30:e upplagan av Sylvesterloppet i Kalmar. Foto: Irunkalmar/Arkiv.
  • Tävlingsklasserna är fem och tio kilometer. Deltagarna i tio kilometersklassen löper två varv på banan. Foto: Irunkalmar.
    Tävlingsklasserna är fem och tio kilometer. Deltagarna i tio kilometersklassen löper två varv på banan. Foto: Irunkalmar.

För 30:e året anordnas Sylvesterloppet i Kalmar på nyårsafton. Calle Nilsson, Högby IF, har varit inblandad sedan starten 1987.

– Då var det jag och Sonny (Larsson) som höll i trådarna. Sylvesterlopp fanns i stort sett bara i Göteborg vid den tiden. Jag minns att vi skulle reka en bra bana men den blev inte riktigt 10 kilometer lång då, berättar Nilsson och fortsätter:

– Det var något år i mitten av 1990-talet när det var under 20 minusgrader och det var tveksamt om vi skulle anordna det. Då fanns det en hel del roliga nunor att beskåda, med rimfrost i hår och skägg. Ansiktena blev lite speciella med allt det vita.

Årets löpare ser ut att få en betydligt skönare upplevelse vädermässigt. SMHI:s prognos pekar på sju till åtta plusgrader och moln men ingen nederbörd.

– Det är cirka 600 anmälda och med efteranmälningar hoppas vi nå upp i 700–800 löpare. Förra året var rekord och antalet deltagare har ökat väsentligt de sista tre åren. Det verkar som att trenden med löplopp och lite festligheter är här för att stanna, säger Nilsson.

På startlinjen klockan 11.00 på lördag kommer ett lokalt dragplåster att finnas på plats. Ida Nilsson, Högby IF, ställer upp på huvuddistansen 10 kilometer.

På herrsidan är Anton Rehn, Högby IF, favorit. Stjärnan David Nilsson är i Holland för att springa ett annat Sylvesterlopp.

För att se bandragningen, bläddra bland bilderna högst upp i artikeln.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel