Träning och kultur populära nyårslöften hos Kalmarborna

Nytt år, nya möjligheter. 24Kalmar frågade människor i centrala Kalmar om deras nyårslöften.

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.13:10, 29 december, 2016

Träning och kultur populära nyårslöften hos Kalmarborna
Foto: Klara Alvunger.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nea Gustafsson och Nova Repfenning. Foto: Klara Alvunger

Nea Gustafsson, 12 år, från Öland:

– Jag skulle vilja bli bättre på att sjunga.

Kompisen Nora Repfenning har inget nyårslöfte. Tjejerna tror att olika löften är olika svåra att hålla.

– Om det är en vana, som till exempel att röka, tror jag det är svårare att sluta men ingenting är ju omöjligt. Bara man jobbar på det så kan det gå, menar Nora Repfenning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petra Nilsson och Vincent Nilsson.

Petra Nilsson, 40 år, med sonen Vincent, 5 år, från Färjestaden:

– Just nu har jag inget bestämt, det kanske kommer imorgon, säger Petra Nilsson och skrattar. Ett löfte jag skulle kunna ha är att vara mer närvarande i stunden, istället för att hela tiden blicka framåt. Man ser så ofta fram emot det ena och det andra och tiden bara går. Kanske borde man tillåta sig att stanna upp och fånga dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martin Olsson. Foto: Klara Alvunger

Martin Olsson, 25 år, från Kalmar:

–Jag brukar inte köra med nyårslöften för jag tycker man kan lova sig saker andra dagar också, det behöver inte bara vara på nyår. Dock tror jag att löften om träning och att förbättra sin kost är väldigt vanliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anne-Marie Hultberg. Foto: Klara Alvunger

Anne-Marie Hultberg, 66 år, från Vassmolösa:

– Mitt nyårslöfte för 2016 var att gå på fler kulturella tillställningar, som teater och opera, och det har jag gjort. Det är så ofta man läser i tidningen dagen efter och blir besviken för att man missat något man hade velat se. Jag tycker att man ska ta tag i det tidigt så man inte skjuter det framför sig för då kanske det inte blir av. Inför 2017 vet jag inte riktigt än, kanske att inte jobba för mycket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel