Inbrott i butik på Baronen

(Uppdaterad 16:13) Tidigt på fredagsnatten bröt sig tjuvar in i en butik på Baronen köpcentrum. "Någon form av värdeskåp saknas".

Samuel Slättman

Kl.07:45, 30 december, 2016

Inbrott i butik på Baronen
Inbrottslarmet gick klockan 03.51. Foto: Arkiv.

Vid klockan 03.51 på fredagsmorgonen gick larmet i Intersport-butikenBaronen köpcentrum i centrala Kalmar. Väktare var på plats före polispatrullen som kunde konstatera att ”någon form av värdeskåp” saknades.

Under fredagsmorgonen kommer tekniker från polisen att undersöka brottsplatsen.

Polisen fick under fredagseftermiddagen in rapporter om ett kassaskåp som dumpats utanför Kalmar. De misstänker att skåpet tillhör Intersport. Värdet på det som tagits är fortfarande oklart.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KARLSTAD IBF - FBC KALMARSUND 2-5

FBC Kalmarsund halvvägs mot SSL: ”Vi har väldigt mycket mer att ta ut”

5-2 borta mot Karlstad innebär 2-0 i matcher i den första kvalserien. Nu återstår bara ett motstånd i jakten på en SSL-plats: "Allt handlar om vår egen prestation".

Magnus Jansson

Kl.21:52, 20 mars, 2018

FBC Kalmarsund halvvägs mot SSL: ”Vi har väldigt mycket mer att ta ut”
FBC Kalmarsund har klarat av det första kvalsteget i jakten på en SSL-plats. Arkivfoto: Hanna Thulin

Ett motstånd avklarat – ett kvar. FBC Kalmarsund tog sig förbi det första kvalhindret i jakten på en SSL-plats via 2-0 i matcher mot Karlstad. Lördagens vinst i Kalmar följdes upp av en 5-2-seger uppe i Värmland under tisdagskvällen.

En något lugnare drabbning än lördagens batalj.

LÄS MER: Wittberg blickar framåt: ”Segern spelar ingen roll när det väl är tekning”

– Det var mycket lugnare i den här matchen, Karlstad var ganska passiva när det gäller den biten. De inleder rätt bra och vi gör väl samtidigt ingen jättebra förstaperiod, säger kapten Johan Wittberg.

Vinterns nyförvärv Johannes Jokinen, som hittills haft en tung sejour i klubben, spräckte sin poängnolla i FBC-tröjan när han kvitterade hemmastjärnan Adam Collings ledningsmål i den första perioden.

– Vi var inte alls nöjda efter första perioden men kände samtidigt ingen tvång att gå framåt. Vi låg tajt, kontrade och spelade upp oss. ”Janne” (Jan Binder) gör en grym match i målet också.

Marcus Johansson satte FBC i förarsätet i mellanperioden. Forwardens femte mål i kvalserien innebar 1-2 på tavlan och Simon Nilsson utökade sedan bortaledningen drygt en minut innan den andra perioden var färdigspelad. Bröderna Nilsson, Kim och Adam, gjorde varsitt mål i den avslutande akten fram till slutresultatet 2-5.

– Det går fort och vi fick det där lilla rycket som man kunde spela på och det är svårt att peka på något generellt som fällde avgörandet. De hade mycket boll, men det blev aldrig superfarligt i slutet heller, säger Johan Wittberg.

Nu väntar antingen Salem eller Strängnäs i den avslutande kvalserien. Lagen från den norra Allsvenskan spelar sitt andra möte under onsdagskvällen.

Salem vann den första matchen med 5-2.

Tränare Adam Kallenberg:

– Vi har lite koll på dem, men allt handlar om vår egen prestation. Vi har väldigt mycket mer att ta ut av det här laget och vi vinner den här kvalserien mot Karlstad utan att spela vår bästa innebandy. Det ska bli väldigt skönt för killarna att få en spelledig helg nu för att kurera kropparna, så ska vi komma pigga och fräscha till nästa kvalserie.

FaktaKarlstad IBF - FBC Kalmarsund 2-5 (1-1, 0-2, 1-2)

Målen: 1-1 Johannes Jokinen (William Larsson), 1-2 Marcus Johansson (Kim Nilsson), 1-3 Simon Nilsson (Kim Nilsson), 1-4 Kim Nilsson (Marcus Johansson), 2-5 Adam Nilsson (Kim Nilsson)

Skott: 18-17 (4 -3,4 -7,10-7)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Över 100 nya tjänster till storföretaget i Kalmar

Totalt kommer man att bli cirka 400 medarbetare efter rekryteringen. "Vi tittar mycket på personliga egenskaper."

Hanna Thulin

Kl.18:54, 20 mars, 2018

Över 100 nya tjänster till storföretaget i Kalmar
Catharina Ljungar, Adam Fredriksson, Isabella Gehrke, Lars Hansen, Saga Bergman och Mattias Milhav. Foto: Hanna Thulin

Sedan 2001 har det tagits emot och ringts en hel del samtal från Varvsholmen, och då särskilt från Sykes som bedriver kundservice åt företag som väljer att outsourca sin verksamhet. De två stora kunderna man jobbar mot i Kalmar är Telenor och SAS.

Medarbetarna ute på Varvsholmen sitter i stora, rymliga lokaler och det är tur det för snart blir man ännu fler.

– Bemanningen ska bli högre och det ska rekryteras över 100 nya tjänster, främst till Telenoruppdraget, som är både heltid och tillsvidare, säger Mattias Milhav, affärsområdeschef för Uniflex bemanning som rekryterar åt Sykes.

Medelåldern på arbetsplatsen är cirka 23 år och en gymnasiekompetens är ett måste för att kunna söka de nya tjänsterna.

– Vi tittar också väldigt mycket på personliga egenskaper och att man trivs med att jobba mot människor. Sen får man alltid en utbildning på fyra veckor när man börjar för att man ska lära sig det man behöver, säger Adam Fredriksson, personalansvarig hos Uniflex.

Är det lätt eller svårt att hitta rätt sorts arbetskraft här i Kalmar?
– Vi har samma utmaningar som alla företag och det är en tuff konkurrens oss emellan. Så det gäller att vi får ut information om vad det är som gör det bra att jobba hos oss.

För några år sedan kritiserades Sykes för sin arbetsmiljö då det var många medarbetare som kände sig stressade. Så är det inte längre menar Catharina Ljungar på Sykes HR-avdelning.

– Det var just i övergången då Sykes tog över Telenor. Det är ganska vanligt att det blir väldigt turbulent när man ska vänja sig vid nya system och sådana saker. Det tog nog ett år innan vi fick tag på rutinerna och allt satt på sin plats. Vi gör regelbundna medarbetarundersökningar som visar goda resultat så man kan säga att det har skett väldigt mycket, säger hon.

– Många upplever det som skönt och tryggt att de har HR-avdelningen här att vända sig till men även oss från Uniflex om det skulle vara något. Det är ingen självklarhet annars, säger Saga Bergman, arbetskoordinator på Uniflex.

För att få en bra sammanhållning på arbetsplatsen försöker man skapa många aktiviteter.

– Det är inte det lättaste när vi är en sån stor arbetsplats, det har gjorts många våfflor, men det är väldigt kul och viktigt, säger Catharina Ljungar.

I och med den nya rekryteringen så kommer man att bli totalt cirka 400 personer som jobbar på Sykes.

– Vi hoppas att folk ser att vi är många om personalen och att det finns många utvecklingsmöjligheter inom företaget för den som väljer att söka sig hit, säger Mattias Milhav.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Människans lathet blev kossan Toras död: ”Fruktansvärt”

Ägaren Annika hoppas nu att fler tänker till innan de slänger skräp i naturen.

Hanna Thulin

Kl.17:51, 20 mars, 2018

2 bilder
  • Annika och hennes man hittade kon död på fredagsmorgonen. Bläddra för omaskerad bild. OBS! Varning för bild som kan vara obehaglig. Foto: Privat
    Annika och hennes man hittade kon död på fredagsmorgonen. Bläddra för omaskerad bild. OBS! Varning för bild som kan vara obehaglig. Foto: Privat

När Annika Olsson på Öland skulle titta till sina djur på fredagsmorgonen möttes hon av en hemsk syn. I hagen låg en av hennes kor, Tora, död. Hon hade förblött under natten efter att ha fått i sig något vasst. Annika misstänker att det kan röra sig om en aluminiumburk som kommit in med ensilaget.

– Det kändes fruktansvärt att se, särskilt när man förstår hur stressat det måste ha varit och vad djuret har lidit. De andra djuren som går i samma box var också stressade, säger Annika.

Det händer ofta att Annika ser skräp i naturen, särskilt längs med stora vägen som går vid ägorna. Det är inte heller första gången som Annika djur blivit skadade av det skräp som slängs helt utan eftertanke i naturen.

– Nej, det har hänt förut. Men bara nån gång. Vi hörde däremot om en bekant som mist 6 stycken kor på liknande sätt. Det var det som gjorde att min man tyckte vi skulle nyttja Facebook och få några att tänka till. Vi måste bli varsammare mot vår natur.

Inlägget på Facebook har fått stor spridning och delats över 6 300 gånger. Där skriver hon bland annat:

Tråkigt att så många människor inte kan ta hand om sitt avfall utan kastar det i naturen utan att tänka på konsekvenserna. Så jag ber alla! Ta era burkar, och allt annat, med hem! Ingen städar efter er. Burkarna ligger kvar i evighet!

Det är inte bara en förlust rent känslomässigt för Annika utan även ekonomiskt. Och allt för att någon inte orkat slänga sitt skräp i en soptunna.

– Det är svårt att säga hur mycket man påverkas ekonomiskt. Skulle hon mjölkat i några år till? Hade hon hunnit få fler kalvar? Och hennes eget slaktvärde på det. Ska man se till allt det så blir det stora värden, avslutar Annika.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu vänder det – vårdagjämningen är här

Snart har vi mer dag än natt i Sverige.

Michaela Ekström

Kl.14:04, 20 mars, 2018

Nu vänder det – vårdagjämningen är här
Foto: Arkiv

Idag, klockan 17.15 inträffar vårdagjämningen. Vår- och höstdagjämningarna inträffar mellan vinter- och sommarsolstånden och just då är dag och natt ungefär lika långa.

När vårdagjämningen infaller varierar något beroende på att vi har olika tidzoner på jordklotet samt på grund av skottårscykeln. Dock kommer vårdagjämningen att infalla den 20 mars under många år framöver.

Vid dagjämningarna är dagarna ungefär lika långa på hela jorden. Efter vårdagjämningen blir dagarna längre på norra halvklotet och tvärtom. Från och med nu kan vi alltså se fram emot längre dagar en bra tag framöver.

Källa: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu börjar City Gross sälja importerat kött

Enligt City Gross är det en brist på svenskt kött. Nu ska de därför ta in kött från utlandet.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:58, 20 mars, 2018

Nu börjar City Gross sälja importerat kött
Foto: Arkiv

Livsmedelskedjan City Gross som ägs av Bergendahlsgruppen har länge haft som kännetecken bland kunderna att de sålt svenskt butikstyckat kött. Nu kommer de att ändra sin policy av ett flertal orsaker och ska även sälja importerat kött i sina butiker.

Så här skriver City Gross på sin hemsida om förändringen:

Vi har under perioder haft brist på svenskt kött i våra butiker och ser det importerade köttet som ett komplement. Enligt statistik från jordbruksverket är idag endast 53% av allt nötkött som vi i Sverige äter producerat i Sverige. För fläskkött ligger den siffran på 70%. Dessutom äter allt fler svenskar lamm vilket vi inte har jämn tillgång till året om i Sverige. Vi klarade helt enkelt inte av att möta efterfrågan med enbart det svenska köttet.

De länder som City Gross kommer att importera kött ifrån är Danmark, Irland, Nya Zeeland, Australien och Brasilien. Enligt livsmedelskedjan har kunderna efterfrågat kött som kommer från andra delar av världen.

– Vi har länge haft kunder som vill ha en större prisbredd men också kunder som efterfrågar exklusiva styckdetaljer från andra delar av världen, säger Mats Karlsson, butikschef på City Gross i Hässleholm, till Norra Skåne.

Själva argumentet om svensk köttbrist slår dock branschen tillbaka mot.

– Det kan finnas brist kring vissa högsäsonger. Men inte generellt sett. Vi har svenskt kött så det räcker, säger han och menar att några signaler om en eventuell brist inte har skickats ut, säger Torbjörn Lithell, försäljningsdirektör på HKScan till tidningen Jordbruksaktuellt.

 

Text: Henrik Nordell

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng