Fick larm vid frukostbordet – räddade mannens liv

Brandmannen, Tony Edmundsson, hade precis avslutat sitt nattskift då ett larm om en drunkningsolycka dök upp i mobilen. "Jag bor bara 400 meter från platsen".

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.19:49, 4 januari, 2017

Fick larm vid frukostbordet – räddade mannens liv
Tony Edmundsson var en av flera hjältar under morgonens räddningsarbete. Foto: Privat/Arkiv

Under onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten in ett larm om en personbil 50 meter ute i vattnet vid Södra Dragsviken i Rockneby. Brandmannen, Tony Edmundsson, som haft nattskiftet hade precis kommit hem och satt vid frukostbordet när det plingade till i mobilen.

– Jag fick ett sms om en drunkningsolycka. Jag bor bara 400 meter från platsen så begav mig ner mot olycksplatsen, berättar Tony Edmundsson.

Väl på plats möttes han av Ola Herrlin och Rocknebys brandkår som snabbt tagit sig till olycksplatsen. De kunde snabbt konstatera att det befann sig en man i bilen som låg i vattnet 50 meter ut. 

Tillsammans vadade Tony och Ola ut i vattnet och trots att deras vadarstövlar gick upp till bröstet läckte det in. Efter flera försök att slå upp rutan på förarsidan lyckades de tillslut med hjälp av en hammare att få hål på rutan. 

Tillsammans lyckades vi att få ut mannen, jag vet inte hur det är med han men han var talbar hela tiden, berättar Tony som inte vill ta åt sig hela äran:

Ola Herrlin och Kalmar brandkår gjorde en minst lika stor insats som jag och jag är säker på att om någon annan hade bott i närheten hade de gjort samma sak. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel