Match inställd på grund av sjukdom

Kalmar HK:s match på lördagen är inställd på grund av sjukdom.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.11:08, 7 januari, 2017

Match inställd på grund av sjukdom
Kalmar HK. Foto: Arkiv

Lördagens inplanerade handbollsmatch i division 2 mellan Kalmar HK:s damlag och HK Kristianstad är inställd. Skånelaget som skulle besökt Sportcentret har drabbats av sjukdom och kan därför inte ställa upp.

Nästa match för damlaget blir istället den 14 januari på bortaplan mot Trelleborgs HBK.  

Kalmars herrlag spelar som planerat dagens match mot Eksjö BK, klockan 17 i Sportcentret.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Kalmar Södra vände matchen: ”Rättvist att vi vann”

På onsdagskvällen spelades två fotbollsmatcher i division 2 dam.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.21:31, 10 maj, 2017

Kalmar Södra vände matchen: ”Rättvist att vi vann”

Divison 2 södra Götaland Dam

Kalmar Södra IF-Team Södermöre 3-2 (1-2)
Målskyttar Kalmar Södra IF: Ofelia Medhammar, Julia Ekelin, Matilda Mårtensson. 
Målskyttar Team Södermöre: 
Agnes Johansson, 2 st. 

Andreas Rydström, tränare Kalmar Södra: ”En inte jättevälspelad match men den var tuff och hade bra tempo med mycket kamp. Vi hade bra kontroll från början till slut och lyckas vända 1-2. Det kändes rättvist att vi vann då vi hade mer kontroll på större delar av matchen. ”
Matchens lirare Kalmar Södra: Eva Thunberg.

Tomas Nilsson, tränare Team Södermöre: ”Under de första 20 minuterna är de hetare än oss och vinner fler bollar men vi leder med 1-2. Vi spelar upp oss men de är bättre i slutet av första halvlek som i sig är rätt böljande. I andra halvlek spelar vi lite för fint och bjuder in till omställningar men sedan blir vi minst lika farliga. Matchen är ganska jämn i slutet.”

Lindsdals IF-Runsten/Möckleby IF 1-1 (0-1)
Målskytt Lindsdal:
Sabina Wallin. 
Målskytt R/M:
Olivia Johansson.

P-O Friman, tränare Lindsdal: ”Vi gör en fruktansvärt dålig första halvlek, vi var väldigt slätstrukna och hade inget spel alls. I halvlek peppar vi varandra och påminns om vad vi brukar och ska göra på planen. Sedan vänder matchen som en hand, vi tar över matchen och skapar chanser. Vi får kvittering relativt sent, i den 85:e minuten. Det är ett ganska rättvist resultat, de hade första halvlek och vi andra.”

Martin Andersson, tränare Runsten/Möckleby IF: ”Vi var klart bättre i första halvlek vilket gjorde att vi inte tog i andra som vi ska göra. Rättvist hade varit att vi fick tre poäng, tycker jag. De gör målet bra och snygg på grund av att vi inte orkar och har rätt vilja. Sett över 90 minuter är vi det bättre laget och skapar bäst chanser.”
Matchens lirare Runsten/Möckleby IF: Julia Konradsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HK-talangen drömmer om eliten

Överlägsen seger i skytteligan – nu ska handbollstalangen Armen Aslanyan ta nästa kliv. "Jag måste bli fysiskt starkare".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:39, 3 maj, 2017

2 bilder
  • Armen Aslanyan gjorde 115 av Kalmar HK:s 364 mål under säsongen. Foto: Privat.
    Armen Aslanyan gjorde 115 av Kalmar HK:s 364 mål under säsongen. Foto: Privat.
  • KHK:s 00-lag vann Tygrikesnattacupen. Foto: Privat.
    KHK:s 00-lag vann Tygrikesnattacupen. Foto: Privat.

För två veckor sedan avslutade Kalmar HK:s 17-åringar handbollssäsongen. Sista matchen slutade med storförlust, 49–21, mot Karlskrona HB som vann serien.

Förlusten innebar att KHK:s juniorer slutade på nionde plats av totalt tolv lag. Trots det spelar seriens bästa målskytt i just Kalmar HK.

– Jag skjuter ganska bra, och mycket. Sedan är jag snabb och explosiv men inte så stor – jag väger bara 80 kilo vilket inte är så mycket för en niometersspelare i handboll, säger talangen Armen Aslanyan.

Aslanyan gjorde inte mindre än 115 mål 16 matcher, elva fler än tvåan i skytteligan, Theo Claesson från Vetlanda HF. 

I handboll är det inte tillåtet för spelare under 18 år att spela seniorspel. Nästa säsong är det dags för Aslanyan att konkurrera om en plats i KHK:s a-lag som tagit klivet upp i division 2.

– De säger att de ska satsa mot division 1 så det kan bli tufft beroende på vilka spelare de tar in. Jag måste bli större och fysiskt starkare, säger den 182 centimeter långe vänster- och mittnian.

När framtiden kommer på tal skiljer Aslanyan på drömmar och realistiska mål.

– Jag vill spela inför mycket publik. Kristianstad (svenska mästarna) hade varit kul men det blir nog svårt. Men kanske man får provträna med Alstermo (allsvenskan) i framtiden.

FaktaSkytteligan P00/01 Småland-Blekinge:
Armen Aslanyan 115 mål, klubb Kalmar HK
Theo Claesson 104 mål, klubb Vetlanda HF
Olle Vahlgren 103 mål, klubb Växjö HF

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ystad IF - KFUM Kalmar HK (27-20)

KHK pressade serievinnarna: ”De trodde att det skulle bli lätt”

Inför 850 personer på läktaren bjöd Kalmar HK upp till en spännande dans mot serievinnaren Ystad.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.15:40, 26 mars, 2017

KHK pressade serievinnarna: ”De trodde att det skulle bli lätt”
Foto: Privat/Arkiv

Resultat: Ystad IF – KFUM Kalmar HK 27-20 (11-10)

Mål Kalmar: Hanna Thulin 4, Wilma Ludvigsson 4, Maria Hammarström 4, Olivia Johansson 2, Evelina Clason 2, Amanda Axelsson, Maja Jägerbrink, Nathalie Rasmussen & Elin Åkerlind

Kalmar tog den långa resan ner till Ystad för säsongens sista match. Kalmar var redan klara för fortsatt spel i division 2 innan matchen men för Ystad skulle en seger innebära serievinst. Vid förlust skulle de behöva förlita sig på resultaten i andra matcher.

– Det börjar lite skakigt, Ystad får göra 4-0 innan vi gör mål. Sen jobbar vi oss upp och bollen studsar vår väg. Vi spelar det spelet vi har bestämt. Ystad trodde nog att det skulle bli en lätt match men vi pressar dem hela tiden, säger Joanna Jonsson, tränare i KHK.

I halvtid hade Ystad ett mycket litet försprång då det stod 11-10. Kalmar gjorde den hoppfulla hemmapubliken på 850 personer nervösa.

– I andra halvleken slappnar vi av bakåt och blir trötta så Ystad får göra några mål ganska snabbt. Vi jobbar på men räcker inte hela vägen. Överlag tycker jag att vi gör en jättebra match, bättre än förväntat.

Sara Karlsson fick pris som matchens lirare och gjorde flera fina räddningar i målet. Hon stod för en riktigt fin prestation då hon var sjuk och hostade sig igenom hela matchen.

Kalmar slutar nia i serien, en välförtjänst placering sett till säsongens resultat.

– Visst hade vi kunnat plocka fler poäng i några matcher. Men vi har inte kunnat få någon kontinuitet i laget och det är otydliga roller eftersom vi alltid åker med olika spelare varje match. Vi har en väldigt hög högstanivå när vi är bra men även en väldigt låg lägstanivå, avslutar Joanna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KFUM Kalmar HK - HK Kristianstad 28-16

Kalmar HK tog efterlängtad vinst

På förhand såg det ut att bli ett tufft möte i Kalmar Sportcenter men det slutade med en enkel seger för hemmalaget.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.23:11, 22 mars, 2017

Kalmar HK tog efterlängtad vinst
Foto: Privat

KFUM Kalmar HK spelade under onsdagskvällen match mot HK Kristianstad. Det var en flyttad match som var tvungen att spelas av innan säsongens slut. Resultatet skulle inte påverka något av lagens tabelläge vilket märktes då Kristianstad kom till spel utan en enda avbytare.

Trots en svajig inledning av matchen för hemmalaget så drog man i andra halvlek ifrån och kunde till slut vinna med 12 bollars marginal.

Det var dåligt tempo i matchen, de drog ner det ganska mycket och vi rycktes med i första halvleken. Det blir en del slarv och det är svårspelat när det är lågt tempo. Annars tycker jag överlag att vi gör det vi ska. Idag gör vi äntligen gör lite mål framåt, det har vi varit dåliga på under säsongen, säger tränare Joanna Jonsson.

Kalmar kommer att sluta på en nionde plats i tabellen och är klara för spel i division två även nästa år. Trots att vinsten inte påverkar tabellen så var den viktig för laget.

– Det känns skönt att få med sig en vinst nu på slutet av säsongen när det inte har gått så bra tidigare. Vi förtjänar att vinna lite vi också. Vi har en så fin stämning i laget trots alla förluster vilket gör att man vill kunna fira lite tillsammans också, säger lagkapten Hanna Thulin.

Härnäst väntar bortamatch mot serieledaren Ystad på söndag. Det blir även säsongens sista match.

FaktaResultat:

Kalmar HK - HK Kristianstad 28-16 (12-8)

Mål Kalmar:

Olivia Johansson 8, Hanna Thulin 5, Olivia Jonsson 5, Maja Jägerbrink 3, Maria Hammarström 2, Amanda Axelsson 2, Nathalie Rasmussen 2, Elin Åkerlind

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Serieseger

Kalmar HK klara för division 2: ”Känns underbart”

Kalmar HK kan fira återkomsten till division 2 trots att två omgångar återstår. "Vi känner oss oslagbara".

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.20:34, 4 mars, 2017

Kalmar HK klara för division 2: ”Känns underbart”
Kalmar HK kunde fira seriesegern under lördagen. Foto: Privat.

Nu står det klart – suveränerna Kalmar HK är klara för division 2 med två (!) omgångar kvar av serien. Tack vare att Mönsterås slog serietvåan Hohultslätt med 30-26 under lördagen är avståndet för långt upp till Kalmarlaget.

– Väldigt ovanligt och unikt att få fira seriesegern redan nu med två omgångar kvar, säger tränaren Johan Sörensen.

Under lördagen körde spelarna en improviserad träning istället för match mot Bankeryd som lämnade WO. Efter träningen fick de beskedet att seriesegern var klar. Pizza fick bli mästarmåltiden i kansliets lokaler.

– Det blir nog annars ganska lugnt ikväll. Vi tänker vinna de två sista matcherna innan vi firar ordentligt hade vi tänkt.

Hur kommer det sig att ni varit så överlägsna i år? 
– Vi vann ett par uddamålssegrar i början av säsongen och när man väl börjar vinna känns det svårt att sluta. Vi har känt oss oslagbara.

Vad betyder det här för klubben? 
– Det betyder väldigt mycket tror jag. Det kommer många duktiga juniorer underifrån och det är viktigt att vi har ett lag i division 2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel