Kassörskan: Så väljer du den snabbaste kön

Hamnar du alltid i den längsta kön i butiken, och förbannar dig över din otur? Här är några tips från Sveriges mest kända kassörska.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.11:56, 8 januari, 2017

Kassörskan: Så väljer du den snabbaste kön
"Försök att inte handla efter jobbet när alla gör det", är ett av tipsen som kassörskan Erika Petersson ger. Foto: Wikimedia commons.

Det kan vara frustrerande, irriterande och den återkommande frågan är: Varför ställer jag mig alltid i fel kö? Kassörskan Erika Petersson, känd som Drottningen i kassan på Twitter med över 20 000 följare, har några tips för att förbättra dina chanser att välja den snabbaste kön. Först och främst – välj den kortaste kön.

– Om det är färre människor som ska betala så går det oftast snabbare eftersom det blir färre moment som kan gå fel. Hellre att man ställer sig bakom en person med en jättestor kundvagn än fyra personer med jättelite grejer, säger hon till Metro.

 

Scanningen av varor brukar gå snabbt, det är i stället betalningen som brukar ta tid, berättar Erika.

– Grejen med köer är ju att de består av människor och människor är oförutsägbara. Vad som helst kan hända i en kö. Plötsligt ska någon betala med en avi eller returnera någonting och då tar det tid. Men om du har bråttom kanske du inte ska ställa dig bakom en äldre person. Generellt sett tar de längre tid på sig, säger hon.

Hennes tips för att överlag förbättra snabbheten i kassorna är att alltid vända streckkoden mot dig, och vara redo med ditt betalmedel. Ett annat tips är att inte handla när andra gör det.

– Försök att inte handla efter jobbet när alla gör det. Veckohandla på till exempel en söndagsmorgon i stället. Då finns det oftast mer tillgänglig personal som kan svara på dina frågor också, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel