Restaurang flyttar in i Villa Solbacken

Kalmarrestaurang testar lunchservering på Svensknabben. "Det är ett pilotprojekt", säger krögaren Martin Nilsson.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.13:12, 8 januari, 2017

Restaurang flyttar in i Villa Solbacken
"Det är fantastiska lokaler", säger Postgatans ägare Martin Nilsson. Foto: Jan Nordström/Villa Solbacken.

Med start i morgon, måndag, kan man luncha på Villa Solbacken. Det är restaurang Postgatan som under en månads tid flyttar sin lunchverksamhet till de anrika lokalerna på Svensknabben.

– Det är som ett pilotprojekt. Får vi det att snurra ute på Solbacken kommer vi kanske fortsätta. Men först och främst kör vi januari och första veckan i februari, säger Martin Nilsson, en av ägarna till Postgatan.

Under december har Nilsson och hans medarbetare serverat julbord på Solbacken. När nu restaurangen inne i centrala Kalmar ska renoveras passar det bra att flytta ut delar av verksamheten till pärlan norr om brofästet.

– Julbordet blev så jäkla uppskattat av både personal men framför allt av gästerna. Det är fantastiska lokaler och nu har vi fått godkänt att laga mat från grunden där ute, säger Nilsson.

Maten som kommer serveras påminner i stor utsträckning om det käk som Postgatan i dag serverar. Nilsson beskriver den som ”mormors kökshantverk med en modern touch”.

– Mycket fokus kommer ligga på grönsakerna och inte lika mycket på proteinet. Det blir en kött- och en fiskrätt sedan får man plocka tillbehören själv, avslutar Nilsson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel