Kalmarföretag får prestigefyllt pris: ”Otroligt roligt”

En omsättningsökning på flera tusen procent gör nu Firmify AB till ett av Sveriges snabbast växande företagen. "Det är ett enormt arbete som ligger bakom".

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.18:19, 9 januari, 2017

Kalmarföretag får prestigefyllt pris: ”Otroligt roligt”
Peter Roosling, Sofia Sand och Dan Häggfors med diplomet från Dagens Industri. Foto: Privat

Firmify är en delningstjänst för frilansare och blivande företagare. Tanken är att det ska finnas möjlighet att prova sin affärsidé innan man startar egen verksamhet.

– Firmify AB är en plattform där de som funderar på att starta eget kan testa sina idéer, fakturera och få betalt, säger Dan Häggfors.

Företaget var från början ett sidoprojekt till redovisningsbyrån K10 i Kalmar och de senaste fem åren har det växt från 0 till att under 2015 ha en omsättning på 55 miljoner kronor.

Kriterierna som ska uppfyllas för att ett företag ska bli utsett till ett Gasellföretag är bland annat att det ska finnas minst tio anställda och omsättningen ska vara minst tio miljoner kronor.

De senaste tre åren måste omsättningen ha dubblerats, något Firmify har lyckats med. Deras omsättning har ökat med otroliga 2873 procent under undersökningsperioden 2012-2015.

Beskedet om att ha blivit utsedda till Gasellföretag menar Dan Häggfors är roligt och att det är ett kvitto på att företaget håller på med rätt saker.

Företaget grundades för cirka fem år sedan av Peter Roosling och Dan Häggfors, tillsammans med goda vänner inom reklambranschen i Stockholm.

– Det är ett enormt arbete som ligger bakom. Det känns såklart bra att företaget har blivit så stort, utan att vi har behövt marknadsföra tjänsten särskilt mycket. Det visar på att behovet av denna tjänst är stort, säger Dan Häggfors.

Vad gäller framtiden har ägarna ett långsiktigt mål med ökad omsättning. Under 2016 ska omsättningen stiga till ca 70 miljoner kronor.

– Vi avstår gärna från att lämna prognoser, vi kan säga att vi planerar att växa, säger vd Peter Roosling.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel