Team Eliassi skänker vinstpengar till Cancerfonden

Team Eliassi har skrapat ihop en rejäl vinstsumma under inomhussäsongen. En summa som de nu skänker. ”Vi vill ge pengarna till de som verkligen behöver dem”.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.21:27, 9 januari, 2017

Team Eliassi skänker vinstpengar till Cancerfonden
Team Eliassi vann Nybro Open och väljer nu att skänka hela vinstsumman till Cancerfonden. Foto: Privat.

Det har diskuterats flitigt om Team Eliassis vara eller icke vara under årets inomhuscuper i och med att de spelare som är med kommer från olika klubbar.

Vi är väldigt glada över att vi har fått vara med och spela, vi tycker att det är fantastiskt kul att spela tillsammans. Att ha roligt och spela underhållande fotboll är det viktigaste för oss, säger Zana Eliassi.

Laget har under inomhussäsongen radat upp fina resultat i cuperna som de varit med i. Bland annat har de vunnit både Intersport/Nike Cup och nu senast Nybro Open. De har även hunnit med att komma två i Nyårscupen där de förlorade finalen mot Lindsdals IF. Totalt har det blivit 8000 kronor i rena pengar plus ett presentkort värt 5000 kronor på Intersport.

– Vi har bestämt oss för att skänka de 8000 kronorna till Cancerfonden. Presentkortet får stå för materialkostnader, säger Zana Eliassi.

Hur kommer det sig att ni väljer att skänka en sås tor summa?
– Vi vill ge tillbaka något till samhället och hjälpa de som behöver. Att det blev just Cancerfonden i år är för att det känns som att det är många som drabbas och då känns det bra att kunna hjälpa till. Vi spelar inte för pengarnas skull, det är bara en bonus och då hjälper vi mer än gärna de som behöver, säger Zana och fortsätter.

I alla turneringar som vi får ställa upp på i framtiden kommer vi att skänka vinstsumman till välgörenhet. Nästa år kan det blir till en annan organisation.

Till sommaren har Team Eliassi ytterligare idéer på välgörenhet på gång.

– Jag vill inte avslöja för mycket ännu men det kommer bli en typ av uppvisningsmatch någonstans i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel