KFF:s ordförande: ”Siffrorna i media är saltade”

Marcus Antonssons prislapp inte så hög som tidigare trott.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.13:34, 10 januari, 2017

KFF:s ordförande: ”Siffrorna i media är saltade”
I slutet av juni såldes Marcus Antonsson till Leeds United. Foto: Leeds United/Arkiv.

I somras rapporterade tidningen Yorkshire Evening Post att Marcus Antonsson var klar för Leeds United. Prislappen som då avslöjades var cirka 23 miljoner kronor. Något som Kalmar FF:s ordförande Mattias Rosenlund nu meddelar inte stämmer.

– Nej, man kan säga rent generellt att siffrorna i media ofta är saltade, säger han i en intervju med sajten Fotbollskanalen.

Hela transfersumman, men exklusive klausuler, kommer att redovisas i slutet av januari när det ekonomiska resultatet för verksamhetsåret 2016 är färdigställt. Den praktiska betalningen kommer dock ske i tre steg. Den första ägde rum i somras, den andra kommer ske under sommaren 2017 och den resterande delen kommer trilla in på KFF:s konto i slutet av 2018.

– När det är större belopp är det vanligt att det kommer i tre olika steg, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

Förutom pengarna från Antonsson-affären innebär minskade personalkostnader på omkring fem miljoner kronor att Kalmar FF ser ut att vända förra årets röda siffror (minus 15,8 miljoner kronor) till ett plusresultat.

– Vi kommer att redovisa ett positivt resultat. Sedan blir det inte med så många kronor, som min känsla är nu, men det är ändå en stor skillnad jämfört med föregående år. Nu har vi svarta siffror i alla fall, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel