Peter Swärdh: ”Det är en viktig fortbildning”

KFF-chefen är hemma från tränarträffen i Abu Dhabi.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:09, 10 januari, 2017

Peter Swärdh: ”Det är en viktig fortbildning”
"Det viktigaste är sambandet mellan elitränarna- A-landslaget och U21-landslaget", säger Peter Swärdh efter tränarträffen i Abu Dhabi. Foto: Bildbyrån.

Under förra veckan var KFF:s tränare Peter Swärdh på allsvensk tränarträff i Abu Dhabi. På måndagen kom han hem till Kalmar.

– Det har varit bra kvalitet på föreläsarna som varit där och vi har även fått ett bra erfarenhetsutbyte med andra tränare från allsvenskan. Samtidigt har vi haft bra diskussioner både under och efter föreläsningar som ger mycket tillbaka, säger Swärdh till Kalmar FF:s hemsida.

Förutom föreläsningar besökte Swärdh det svenska landslagets träningar och såg även Sveriges träningslandskamp mot Elfenbenskusten.

– Överlag kan man säga att det är tajta dagar med en bra atmosfär. Föreläsningarna har bestått av att vi har lyssnat på A-landslag och U21-landslag där vi fått en kontakt mot de lagen som är viktig. Vi får även en inblick i deras verksamhet vilket är bra där vi kan förstärka relationerna bland alla tränare.

– Det har även varit föreläsningar från tränare med erfarenhet utomlands och om idrottspsykologi och fysiologi, säger Swärdh.

Hur viktig känner du att de här träffarna är för allsvenskans utveckling?

– Det är en viktig fortbildning för oss tränare känner jag personligen. Det viktigaste är sambandet mellan elitränarna- A-landslaget och U21-landslaget där vi får en inblick i varandras verksamheter. För egen del så är det totalt sett viktigt att hela tiden få nya inputs och kunna lära sig nya saker, avslutar Swärdh.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla

Färjestadens GoIF besegrade Bromölla IF i damernas division 1. Detta efter att tjejerna levererade en av säsongens bästa prestationer hittills.

Filip Edvardsson

Kl.21:27, 25 juni, 2017

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla
Foto: Arkiv

Nere på Strandängen i Bromölla vankades det division 1-fotboll för damer. Detta i form av Färjestadens GoIF som gästade Bromölla IF. Och det var gästerna som tog tag i taktpinnen direkt.

– Vi börjar bra. Vi är stabila i försvarsspelet och har ett bra lugn i anfallspelet,säger Johan Jaensson, assisterande tränare i Färjestadens GoIF.

Trots det var det hemmalaget som skulle ta ledningen 20 minuter in i matchen. Efter det tappade Färjestaden initiativet och var ganska tillbakapressade.

– Deras mål gjorde att vi blev stressade och tappade fokus. Så fram till halvlek var det Bromölla som hade övertaget, säger Johan Jaensson.

I takt med att domaren blåste igång andra halvlek tog Färjestaden tillbaka initiativet och styrde matchen. Det skulle ge utdelningen i form av en straff som Camilla Näslund säkert satte dit, 1-1 var ett faktum. Bortalaget fortsatte att ha övertaget och på ett fint inlägg av Viktoria Eriksson tar bollen på en Bromölla-försvarare, och in i mål.

– Det var väldigt skönt att vi kunde vända så snabbt som vi gjorde, säger Johan Jaensson.

Efter ledningsmålet uppstod en viss nervositet hos Färjestaden.

– Efter vi gjorde målet var det stressat. Vi var väldigt rädda för att släppa in ett kvitteringsmål, säger Johan Jaensson.

Färjestadens GoIF lyckades dock hålla undan och därmed kan Ölands-laget räkna in tre nya poäng på kontot.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”

I lokalfotbollen spelades det bara en match under söndagen.

Filip Edvardsson

Kl.20:02, 25 juni, 2017

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”
Foto: Arkiv

Division 3 Ö dam:

Mörbylånga GoIFAnkarsrum IS 2-2 (1-2)

Målskyttar: Josephine Larsson, Therese Trofast

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga: ”Första halvlek inte bra från våran sida förutom första tio då vi också tar ledningen med 1-0. Sen tycker jag Ankarsrum tar över och vi har problem med deras uppspel och är inte på tårna. Dom vänder på matchen och leder i paus med 1-2. I andra halvlek höjer vi oss betydligt och spelar bättre fotboll. Vi får också utdelning när vi kvitterar till 2-2. Vi har också bud på trean men det ville sig inte i kväll. Även om man alltid vill vinna så är varje poäng viktig och sett till matchbilden var det rättvist. Jag är nöjd med våran andra halvlek, så den tar vi med oss till kommande matcher.”

Matchens lirare: Jennie Pettersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Berga körde över Kvarnby IK: ”Vi spelar riktigt bra idag”

IFK erga tog emot Kvarnby IK på Bergaviks IP. Efter 90 minuter kunde man konstatera att det var klasskillnad mellan lagen.

Filip Edvardsson

Kl.19:10, 25 juni, 2017

IFK Berga körde över Kvarnby IK: ”Vi spelar riktigt bra idag”
Foto: Arkiv

IFK Berga kom till matchen som favoriter. De förväntningarna skulle infrias då de under större delen av matchen visade upp bländande spel.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra idag. 3-0 speglar verkligen matchbilden då vi var ganska mycket bättre än Kvarnby, säger Måns Olström, offensiv matchhjälte för IFK Berga.

Men det var David Garrett, tillbaka från avstängning, som skulle öppna målskyttet. Sen klav Måns Olström in och stal showen. 2-0 gör han efter en djupledspassning från Azad Eliassi. Fri med målvakten gör han inga misstag och rullar in den stabilt. Tredje målet, Måns Olströms andra för kvällen, kommer efter att han fått bollen utanför straffområdet. Därifrån vände han om och tryckte upp den i nättaket. Efteråt var matchvinnaren väldigt glad.

– Det är ju klart att det alltid är kul att avgöra den här typen av match. Särskilt när vi spelar så pass bra som lag i ett såhär viktigt skede av säsongen, säger Måns Olström.

IFK Berga gör en insats idag som visar att de är ett lag för den övre halvan. Det finns dock alltid detaljer man kan utveckla.

– Vi stressar lite mycket ibland. Vi hade behövt bli lite lugnare i vårt spel, men överlag gör vi som sagt en jättebra insats så det är de vi ska fokusera på nu, säger Måns Olström.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Poängtapp mot toppkonkurrenten för IFK Kalmar

IFK Kalmar lyckades bara ta en poäng i bortamatchen mot Assi IF. Trots en tunn trupp är laget ändå nöjda med hur de genomförde matchen.

Filip Edvardsson

Kl.16:13, 25 juni, 2017

Poängtapp mot toppkonkurrenten för IFK Kalmar
Elsa Karlsson, IFK Kalmar. Foto: Rickard Johansson.

Under söndagen spelade IFK Kalmar bortamatch mot Assi IF i Elitettan, laget som skuggar Kalmar i tabellen. Efter 90 minuters spel på en ganska dålig konstgräsplan slutade matchen 1-1. Ett resultat som var ganska rättvist i slutänden.

– Det var en jämn match. De hade mer bollinnehav medan vi hade lite fler målchanser. Så det kunde ha gått åt vilket håll som helst kändes det som, säger Elsa Karlsson, back i IFK Kalmar.

Om man ser till bortalagets prestation var den klart godkänd. Framförallt i andra halvlek.

– Vi spelar bra i första. Men i andra höjer vi oss. Framförallt defensivt då vi blir kompaktare och stänger deras spel, säger Elsa Karlsson.

Trots en ny anfallsuppsättning, var även offensiven bra. Flera positionsändringar gjordes inför matchen då truppen var ovanligt tunn. Elsa Karlsson ser det som en styrka att laget kan leverera, trots att flera stycken spelade på ovana positioner.

– Det är en styrka hos oss att vi kan anpassa oss till situationen och göra det bra. Det visar att den goda form som vi haft under säsongen håller i sig.

Snabba kontringar var det främsta IFK Kalmar hade i anfallsväg. Utöver detta var det även en del fasta situationer som skapade oreda i Assi-försvaret. Backen Elsa Karlsson hade ett par chanser under matchen. Framförallt det andra läget var väldigt nära att återge Kalmar ledningen.

– Det var en hörna som seglade över alla ner mot mig. Då drog jag den på volley, men tyvärr gick den en halvmeter utanför, säger Elsa Karlsson.

För IFK Kalmar väntar nu en lång resa hem. Tillskillnad från dit-resan blir det det enbart flyg. Först till Arlanda, sedan vidare hem till Kalmar.

 

 

FaktaAssi IF - IFK Kalmar 1-1 (1-1)

0-1 Erin Gunther

1-1 Paulina Hedquist

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kalmar flyger norrut för att ta sig an serietrean

IFK Kalmar är på plats i Kalix för att möta Assi IF i damernas Elitettan. Efter en lång resa ska de nu försöka få med sig tre poäng hem.

Filip Edvardsson

Kl.07:58, 25 juni, 2017

IFK Kalmar flyger norrut för att ta sig an serietrean

IFK Kalmar firade midsommar likt alla andra i fredags, men för spelarna blev det att gå och lägga sig tidigt. Dagen efter var det nämligen dags att åka norrut, närmare bestämt till Kalix.

– Det var en lång resa, men det är skönt att vi äntligen är framme nu, säger Jonas Walfridsson, tränare i IFK Kalmar.

Anledningen är att IFK Kalmar ska spela nästa match i damernas elitettan.Där ställs de mot Assi IF. Efter en bra träningsvecka där Jonas Walfridsson fått de svaren han sökt är de nu redo för toppmatchen som stundar.

– Vi har fått ändra lite positioner. Bland annat har Emma Danielsson klivit ett steg upp i banan från vänsterbacken. Men det har sett bra ut så jag är inte orolig, säger Jonas Walfridsson.

För Kalmars del kommer de behöva klara sig utan den avstängde offensiva stjärnan Amanda Fredriksson. Ett stort tapp för laget.

– Givetvis är Amanda duktig och viktig för oss, men vi har spelare som kommer gå in och göra det bra. Det är jag övertygad om, säger Jonas Walfridsson.

En av dem är unga anfallstalangen Josefine Nilsen. 17-åringen, som vanligtvis spelar ytterforward kommer få ta hand om den centrala anfallsrollen.

Josefine har varit väldigt duktig under säsongen. Hon har gjort en del poäng och visat en fin form under den senaste tiden, så jag vet att hon kommer lösa uppgiften bra,säger Jonas Walfridsson.

Motståndarna Assi IF, ligger på tredje plats i tabellen. En poäng bakom IFK Kalmar som ligger på andra plats. Det kommer med andra ord bli en jämn match, där detaljerna kommer avgöra.

Tålamod är en av de viktigaste delarna i matchen. Vi får inte bli stressade, även om vi skulle komma in i en mindre bra period. Assi och vi gör båda mycket mål så försvaret blir en nyckel. Vi måste helt enkelt vara fokuserade under hela matchen, säger Jonas Walfridsson.

Utöver Amanda Fredriksson, saknar IFK Kalmar även Ida Andersson (avstängd) och Valerie Obita (bröllop).

Matchen spelas under söndagen med start klockan 13.00.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.