Lokalinnebandy

”Jag körde en hemmagjord zorrofint”

Nybro IBK skrällde till och tog en stark trepoängare borta mot Örlogsstaden i onsdagens enda lokalinnebandymatch. "Det var en laginsats", säger matchhjälten Emil Johansson.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.22:29, 11 januari, 2017

”Jag körde en hemmagjord zorrofint”
Det blev en efterlängtad triumf för Nybro IBK i lokalinnebandyn. Foto: Privat

Nybro IBK har gått tungt i innebandytvåan. Men på onsdagskvällen kom den så efterlängtade segern när man besegrade Örlogsstaden med 10-6 på bortaplan.

– Det var en laginsats, alla kämpar för varandra och alla femmor levererar. Trots några snabba baklängesmål vid ett par tillfällen reser vi oss och kan i slutet kontrollera matchen. Riktigt skönt, säger Emil Johansson som noterades för två mål och fyra assistpoäng i matchen.

Vilket poäng är du mest nöjd med?

– Mitt andra mål, då körde jag en hemmagjord zorrofint bakom mål.

Med tio minuter kvar att spela var ställningen 7-6 till Nybro. Då tryckte Samuel Slättman in åttan och sedan rullade det på för NIBK som gick i från till 10-6 innan matchen var slut.

I och med vinsten närmade sig Nybro IBK lagen ovanför nedflyttningsstrecket och har nu endast två poäng upp till Borgholms IBK.

På söndag är det ny match för Nybro, då man gästar Gränna AIS.

– Det är bara att ta med oss den här kämparinsatsen till Gränna på söndag.

FaktaINNEBANDY, DIVISION 2:

Örlogsstadens IBK – Nybro IBK 6–10 (1-2, 3-3, 2-5)

Målen, NIBK: Emil Johansson 2, Elof Laakso 2, André Nilsson 2, Samuel Slättman, Emil Stenberg, Simon Eriksson, Anton Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför bryter FBC-backen kontraktet

"Trivs man inte så är det som det är", säger FBC:s klubbchef Per Viberg.

Michaela Ekström

Kl.21:47, 23 januari, 2018

Därför bryter FBC-backen kontraktet
Foto: Arkiv

FBC Kalmarsund värvade Mattias Jansson från allsvenska konkurrenten Visby IBK inför den här säsongen. Nu väljer backen att bryta kontraktet med FBC Kalmarsund. Detta skriver Barometern.

– Mattias och hans flickvän ska ha barn i april och hon bor fortfarande kvar på Gotland och har pendlat hit. Sedan har Mattias inte haft den roll som han kanske hade tänkt så situationen är inte optimal. Det har gått fort, vi hade första samtalet innan helgen men trivs man inte så är det som det är, säger FBC:s klubbchef Per Viberg till Barometern.

Mattias Jansson själv om situationen:

– Det är klart att jag hade förhoppningar om att bidra mer än vad jag har gjort men så har det inte blivit och vi har bestämt oss för att gå skilda vägar. Så är det i idrottens värld ibland, säger Mattias Jansson till Barometern.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre FBC-tränaren lämnar SSL-jumbon

"Jag tänkte på lagets bästa och därför lämnar jag", säger Suominen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:12, 23 januari, 2018

Förre FBC-tränaren lämnar SSL-jumbon
Christoffer Suominen. Foto: Arkiv

Förra säsongen lotsade han FBC Kalmarsunds damer i innebandyns finrum SSL. Dock utan att lyckas ta en enda seger. Efter säsongen lämnade Christoffer Suominen för att ta över Slätaflys herrar i division 2. Därefter hörde Linköping av sig – varpå han lämnade ”Flyers” och tog över östgötarnas SSL-lag på damsidan.

Nu lämnar han sitt uppdrag som tränare hos SSL-jumbon, rapporterar innebandysajten ibnytt.se.

– Jag fick ett samtal igår från klubben då de sa att de villa ha in en extra person i ledarstaben. Jag kände inte att det var rätt väg att gå, ska man göra en förändring så ska man göra de ordentligt. Jag tänkte på lagets bästa och därför lämnar jag. Harnesk kommer göra sitt bästa och jag har inget ont att säga om honom, säger Suominen.

IKSU:s förre guldtränare Andreas Harnesk tar över huvudansvaret i klubben.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås IBK - FBC Kalmarsund

FBC besegrade det oslagbara laget

Elfte gången gillt blev det för FBC Kalmarsund när man äntligen lyckades slå Lindås IBK. Efter 10 raka förluster mot hemmalaget var det under söndagen dags att gå segrande ur striden.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:09, 21 januari, 2018

FBC besegrade det oslagbara laget
Foto: Arkiv

FBC Kalmarsund startade bäst av de två lagen och gick upp i en 0-2 ledning innan Lindås lyckades kvittera femton minuter in i matchen. I andra period var det Lindås som hade det målmässiga övertaget och inför vilan stod det 5-4 till hemmalaget.

– Vi startar väldigt bra och har hög intensitet. Vi brukar gå ner oss i andra perioden och det händer även idag. De får några mentala mål som går mot oss, säger tvåmålsskytten Marcus Johansson.

I tredje period var det dock bara FBC som gällde. Tre mål senare blåste domaren av matchen och gästerna kunde glädja sig åt en vinst med 5-7.

– Vi är starka i sista och är bättre tränade så vi kan dra ifrån. Vi har också en go känsla i laget efter att ha vunnit fyra raka. Vi vet ocksp att vi kan gå in och vända matcher. Jag var egentligen aldrig orolig. Vi är ett otroligt bra gäng som krigar ner dem.

Marcus Johansson var själv i hög grad delaktig till vinsten med sina två mål och en assist.

– Jag har varit lite krasslig i veckan så jag var väldigt trött idag men kände att jag försökte så gott jag kunde. Sen fick jag även fina passningar av Kim Nilsson och Simon Nilsson.

FBC Kalmarsund har inte vunnit över Lindås sedan 2012 vilket innebär tio raka förluster.

Det var elfte gången gillt idag då?
– Ja, det var en skön seger. Vi har alltid spelat tuffa matcher mot Lindås. Det är även en skön seger om man ser till moralen och tabellen, det var ju en sexpoängsmatch redan när det tekades. Det är alltid skönt att ha de poängen med sig.

FBC har, i och med segern, klättrat upp till en andra plats i tabellen. Nästa chans till poäng blir den 27 januari hemma i Färjehallen mot Malmö FBC.

FaktaLindås IBK -  FBC Kalmarsund 5-7 (2-3, 3-1, 0-3)

Mål FBC: Kim Nilsson 2, Marcus Johansson 2, Tim Nyander, Johan Wittberg & Adam Nilsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund - Västra Mälardalen IB

FBC kom aldrig upp i nivå: ”Det är för dåligt framåt”

Under söndagen hade FBC det extra svårt för att sätta dit bollen i mål.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:29, 21 januari, 2018

FBC kom aldrig upp i nivå: ”Det är för dåligt framåt”
Foto: Arkiv

Det blev en jämn match i Kalmar Sportcenter när FBC Kalmarsund tog emot Västra Mälardalen IB under söndagen. FBC tog ledningen i andra perioden genom Rebecka Johansson men gästerna la in en extra växel i tredje perioden och kunde till slut vinna med 1-2.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå idag, framför allt i offensiven. Defensiven är bra, att man släpper in två mål är inget att skämmas över men det är för dåligt framåt, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC.

Hemmalaget hade svårt att komma till bra lägen och när Västra Mälardalen väl bjöd dem på någonting hade Kalmarsund svårt att sätta dit bollen.

– Hade vi kommit upp in nivå idag så hade vi vunnit, jag ser oss som det bättre laget men idag hade vi inte förmågan att sätta dit bolljäveln.

Påverkar det något att ni spelade match igår?
– Att skylla på det blir fel då även Västra Mälardalen gjorde det. Det är klart att vi ska kunna ladda om både mentalt och fysiskt.

Enligt Bernhardsson förtjänar Stina Lundqvist och Rebecka Johansson att nämnas för sina insatser.

– Stina gör det riktigt bra idag och är fantastiskt i sitt positionsspel. Rebecka är hela tiden farlig, avslutar han.

FaktaFBC Kalmarsund - Västra Mälardalen IB 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

Mål Kalmarsund: Rebecka Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås IBK–FBC Kalmarsund

FBC möter sitt ”bogey team” – har tio raka förluster

Senaste FBC-vinsten kom hösten 2012. "Alla har ett sånt här lag och det här är vårt", säger tränaren Kallenberg.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:37, 21 januari, 2018

FBC möter sitt ”bogey team” – har tio raka förluster
Adam Kallenberg. Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Den 28 oktober 2012 vann FBC Kalmarsund mot Lindås IBK med 6–4. Målskyttar då var bland annat Petter Ernberg och Mathias Knutsson. Sedan dess har FBC tio (!) raka förluster mot Göteborgs-laget.

– Jag vet inte varför det har blivit så. Alla har ett sånt här lag och det här är vårt, säger tränaren Adam Kallenberg.

LÄS MER: FBC Kalmarsund värvar finsk forward från SSL

Höstens möte i Färjehallen slutade 4–3 till gästerna. Då avgjordes matchen med tolv sekunder kvar att spela.

– Den matchen skulle vi vunnit, där var vi totalt överlägsna. Rent sannolikhetsmässigt borde vi vinna nu i stället. Killarna är jäkligt revanschsugna.

Sedan Adam Kallenberg tog över tränarsysslan efter Emil Stille är FBC Kalmarsund obesegrat (tre vinster, en oavgjord). I tisdags vann laget derbyt mot Craftstaden med 7–6 efter förlängning.

– Kravbilden har ökat och aggressiviteten som vi har nu går inte att jämföra med tidigare, det är en stor skillnad. Farten och tempot på träningarna börjar ge resultat, säger Kallenberg.

I FBC saknas Oskar Andersson som drabbats av halsfluss. Gustav Bäckstedt, som fick en smäll mot käken senast, har undersökts av läkare som har gett klartecken för spel.

Nyförvärvet från Linköping, Johannes Jokinen, ser återigen ut att at plats i andra kedjan med Johan Wittberg och William Larsson.

– I nuläget ser det ut så. Han måste få lite tid på sig. Det har varit tvära kast för honom, både på och utanför plan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng