Åstorps IK – Kalmar HC

Kalmar HC siktar högt: ”Vi gör det ihop”

Kalmar HC och Reine Rydberg i båset fick en drömstart på 2017. Nu ska spelet slipas till ytterligare. "Fler och fler bitar faller på plats".

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.06:50, 11 januari, 2017

Kalmar HC siktar högt: ”Vi gör det ihop”
Kalmar HC tog en stark premiärseger under 2017 senast mot Osby IK. Foto: Tove Dolff

7–3 i premiärmatchen för Reine Rydberg i Kalmar HC båset kan ses som en drömstart. Men tal om någon Rydberg-effekt är det ännu inte. 

– Nej det vill jag verkligen inte säga, låt oss säga fyra raka segrar, sen kan vi snacka effekter, säger Reine med ett leende efter tisdagens träningspass.

Under onsdagen är det dags för bortamöte mot Åstorps IK. Förhoppningsvis har en match och ett par träningar tagit laget ytterligare steg mot Rydbergs sätt att spela ishockey på. 

– Mer och mer faller på plats och grabbarna är lyhörda. Nu ska vi bara försöka få ihop helheten. Men man har en positiv känsla i kroppen och vi är noga med att vi ska göra det här ihop, säger han.

Saknas från matchen i söndags gör Jesper Emilsson som fått en känning i en höft. Sedan tidigare saknar även David Algulin, Linus Dahlstedt och Jonathan Skymbäck. 

– Skymbäck har fått magnetröntgen om två veckor så honom ska vi inte räkna med inom den närmsta tiden. Algulin är däremot med och kör alla övningar förutom de med närkontakt, säger Rydberg som ser fram emot matchen:

De kommer gå ut hårt och forechecka högt så det gäller att vi är snabbt ute i position och att vi är på tå från första sekund, avslutar Rydberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel