Mediejätte gör storinvestering i Kalmarföretag

E-handelssuccén Outnorth tar in 40 miljoner kronor från Egmont. "Bättre rustade än någonsin".

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:30, 11 januari, 2017

Mediejätte gör storinvestering i Kalmarföretag
Foto: Skärmdump

Kalmarföretaget Outnorth är en av Skandinaviens ledande aktörer inom försäljning av kläder, skor och utrustning för träning och friluftsliv. Bolaget är även ett antal fysiska butiker, bland annat i Kalmar.

Nu går mediekoncernen Egmont in med 40 miljoner kronor i Outnorth, enligt ett pressmeddelande.

–  Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och servicenivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, säger Lars Nykvist, vd på Outnorth.

De senaste åren har Egmont investerat i flera framgångsrika e-handelsföretag i Norden. Egmont har verksamhet i cirka 30 länder och är verksamma inom bland annat film, biografer, tidningar, böcker och spelkonsoler. Totalt har 6 600 medarbetare.

– Vi tror att Outnorth efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing, i ett pressmeddelande.

2015 omsatte Outnorth närmare 300 miljoner kronor, med en förlust på drygt 21 miljoner. Företaget hade inför 2016 ett 80-tal anställda och huvudkontoret finns i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmarföretag värvar toppnamn inför börsnotering

Inredningsföretaget Royal Design satsar hårt och rekryterar väletablerad kompetens från Media Markt och Netonnet.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.08:14, 28 april, 2017

Kalmarföretag värvar toppnamn inför börsnotering
Harald Ennen, Hans Bengtsson, Magnus Pettersson och Andreas Ekberg. Foto: Pressbild

Royal Design har siktat på en börsnotering i flera år. Företaget startades 1999 av Kalmarborna Andreas Ekberg och Hans Bengtsson. Förutom e-handeln har man fysiska butiker på tretton platser runt om i Sverige.

Under fjolåret ökade omsättningen från 442 till 511 miljoner kronor, rapporterar ehandel.se. Sajten uppger nu att Royal Design värvar toppchefer från Media Markt och Netonnet i sin satsning på att nå börsen.

Media Markts tidigare e-handelschef Magnus Pettersson blir operativ vd och Harald Ennen, före detta vd för Netonnet, går in i styrelsen.

– Jag känner Magnus sedan tidigare och vi känner att denna konstellation tillsammans kommer bli ett grymt team och det kommer innebära mycket för våra fortsatta satsningar framåt med fler projekt och snabbare lanseringar, säger Hans Bengtsson i ett pressmeddelande.

I och med detta blir Hans Bengtsson ny koncernchef. Förutom börsintroduktionen så ligger fokus på en internationell expansion.

24Kalmar har tidigare rapporterat om att Royal Design är landets 11:e största företag inom e-handel med sina 110 anställda. Företaget har sitt huvudkontor på Svensknabben i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han vloggar om sin tuffa styrketräning: ”Visar hur det går till”

Henrik Holstad ska gå ner 5 kilo på 10 veckor utan att tappa i muskler. "Det är många som frågar varför jag gör det så jag valde att göra en videodagbok där jag förklarar".

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:05, 22 april, 2017

2 bilder
 • Henrik Holstad bjuder in tittare på Youtube att följa hans viktnedgångsresa. Foto: Privat
  Henrik Holstad bjuder in tittare på Youtube att följa hans viktnedgångsresa. Foto: Privat
 • Henrik Holstad bjuder in tittare på Youtube att följa hans viktnedgångsresa. Foto: Privat
  Henrik Holstad bjuder in tittare på Youtube att följa hans viktnedgångsresa. Foto: Privat

Henrik Holstad har alltid gillat att träna och någon gång vartannat år brukar han gå igenom en så kallad deff vilket är en träningsperiod när man ska gå ner i vikt och bränna fett utan att tappa muskler. Just nu är han inne i en period där han ska tappa fem kilo på 10 veckor.

– Det är många arbetskamrater som har frågat mig varför jag deffar och hur man gör. Många är också förvånade när de ser resultatet eftersom de tänker att man inte ska kunna se någon skillnad på kroppen. Eftersom jag är väldigt intresserad av filma och fotografera så tänkte jag att jag lika gärna kunde baka ihop alla mina intressen till att göra en videodagbok där jag visar hur en sån här period går till, berättar Henrik.

Videorna som han filmar lägger han sedan upp på Youtube där vem som helst kan följa hans vardag när han ska gå ner fem kilo på 10 veckor.

– Jag försöker få videorna så tittarvänliga som möjligt och lägger ner mycket tid på att videorna ska bli bra. Man kan tro att det är lätt att bara sätta sig framför kameran och prata men det är ofta jag får filma om efter att ha tittat på det. Hade jag kunnat leva på att göra videor som dessa hade det varit kanon eftersom det kombinerar alla mina intressen, säger han och fortsätter:

– Det känns som att vi inte har samma youtubekultur här i Sverige som utomlands. Här söker man upp en video när man vill ha reda på någonting och de flesta inser inte att man kan följa olika kanaler och ta del av innehåll som man faktiskt tycker är intressant och roligt, precis som på de andra sociala medierna.

Det finns ju en del fördomar om de som tränar hårt och utmanar sin kropp på detta sättet, vad säger du om det?

Att träna är ett intresse precis som musik eller hästar. Jag kan förstå att det kan verka konstigt när man inte är insatt och vet vad det innebär att hela tiden räkna och väga det man äter. Man tränar hårt och vill ju att musklerna som man har jobbat fram ska synas.

Bara under de senaste åren har intresset för träning och hälsa ökat markant och Henrik har ett tips till den som är intresserad av träning.

– Har man aldrig deffat någon gång om man är träningsintresserad så kan det vara en idé att räkna på det man äter. Många tränar jättemycket och tycker att de äter bra utan att det blir några resultat. Då är det bra att börja titta på exakt hur mycket protein och kolhydrater man äter trots att det kan vara omständigt att räkna till en början. Det är nyttigt att veta vad man stoppar i sig, avslutar Henrik.

För den som är intresserad av att följa Henriks träningsvardag så går det att göra på hans youtubekanal.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Testet: Sex vanliga ursäkter till att inte träna

Det finns alltid ursäkter till att inte träna. Kanske känner du igen dig mer än du önskar.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:38, 11 april, 2017

2 bilder
 • Foto: Arkiv
  Foto: Arkiv
 • Vår träningsexpert Mia Samuelsson tester dig. Kommer du med några ursäkter?
  Vår träningsexpert Mia Samuelsson tester dig. Kommer du med några ursäkter?

Känner du att du saknar tiden till träningen? Är alldeles för otränad? Eller inte har någon att träna med? Då kanske du känner igen dig i vår träningsexpert Mia Samuelssons test.

Hur ofta hittar du en anledning till att inte träna? Här är sex vanligt förekommande ursäkter till att skippa gymmet.

✔ ”JAG HINNER INTE TRÄNA.”

Se till att rensa ditt liv från tidstjuvar! Kanske lägger du onödigt mycket tid på att surfa på telefonen, 30 minuter här och där blir lätt ett par timmar i slutänden på dagen. Alla har vi lika många timmar på dygnet och räcker inte detta så stig upp en timme tidigare på morgonen. På så sätt skapar du en extra timme på dagen!

”Genom att planera din träning blir det lättare att hålla dig till dina rutiner.”

✔ ”JAG ÄR FÖR TRÖTT FÖR ATT TRÄNA.”

Du får mer energi över att träna. Dags att se över ditt liv!

 • Hur mycket sover du?
 • Hur har du ätit?
 • Stressar du mycket?

”JAG VÅGAR INTE GÅ TILL GYMMET.”

Denna känsla grundar sig ofta i en osäkerhet och okunskap över hur du ska göra. Alla har varit nybörjare så ta hjälp av en PT som kan hjälpa dig med ett träningsupplägg och hjälpa dig bota rädslan.

✔ ”JAG ÄR ALLDELES FÖR OTRÄNAD.”

Det finns flera goda skäl att ta tag i träningen! Har du inte börjat så är det på tiden att göra detta redan idag.

✔ ”JAG FÅR ÄNDÅ INGA RESULTAT.

Du behöver se över din träning och din kost! Dags att låta någon hjälpa dig med ett träningsupplägg som för dig närmre din målsättning. Kanske är det kosten som måste justeras? Kanske slarvar du med återhämtningen?

”Vilodagen hjälper kroppen att återhämta sig och är ett måste för att musklerna ska växa sig starkare.”

✔ ”JAG HAR INGEN ATT TRÄNA MED.”

Anmäl dig till en träningsgrupp på det gymmet du tränar. Visst kan det vara peppande och hjälpa på att träna med en kompis, men oavsett med eller utan kompis så är det DU som måste göra jobbet!

MIA SAMUELSSON, TRÄNINGSEXPERT

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Tre av landets största e-handlare finns i Kalmar

När branschsajten ehandel.se sammanställer vilka som är Sveriges största företag inom e-handel återfinns flera aktörer i Kalmar.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.12:01, 11 april, 2017

LISTA: Tre av landets största e-handlare finns i Kalmar
Design Online hamnar på 36:e plats på listan. Foto: Arkiv/Hanna Thulin

De 51 e-handlarna som listas i rankningen hos ehandel.se rangordnas efter antalet anställda. Kravet för att finnas med på listan är att företaget klassas som ”primära e-handlare” i Ehandelsindex.

Det största lokala företaget är Royal Design som har 110 anställda. Det ger en 11:e plats på listan. Design Online kommer på 36:e plats med sina 48 anställda och Outnorth strax därefter med 47 personer (plats 38).

Klart störst i sammanställningen är Ellos med 530 anställda och Dustin som har 375 personer anställda.

Här hittar du hela listan.

FaktaLandets 15 största e-handlare (antal anställda):

1. Ellos, 530
2. Dustin, 375
3. MatHem, 246
4. Adlibris, 237
5. Nelly.com/NLY Man, 199
6. Bodystore/Gymgrossisten/Milebreaker, 175
7. SkånskaByggvaror.se, 149
8. Cdon, 146
9. Jollyroom, 140
10. Boozt, 112
11. Royal Design, 110
12. Sportamore, 106
13. Apotea/Vitaminvaruhuset, 100
14. Lyko.se, 95
15. Dustin Home, 92

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skälbyloppets deltagare kickade igång idrottsvåren

På lördagen hölls det traditionsenliga Skälbyloppet. Starten gick klockan 11.00 för de vuxna och 4H-gården var sprängfylld av förväntansfulla motionärer.

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.12:57, 8 april, 2017

Skälbyloppets deltagare kickade igång idrottsvåren
För 23:e året i rad kickades våren igång med Skälbyloppet. Foto: Klara Alvunger

Kalle Sigfridsson stod och laddade upp en halvtimme innan starten. Han tyckte det kändes helt okej att springa och att vädret gav bra förutsättningar, trots att det kanske blåste lite mycket.

– Jag tränar väldigt mycket i vanliga fall, men just nu har jag varit skadad så jag springer loppet för att komma igång lite efter skadan. Det känns väldigt roligt att få springa i en sån här miljö, det är centralt och barnen har möjlighet att leka så det är en bra plats för dem också, säger han.

Det är Högby IF som står bakom eventet. Löparna fick välja om de skulle springa åtta kilometer eller fyra kilometer och lite kortare distans för de ungdomar som ställde upp. Det var verkligen tur med vädret, solen sken och temperaturen låg runt åtta grader grader.

Nina Almroth gillar att träna och hade därför bestämt sig för att springa åtta kilometer i lördagens lopp.

– Jag tycker event som dessa är väldigt roliga och jag springer mycket själv. Vad som är viktigt att tänka på är att hushålla lite med resurserna så man orkar köra hela vägen till mål.

Skälbyloppet sprangs för 23:e året i rad och enligt Calle Nilsson, som är en av de ansvariga från Högby IF, har deltagarantalet skjutit i höjden de senaste åren. Han tror det beror på att Skälby är ett bra läge och att folk tycker att det är ett bra koncept.

Ju mer starten närmade sig, desto tätare blev stämningen.  Minuterna innan loppet stod Ludvig Bjurelid från Högby IF och stretchade.

– Det är alltid lite nervöst inför ett lopp och nu är det dessutom säsongsstart. Jag har dock tränat på bra i vinter och jag känner mig taggad.

Skälbyloppet är ingen egentlig tävling, men enligt Ludvig Bjurelid innebär det alltid en kamp mellan löparna från Högby IF.

– Det är dock inget jag direkt tänker på, hävdar han.

Innan starten hölls en tyst minut för offren efter gårdagens terrorattack i Stockholm. Calle Nilsson från Högby IF menar dock att de ville ha loppet i alla fall och de drygt 500 motionärerna sprang därför in våren på lördagsförmiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel