Miranda, 11, designern bakom unika majblomman

Majblomman fyller 110 år. Designern bakom den unika, prickiga jubileumsblomman är elvaåriga Miranda.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:39, 12 januari, 2017

Miranda, 11, designern bakom unika majblomman
Varje majblomma är unik då prickarna sitter på olika ställen och är olika stora. Foto: Majblomman/pressbild.

Under torsdagsförmiddagen släpptes 2017 års majblomma. Utseendet på blomman är i år unikt med röd bakgrund och svarta prickar. Det nyckelpige-inspirerade mönstret står Miranda, 11 år, från Luleå för. Aldrig förr har majblomman varit prickig. Varje blomma är dessutom unik, då prickarna är placerade på olika ställen.

– Under flera år har vi fått in många spektakulära förslag från barn över hela landet, och inför jubiléet kunde vi äntligen ge majblomman ett mönster. Ett konstnärligt designråd fick välja sin favoritblomma och det blev Mirandas fina, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm i ett pressmeddelande.

FaktaMajblomman:
Konceptet med majblommor startade 1907 i Göteborg av Beda Hallberg. Då var blommorna som såldes av barnhjälpsorganisationen alltigenom mörkblå. Sedan dess har blommorna skiftat i färg, form, material och designAtt köpa majblommor är att hjälpa barn som har det svårt. Glasögon, fritidsaktiviteter och vinterkläder är några exempel på vad pengarna går till. Den 6 april startar 2017 års insamling när 80 000 barn ger sig ut för att sälja majblommor över hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel