Veckans femma: ”Han smäller dit mål efter mål”

I Tobbe Bengtssons Veckans femma dominerar SSG och Slätafly. Efter 11–2-krossen av IBF Örebro finns även en hårdskjutande FBC-forward med i laguppställningen.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.12:14, 12 januari, 2017

Veckans femma: ”Han smäller dit mål efter mål”
Foto: Arkiv.

Målvakt: Pontus Björk, SSG IF
Spelade en väldigt viktig roll i helgens seger borta mot svårspelade Ariel. Laget var väl förberedda på den lilla planen vilket man hade tränat på. Hemmalaget saknade absolut inte chanser men när de kom så var Björk en vägg i målet. SSG har två bra målvakter i Björk och Mathias Elmqvist. Båda har gjort det bra men när Björk är på topp så är han förmodligen seriens bästa målvakt. Fortsätter han att spela så här så kommer laget att fortsätta vinna.

Back: Jennifer Nilsson, Mörbylånga Goif
Det finns ingenting som kan stoppa Mörbylånga just nu. Man radar upp segrar. I derbyt borta mot SSG så kom lagets nionde seger på elva matcher. Återigen så var Mörbylånga starkast. Jennifer Nilsson var som alltid en jätte i försvaret. Täcker skott och visar en härlig inställning. Gjorde viktiga 5-3 målet i slutet av den 2:a perioden. SSG reducerade direkt i den 3:e. Men med sex minuter kvar så bjöd Nilsson på en riktig soloprestation. En prestation som skulle visa sig bli helt avgörande. Laget leder serien med sex poäng. Kommer bli mycket förvånad om man släpper det här.

Back: Jacob Kumlin, SSG IF
SSG har fått upp ångan rejält. I helgen så laget sin fjärde raka seger. Nu när samtliga spelare är tillgängliga så har man seriens kanske bästa trupp. Spelare som Charlie Nilsson, Mathias Knutsson, Björn Nilsson och Krister Larsson är riktiga klasspelare. Men 10-5 segern borta mot Ariel så var det centern Jacob Kumlin som glänste mest. Han spelade center bakom Charlie Nilsson och Rasmus Gustafsson. Låg hela tiden rätt försvarsmässigt. Med sju matcher kvar så har laget sex poäng upp till 2:a platsen. Kan man fortsätta att ställa upp med det här laget så har man tre riktigt bra femmor.

Center: Ronja Lundbergs, Slätafly / SK IBK
I förra matchen (7-5 mot SSG) så stod Lundberg för ett av målen. I derbyt mot CL98 b så blev det tre nya poäng från hennes klubba. Enligt coach Dennis Liljegren så var hon tillsammans med Malin Karlsson bäst på plan. Hennes krigarinsats och mål var en bidragande orsak till att man tog andra raka segern. Laget som har många nya spelare har nu fått spela in sig. Serieledarna Mörbylånga kommer man inte rå på. Men en 2:a plats känns fullt rimligt. Lundbergs är med sina 22 poäng (11+11) 1:a i seriens poängliga. Laget tar i nästa match emot FBC Kalmarsund Ungdom b på hemmaplan. Nya poäng från Lundbergs då?

Forward: Marcus Johansson, FBC Kalmarsund
Forwarden är tillbaka i den formen vi vant oss vid att se honom. Smäller dit mål efter mål. I toppmötet hemma mot Örebro så skickade han upp 1-0 målet i krysset från nästan halva plan. Det blev ytterligare tre mål och en assist från snipern. Hans 31 mål är bäst i serien. 33 mål gjorde han säsongen 13/14 i SSL med Linköping. Det rekordet kommer ryka alla världens väg. Kalmarsund är nu uppe på en 2:a plats i tabellen. Mackan är med sina 39 poäng (31+8) 5:a i seriens poängliga.

Forward: Anton Fransson, Slätafly /SK IBK
Förra säsongen så gjorde forwarden hela 70 poäng (48+22). I år har det varit desto tuffare. En ryggskada har gjort att han och laget gått sämre. Men nu ser han ut att vara på väg tillbaka till fjolårets fina form. När laget slog Nässjö borta med 12-7 så gjorde forwarden fyra mål och en assist. Samtliga mål kom i den 3:e perioden. Målen betydde 5-8, 5-9 och 5-10. En väldigt viktig seger för laget som nu är på banan igen efter en tuff säsongsinledning. Näst omgång väntar en svår match när serieledarna Jönköping kommer på besök.

Bubblare: Anton Nilsson, FBC Kalmarsund, Jennie Pettersson, Mörbylånga Goif, Charlie Nilsson, SSG IF, Alexander Berglund, Slätafly /SK IBK,

Av: Tobias Bengtsson. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC-Backen varvar ner: ”Finns inte motivationen blir det tufft”

Efter att ha snubblat på mållinjen i play-offet till SSL väljer FBC Kalmarsunds-backen Jacob Lingmerth att varva ner. Han kommer under nästa säsong representera FBC Ungdom som spelar i division 2.

Filip Edvardsson

Kl.11:30, 21 juni, 2017

FBC-Backen varvar ner: ”Finns inte motivationen blir det tufft”
Foto: Arkiv

Beslutet har växt fram under en längre tid. Redan inför förra säsongen kände FBC Kalmarsund-backen Jacob Lingmerth att det kanske var dags att varva ner. Men storsatsningen som föreningen gjorde lockade tillräckligt för att fortsätta en säsong till.

– När man får chansen att spela med världens bästa innebandyspelare, Kim Nilsson, är det lockande. Det, tillammans med att jag trivdes bra i laget och inte ville svika mina lagkamrater låg till grund för mitt beslut att fortsätta satsa, säger Jacob Lingmerth.

När Kalmarsund sedan missade SSL kände han, likt inför säsongen som var, att det var dags att trappa ner.

– Det tar ju väldigt mycket tid. Finns inte motivationen där blir det tufft, säger Jacob Lingmerth.

Med det i tanken har han nu valt att spela för FBC Ungdom i division 2 under nästa säsong. Något som kommer vara mindre tidskrävande, men ändå en utmaning.

– Jag hoppas kunna bidra både på och utanför planen med min erfarenhet från allsvenskan, säger Jacob Lingmerth.

Men även om division 2-spel kommer kräva en del tid. Är det inte alls på samma nivå som i ett allsvenskt lag. Något han kommer ta vara på.

– Jag kommer ju få mer tid över att leva ett ”normalt” liv. Dels att jag kan jobba som vanligt nu, men även att jag har mer fritid. Kanske kommer jag resa lite mer. Däremot kommer jag ändå lägga mycket tid på att följa FBC Kalmarsund, säger Jacob Lingmerth.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

FBC värvar U19-landslagsspelare

Förra säsongen vann den unga backen VM-guld med U19-landslaget. "En väldigt lovande innebandyspelare".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.14:54, 16 juni, 2017

FBC värvar U19-landslagsspelare
Annie Moreau är klar för FBC Kalmarsund. Foto: FBC Kalmarsund.

FBC Kalmarsund har gjort klart med försvarsspelaren Annie Moreau. Den 19-åriga backen tillhörde förra året SSL-laget Rönnby men var utlånad till Östra SK i division 1. 2016 var hon i Kanada med U19-landslaget och spelade hem ett VM-guld till Sverige.

– Det känns jättebra att få spela i Kalmarsund. Jag ser verkligen fram emot det. Jag känner några i laget sedan tidigare och det kommer att ge mig en trygghet att snabbt komma in i gruppen, säger Annie Moreau till klubbens hemsida.

Nye FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson, också med ett förflutet i Östra SK, är nöjd med nytillskottet:

– En oerhört viktig värvning för oss då vi får in en back med offensiva kvalitéer. Hon är en ung och väldigt lovande innebandyspelare som har höga ambitioner med sin innebandy. Att en spelare med den karaktären och ambitionsnivån väljer oss ser jag som ett kvitto på att vi är ett attraktivt val med bra förutsättningar, säger Bernhardsson.

Moreaus kontrakt sträcker sig över två säsonger. Förra säsongen gjorde hon sju poäng på tio matcher i division 1.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Succémålvakten lämnar FBC: ”Jag har redan flyttat hem”

Rasmus Abrahamsen värvades som backup men avslutade förra säsongen som odiskutabel etta. Nu lämnar han FBC Kalmarsund.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.22:49, 14 juni, 2017

2 bilder
  • Rasmus Abrahamsen lämnar FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.
    Rasmus Abrahamsen lämnar FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.
  • Rasmus Abrahamsen. Foto: Arkiv.
    Rasmus Abrahamsen. Foto: Arkiv.

Inför förra säsongen var tanken att nye FBC-målvakten Rasmus Abrahamsen skulle ”se och lära”. Men när förstemålvakten Victor Johansson i september meddelade att han lägger av kastades burväktaren från Linköping in i hetluften.

När säsongen senare summerades hade 21-åringen växt ut till ett av lagets absolut största utropstecken.

Men trots succén, och trots att han har ett år kvar på kontraktet, kan 24Kalmar avslöja att Abrahamsen nu lämnar FBC Kalmarsund.

– Jag har redan flyttat hem till Linköping, berättar Abrahamsen och förklarar sitt beslut:

– Innebandyn gick jättebra, bättre än förväntat. Men framför allt trivdes jag inte med boende och jobb. Det kändes som det räckte med ett år. Man har ju familj och alla vänner som man känt sedan barnsben här i Linköping.

Vet du var du ska spela nästa säsong?

– Jag har inte varit i kontakt med någon klubb. Eftersom jag fortfarande har kontrakt ett år måste någon köpa ut mig. Vi får se hur det blir.

I mitten av maj blev det klart att den tjeckiske målvakten Jan Binder ansluter till FBC Kalmarsund.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Slätafly värvar burväktare från seriekonkurrent

Målvakten lämnar FBC Kalmarsund Ungdom för Torsåslaget. "En stor målvakt med bra reflexer och bra utkast".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.14:27, 14 juni, 2017

Slätafly värvar burväktare från seriekonkurrent
Daniel Ingvarsson. Foto: Slätafly Flyers.

Målvakten Daniel Ingvarsson är klar för Slätafly Flyers. Han lämnar därmed FBC Kalmarsund Ungdom som spelar i samma division 2-serie.

”Daniel är en stor målvakt med bra reflexer och bra utkast som vi kommer att kunna nyttja oerhört mycket i år. Vi är väldigt glada att Daniel väljer spel hos oss kommande säsong”, skriver Flyers på sin hemsida.

I Slätafly finns redan målvakten Philip Strandberg. Dessutom hoppas klubben på att rutinerade Daniel Johansson väljer att fortsätta spela.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Silly Season

FBC Kalmarsund värvar SSL-spelare

Först ut att ansluta till FBC Kalmarsund inför kommande säsong är en spelare med dubbla meriter från Superligan.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:07, 11 juni, 2017

FBC Kalmarsund värvar SSL-spelare
Foto: FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund första nyförvärv för säsongen blir tvåvägsspelaren Lina Öknér. Hon kommer närmast från spel i SSL-laget Jönköpings IK och har tidigare spelat Täby FC.

– I Lina får vi en mycket klok tvåvägsspelare som kommer att bidra både i offensiven och defensiven. Till kalmarsund värvas hon som en tilltänkt center. Med hennes rutin från spel i högsta ligan och hennes smartness hoppas vi att hon kan ta årets upplaga av Kalmarsund till nya höjder, säger Kalmarsunds sportchef Jessica Fivelstedt.

FBC Kalmarsund siktar på att återigen ta sig upp i SSL efter att ha åkt ur i våras.

– FBC Kalmarsund är en bra förening med mycket goda chanser till spel i SSL igen. Jag vill vara med på den resan tillbaka och är väldigt glad att jag fick den chansen. Jag har en bra känsla att detta kommer bli riktigt bra framöver och jag ska försöka bidra med så mycket jag kan, säger Lina Öknér.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.