De gör sig redo för SM – i fransförlängning

Fransförlängning Kalmar är Sveriges största franssalong. Nu skickar de fyra anställda till SM i Göteborg. ”Det är nervöst redan nu”.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.19:27, 17 januari, 2017

De gör sig redo för SM – i fransförlängning
Anna Carlén, Sanna Helgesson, Nathalie Aldén och Cassandra Carlsson ska tävla i SM i fransförlängning. Foto: Elias Håkansson

Fransförlängning Kalmar Lash Academy har totalt 14 anställda fransstylister och är i och med Sveriges största franssalong. Nu skickar de fyra av dessa till Svenska Mästerskapen i fransförlängning.

Vi är skitpeppade allihopa, det ska bli en fantastiskt utmaning och det är att vi är så många härifrån känns väldigt roligt, säger Anna Carlén. 

Som tillsammans med Sanna Helgesson, Nathalie Aldén och Cassandra Carlsson åker till Göteborg mellan den 22 och 23 april för att tävla mot 130 andra fransstylister.

Det är otroligt nervöst redan nu. Det kommer bli svårt att hålla ihop nerverna känns det som, säger Sanna Helgesson.

Under tre och en halv timme pågår tävlingen där varje stylist tar med sig sin egen modell. Ett arbete som har börjat redan nu.

Ju snabbare man väljer modell ju mer hinner man träna innan. Viktigt att modellen har bra fransar men också att stylisten och modellen kommer bra överens så att de kan bilda ett bra team, säger Anna Carlén.

Hur förbereder ni er inför tävlingarna? 
– Vi försöker träna när vi hinner men det är lite problem med tiden då vi har väldigt mycket jobb. Vissa är duktiga och kommer in och tränar på söndagar, berättar Anna Carlén och fortsätter:

– Sen är det svårt att förbereda sig på allt innan. Luftfuktigheten har väldigt stor vikt när man håller på med fransförlängning och det är svårt att lista ut hur pass hög eller låg den kommer vara under tävlingen.

Det är blott andra året som SM i fransförlängning går av stapeln och Kalmarstylisterna ser tävlingen som en stor erfarenhet och utmaning.

– Det ska bli kul att träffa andra i samma bransch och få inspiration. Det är en bransch som verkligen har exploderat de senaste åren så konkurrensen kommer att vara tuff, säger Carlén.

– Jag kan se framför mig hur klockan går ut och allt är klart. Vi träffas, kramar om varandra och kanske gråter en skvätt. Känslan av att tävlingen är avklarad kommer vara som en sten som släpper. Sen firar vi med ett glas champagne, avslutar Carlén och ler.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel