Ölandsduon släpper efterlängtad singel: ”En riktig feelgood-låt”

Efter förra årets succé med låten "50+1" släpper nu Isle of You precis sin andra singel och blickar bland annat fram emot en spelning på Peace & Love i sommar.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.07:01, 21 januari, 2017

Ölandsduon släpper efterlängtad singel: ”En riktig feelgood-låt”
Elina Danielsson och Ida Johansson från Isle of you har precis släppt singeln "Mindcrime". Foto: Isle of You

Förra året släppte Elina Danielsson och Ida Johansson från Isle of You sin första singel 50+1 som gjorde stor succé på spotifylistorna, en vecka efter släppet placerade sig låten etta på listan över Sveriges mest virala låtar. Deras helt nya singel, Mindcrime, släpptes förra fredagen och kommer förhoppningsvis bli minst lika bra bemött.

Den handlar om en blixtförälskelse, när man förloras och inte kan höra sina egna tankar. Att det är som att tankarna styrs av någon annan, berättar Elina.

Inspirationen till låten uppstod när Elina och Ida skulle spela på treornas bal när de själva gick i tvåan. Det var sagt att de skulle få stanna kvar under festligheterna efter uppträdandet men riktigt så blev det inte.

– Vakten fick reda på att vi var 17,99 år och slängde ut oss. Men innan han hann göra det så hände det lite grejer, det är där inspirationen kommer ifrån.

Låten är en riktig feelgood-låt och klassas som ren pop. Elina och Ida skrev den hemma i Färjestaden men fick inte ihop slutet på ett bra sätt. Då tog de med sig låten upp till Stockholm och skrev klart slutfinishen tillsammans med producenterna Johan Ramström och Patrick Magnusson.

– Vi spelar in vår musik i en studio på Odenplan. Vi har även fått göra en hel del spelningar i Stockholm och det är alltid lika nervöst. Där är vi inte Ida och Elina med gitarrerna utan några helt okända tjejer. Men bemötandet har varit jättebra. Vi hade en spelning där han som är musikansvarig för Nyhetsmorgon satt i publiken, det var jättenervöst.

Näst på tur för Isle of You är självklart att skriva och släppa mer musik men en av höjdpunkterna i sommar blir att spela på den stora festivalen Peace & Love i Borlänge.

– Vi ska också spela på bland annat Prästgårdens Café på Öland som vi ser mycket fram emot. Vi är otroligt taggade för spelningarna i sommar, avslutar Elina.

Lyssna på Isle of You’s nya singel Mindcrime här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel