Ölandsduon släpper efterlängtad singel: ”En riktig feelgood-låt”

Efter förra årets succé med låten "50+1" släpper nu Isle of You precis sin andra singel och blickar bland annat fram emot en spelning på Peace & Love i sommar.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.07:01, 21 januari, 2017

Ölandsduon släpper efterlängtad singel: ”En riktig feelgood-låt”
Elina Danielsson och Ida Johansson från Isle of you har precis släppt singeln "Mindcrime". Foto: Isle of You

Förra året släppte Elina Danielsson och Ida Johansson från Isle of You sin första singel 50+1 som gjorde stor succé på spotifylistorna, en vecka efter släppet placerade sig låten etta på listan över Sveriges mest virala låtar. Deras helt nya singel, Mindcrime, släpptes förra fredagen och kommer förhoppningsvis bli minst lika bra bemött.

Den handlar om en blixtförälskelse, när man förloras och inte kan höra sina egna tankar. Att det är som att tankarna styrs av någon annan, berättar Elina.

Inspirationen till låten uppstod när Elina och Ida skulle spela på treornas bal när de själva gick i tvåan. Det var sagt att de skulle få stanna kvar under festligheterna efter uppträdandet men riktigt så blev det inte.

– Vakten fick reda på att vi var 17,99 år och slängde ut oss. Men innan han hann göra det så hände det lite grejer, det är där inspirationen kommer ifrån.

Låten är en riktig feelgood-låt och klassas som ren pop. Elina och Ida skrev den hemma i Färjestaden men fick inte ihop slutet på ett bra sätt. Då tog de med sig låten upp till Stockholm och skrev klart slutfinishen tillsammans med producenterna Johan Ramström och Patrick Magnusson.

– Vi spelar in vår musik i en studio på Odenplan. Vi har även fått göra en hel del spelningar i Stockholm och det är alltid lika nervöst. Där är vi inte Ida och Elina med gitarrerna utan några helt okända tjejer. Men bemötandet har varit jättebra. Vi hade en spelning där han som är musikansvarig för Nyhetsmorgon satt i publiken, det var jättenervöst.

Näst på tur för Isle of You är självklart att skriva och släppa mer musik men en av höjdpunkterna i sommar blir att spela på den stora festivalen Peace & Love i Borlänge.

– Vi ska också spela på bland annat Prästgårdens Café på Öland som vi ser mycket fram emot. Vi är otroligt taggade för spelningarna i sommar, avslutar Elina.

Lyssna på Isle of You’s nya singel Mindcrime här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmariternas dokumentärdrömmar nära att slå in

Kalmarparets idé om en dokumentär om SVT:s serie ”Andra Avenyn” kan komma att bli verklighet. ”Vi samarbetar med SVT Play.”

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.08:02, 24 juni, 2017

2 bilder
  • Kalmarparet har träffat många kontakter, bland annat f.d Ica-Stig. Foto: Privat
    Kalmarparet har träffat många kontakter, bland annat f.d Ica-Stig. Foto: Privat
  • Kalmarparet har även träffat andra skådespelare från serien. Foto: Privat.
    Kalmarparet har även träffat andra skådespelare från serien. Foto: Privat.

Tanken om en dokumentär komSebastian Magnusson och hans sambo Caroline Eriksson började titta på den omtyckta serien ”Andra Avenyn”, som sändes på SVT för några år sedan. De inledde ett arbete med att lokalisera inspelningsplatser och ta kontakt med skådespelare. Nu har deras ansträngningar visat sig ge effekt.

– Vi var i Göteborg 8-14 juni och intervjuade skådespelarna från serien. Syftet med dokumentären är att förmedla hur serien påverkade deras liv och nu har vi alltså fått träffa dem. Det känns otroligt, det är inte alla som får en sån här chans, säger Sebastian Magnusson.

Detta blir parets andra dokumentär, denna gång i samarbete med SVT. De blev kontaktade av Niklas Albinsson-Collander, inspelningsledare för serien, och efter det har de börjat spela in sina scener i Göteborg.

– Just det här projektet har vi hållit på med i ungefär ett år. Allt har verkligen gått över förväntan och vi har fått många bra kontakter, bland annat Hans Mosesson (f.d Ica-Stig), berättar Caroline Eriksson.

I september är det tänkt att allt filmmaterial ska skickas till SVT för redigering.

– Från början var dokumentären bara en kul grej, men nu händer det på riktigt. Det känns väldigt stort, avslutar Sebastian Magnusson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Krönika: Befinner vi oss i masspsykos vid varje högtid?

24:ans Linda LC Berntsson går igenom svenskarnas beteenden vid högtider.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.20:02, 23 juni, 2017

Krönika: Befinner vi oss i masspsykos vid varje högtid?
Bilden är ett montage! Foto: Pixabay/Linda LC Berntsson

Och så var det dags igen. Midsommar. Den helgen svenskarna mer verkar se som sin nationaldag än vår egentliga sådan. Midsommarstången reses upp, vi hoppar som grodor runt den, och sedan är det sill, snaps, och potatis som gäller. Och så en jordgubbstårta på det.

De allra flesta verkar fira på liknande sätt, precis som vid många andra av våra högtider. Den insikten fick mig att fundera. En snabb sökning på Wikipedia gav mig frasen ”Masspsykos, även kallat masshysteri, innebär att en grupp människor låter sig påverkas av propaganda eller på annat sätt ett budskap vars syfte är att få dessa människor att ryckas med i en viss riktning och agera på ett visst sätt. Orden psykos och hysteri till trots, är människorna för övrigt psykiskt friska.” Kan det alltså vara så att vi befinner oss i masspsykos vid varje högtid?

Jag har samlat ihop några punkter där vårt beteende vid högtider skulle kunna jämföras med en masspsykos (med mindre allvarliga konsekvenser än många kända fall, tack och lov) och tänkte att vi kunde ta en närmare titt på dem.

1. Trafiken.
Precis före och efter högtider är våra vägar fulla av bilar, innehållandes folk på väg till och från firande. Så även under midsommar. Midsommar är den mest trafiktäta helgen på hela året (mer om det här). Men varför detta behov av att åka någonstans? Ja, många vill träffa släkt de annars inte träffar, men det finns ju också mängder av exempel på folk som bor i samma hushåll som ändå envisas med att en lång bilresa krävs för att dansa runt en midsommarstång eller julgran. Kan viljan att fly egentligen bero på något annat? Kan det röra sig om en masspsykos?

2. Snapsen (och sången).
Brukar du sjunga för dina dryckesglas? Inte? Var finns då rimligheten i att du ska sjunga sånger som är specifikt textade för dina små dryckesglas? Kan det vara en masspsykos som ger dig dessa idéer?

3. Potatisen och sillen.
Det kanske mest vardagliga livsmedlet vi har i det här landet är också ett av de vanligaste livsmedlen på ett festbord. Potatisen. Hur den blev en festmat är för mig en evig gåta. Men även den ständiga kompanjonen sillen omges av frågetecken. Vi skaffar oss alltså en speciell fisksort, filéar den och lägger den i gegg. Sedan äter vi den rå. Det konstigaste är ju ändå att kombinationen potatis + sill = komplett måltid. Så otillfredsställande! Varifrån kommer ens de här tankarna? Masspsykos?

4. Huvudbonader.
Nu när det är midsommar är det många som klär sina hjässor i blomsterkransar. Senare i sommar, när det är dags för kräftskiva, är det istället diverse varianter av partyhattar som gäller. Och till jul är det stjärngossestrutar, tomteluvor eller glitter som är grejen. Vad sysslar vi med egentligen? Solklar masspsykos!

Oavsett om du är en av de svenskarna som är drabbade av masspsykos, eller om du kör ditt eget race hoppas jag att din midsommar blir allt du hoppas på. Trevlig helg!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Janne ”Loffe” Carlsson ersätts i sommarfarsen

Det är nu klart att skådespelaren inte kommer medverka i årets sommarfars ”Rent mjöl i påsen”.

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.16:09, 23 juni, 2017

Janne ”Loffe” Carlsson ersätts i sommarfarsen
Sommarfarsen har sin premiär i augusti. Foto: Google

Föreställningen spelas i Borgholm den fjärde augusti och först var det tänkt att den kända skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson skulle medverka. Så kommer det inte bli eftersom skådespelaren hoppar av på grund av personliga skäl.

Han kommer att ersättas av Pär Nymark som är en skådespelare, komiker och regissör från Trollhättan. Han har bland annat spelat farser med Thomas Petersson och Sven Melander på Vallarna i Falkenberg. Han är även aktuell för farsen ”Minns du mig” av Annika Andersson och Thomas Petersson som sätts upp på Lisebergsteatern i höst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TÄVLING: Skicka in din midsommarbild

Vi vill veta hur du firar midsommar. Skicka in din bild till oss så har du chans att vinna två trisslotter.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:05, 23 juni, 2017

TÄVLING: Skicka in din midsommarbild
Foto: Lennart Månsson / Arkiv

Vad hittar du på i dag? Berätta för oss!

Genom att skicka in din bästa bild från midsommarafton är du med och tävlar om två trisslotter.

Så här gör du för att vara med i tävlingen:
– Ta en bild, helst i liggande format, på hur ditt midsommarfirande ser ut.
– Skriv ditt namn, din adress och var bilden är tagen.
– Maila din bild och text till redaktionen@24kalmar.se

Bilderna kommer publiceras här under dagen.

Vi på redaktionen önskar er läsare en glad midsommar! 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Enkät:

Vad är ett perfekt midsommarfirande för dig?

Det är redan dags med midsommarfirande och allt vad det innebär. 24kalmar var ute på stan och undersökte vad kalmarborna helst gör på midsommar.

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.09:58, 23 juni, 2017

Vad är ett perfekt midsommarfirande för dig?
Foto: Klara Alvunger

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sofia Wennesund och Josefin Larsson:

– Jag ska till Byxelkrok på Öland med min familj och våra vänner på midsommar. Om det är något jag absolut måste göra på midsommar är det 5-kamp. Det är så mysigt att köra barnen mot vuxna, säger Sofia Wennesund.

Josefin Larsson ska vara med familjen och pojkvännen.

– Maten är tradition på midsommar. Det bästa är köttbullarna eller det grillade, menar Josefin Larsson.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karin Franzén och Sebastian Dahrendorf

– Vi ska fira tillsammans med vänner. Vi renoverar huset så vi har kollat in vädret lite extra, berättar Karin Franzén.

Karin Franzén tycker att det är jordgubbarna och blommorna som gör midsommarfirandet.

– Regn skulle jag säga är det som jag förknippar mest med midsommar, säger Sebastian Dahrendorf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liselotte Bertilsson och Maj Johansson

– Vi ska vara med familjen, det brukar vi vara på midsommar. Det är det jag tycker är det viktigaste, att bara umgås med sina vänner och sin familj, berättar Liselotte Bertilsson. Maj Johansson håller med om det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kent Johansson

– Jag och frun har inte riktigt bestämt, men jag tror att vi tar husbilen till Öland. Det var mer innan när barnen var små som man skulle fira ”på riktigt”. Nu brukar vi mer ta det lugnt, förklarar han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Josefin Svensson och Abbe Hossein

– Jag ska till Öland med några polare och fira midsommar. Om det är något man absolut måste göra på midsommar är det att äta jordgubbar, hävdar Josefin Svensson.

Abbe Hossein ska till Göteborg med några kompisar.

– På midsommar dricker man alkohol.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.