Fbc kalmarsund–fagerhult habo 4–3

TV+TEXT: FBC vände och vann – klart för SSL-kval

Se samtliga mål från FBC Kalmarsunds sena vändning mot Fagerhult Habo. "Inte lätt att luckra upp ett sådant försvar".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:43, 11 februari, 2017

FBC Kalmarsund hade på lördagen chansen att säkra en plats i SSL-kvalet, men då krävdes seger mot Fagerhult Habo i ett slutsålt Färjehallen. Efter första perioden var det inte mycket som pekade mot ett sådant scenario.

– De (Fagerhult Habo) gjorde ett par tidiga mål och var hundraprocentiga i sina avslut. Efter det låg de i sina skyttegravar på egen planhalva och var inte intresserade av att anfalla, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg som gick till periodpaus i 3–0-underläge.

I andra inleddes upphämtningen genom mål av Johan Wittberg. I sista akten kretsade sedan allt, som så många gånger förr den här säsongen, kring förstalinan med Marcus Johansson, Tim Nyander och Kim Nilsson.

– Det är de spelarna som gör skillnad. Det är inte lätt att luckra upp ett sådant försvar som vi möter i dag, säger Kallenberg.

Först satte Kim Nilsson 2–3. Kvitteringen var sedan ett samarbete mellan framspelaren Nyander och snipern Johansson. Med mindre än fem minuter kvar att spela satte samme Johansson det matchavgörande 4–3-målet på passning från Nilsson.

– Ett klassiskt Kim till Mackan-mål. En diagonalare och direktskott.

Vinsten innebär att Kalmarsund nu är klart för SSL-kval, trots att det återstår tre omgångar.

– Det var en jättebra match för oss och det var skönt att säkra det. Vi fick gå ihop som lag och blev testade på ett sätt som vi inte har blivit på väldigt länge. Nu kan vi träna ner oss de kommande två veckorna, säger Kallenberg.

Stjärnan Kim Nilsson, som i slutet av matchen ilsknade till rejält, var inne på samma spår:

– Det är såklart bra, nu kan vi träna hårt och förbereda oss. Samtidigt vill vi behålla andraplatsen för att få hemmafördel i kvalet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel