Kalmarryttare samlar in pengar till Cancerfonden

Kalmarregionens unga ryttare går samman för att samla in pengar till cancerfonden under namnet Team Equus for Hope. I maj bjuder de in till en Familjefest på Kalmartravet.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:09, 12 februari, 2017

Kalmarryttare samlar in pengar till Cancerfonden
Ann "Bella" Rodhelind är skaparen av Equus For Hope. I bakgrunden syns lagmedlemmen Nellie Andersson på Chamonix. Foto: fotohenke.se

År 2014 drog Ann ”Bella” Rodhelind för första gången ihop Equus For Hope (tidigare Ride for Cancer). Det började med en insamling på Facebook som snabbt fick över 7 500 likes.

– Jag hade en mycket nära vän som var väldigt sjuk i cancer så jag kände att jag ville göra något för att samla in pengar till cancerfonden. Under dessa åren har vi hittills samlat in närmare 600 000 kronor, berättar Bella.

I maj är det, för fjärde året i rad, dags för Familjefesten. Det blir en eftermiddag på Kalmartravet med hästuppvisningar, musikshow, visning av veteranbilar, servering och ponnyridning. Även Deaf dumb & blind kommer att spela under dagen.

Allt vi får ihop är genom sponsring. Kalmartravet sponsrar till exempel med en plats där vi kan vara. Alla pengar som vi får in går sedan oavkortat till Barncancer- och cancerfonden.

Nytt för i år är att 23 av Bellas ridelever tillsammans kommer att rida under namnet Team Equus of Hope. De tävlar för fem olika klubbar och är mellan sju till 25 år.

– De rider tillsammans och bildar ett team för att samla in pengar vilket är helt underbart. Vi går tillsammans för att göra något fint och fortsätter hedra min fina vän som nu tyvärr har gått bort. Det är ett fantastiskt härligt gäng.

Förutom Familjefesten den 20 maj så bjuder Equus även in till en föreläsning med ryttarinspiratören Johanna LassnackGuldfågeln Arena den 6 mars där inträdet skänks till välgörenhet.

Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill vara med och bidra genom att komma både på föreläsningen och Familjefesten. Det kommer att bli dagar fyllda av hästar, roligheter och glädje, avslutar Bella.

Om man vill köpa biljett till föreläsningen, läsa mer eller skänka pengar kan man besöka Team Equus for Hopes hemsida.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Familjefest flyttar in på Kalmartravet

Kampen mot cancer står i fokus när Team Equus for Hope anordnar familjefest. "Hade varit häftigt att få in 100 000 kronor".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:01, 20 maj, 2017

Familjefest flyttar in på Kalmartravet
Förra året samlade Team Equus for Hopes familjefest in 90 000 kronor. Foto: Team Equus for Hope.

För fjärde året i rad anordnar ryttarlaget Team Equus for Hope familjefest. Alla intäkter från dagen går oavkortat till Barncancerfonden och Cancerfonden.

– Vi delar pengarna rakt av mellan de båda fonderna, säger lagledaren Ann ”Bella” Rodhelind. 

Med start klockan 14 på lördagen kommer Kalmartravet bland annat fyllas av servering av mat, fika, uppträden, aktioner av skänkta saker och en talangjakt. Dessutom kommer ryttarna i Team Equus for Hope att bjuda på hopp- och dressyruppvisning.

– Tanken är att det ska finnas något för alla så det inte bara är hästfolk som lockas. Vi hoppas att runt 500 personer hittar hit, säger Rodhelind.

Förra året drog familjefesten in 90 000 kronor. I år hoppas man på att spräcka 100 000-kronorsgränsen.

– Det hade varit häftigt! Förutsättningarna finns för att det ska bli en fantastisk dag. Jag är en obotlig optimist och alla pengar som vi samlar in är bra pengar.

– Många människor tänker tänker inte på sjukdomar som cancer innan det drabbar någon i familjen eller någon annan i ens närhet, avslutar Rodhelind.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kedja bygger ny butik vid Hansa City: ”Äntligen hittat rätt läge”

Den nybyggda butiken, som kommer ligga mitt emot Guldfågeln Arena, blir kedjans 112:e butik ute i landet.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.09:37, 4 maj, 2017

Kedja bygger ny butik vid Hansa City: ”Äntligen hittat rätt läge”
Foto: Arkiv

I början av nästa år kommer en helt ny butikslokal att stå färdig ute vid Hansa City, mitt emot Guldfågeln Arena. Där kommer den stora lantbrukskedjan Granngården att husera. Butiken i Kalmar blir deras 112:e ute i Sverige.

– Med vår nya butik i Kalmar tar vi en starkare position på östkusten. Hansaområdet har länge varit intressant för oss och nu har vi äntligen kunnat hitta rätt läge som passar vårt behov till fullo. Eftersom Kalmarregionen har ett väldigt aktivt lantbruk är det för våra kunder viktigt med ett brett sortiment inom skog, maskin och lantbruk, berättar Olof Fransson, Försäljningschef på Granngården.

Den nya butiken kommer ligga mitt emot Guldfågeln Arena och erbjuda kunderna ett brett sortiment inom trädgård, maskin, husdjur, häst & ryttare samt hus & hem. Den nya butiken kommer dessutom ha en stor utemarknad med växter och inspiration för trädgårdsintresserade.

Nya Granngården i Kalmar öppnar den 25 januari 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Supporter försökte få med sig batong in på Guldfågeln

Mannen som i mars hade en batong i fickan inför en match på Guldfågeln Arena har nu fått sin dom.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.16:32, 3 maj, 2017

Supporter försökte få med sig batong in på Guldfågeln
Foto: Rickard Johansson

Det var i slutet av mars när Kalmar FF mötte rivalen IFK Göteborg som en bortasupporter ertappades med att ha en fjäderbatong i jeansfickan.

Mannen, som är i 30-årsåldern, påstod att han inte hade någon aning om att han hade den i fickan och att han inte heller visste hur den hade kommit dit. Han sa dock att batongen var hans egna och att han haft på sig den kvällen innan när han var på krogen.

Nu döms mannen till dagsböter för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Samuelsson om GFA: ”Måste bli en annan lösning”

Förre klubbchef Svante Samuelsson är säker: Åker Kalmar FF ur allsvenskan måste arenafrågan lösas – annars väntar konkurs.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:42, 2 maj, 2017

Samuelsson om GFA: ”Måste bli en annan lösning”
KFF:s förre klubbchef Svante Samuelsson. Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Förra hösten lämnade Svante Samuelsson rollen som klubbchef i Kalmar FF efter elva år på posten. I fotbollsjournalisten Olof Lundhs podcast på Fotbollskanalen ger nu Samuelsson sin syn på den ekonomiskt tunga ryggsäck som Guldfågeln Arena innebär för klubben.

På frågan vad det skulle betyda om Kalmar FF åker ur allsvenskan svarar Samuelsson följande:

– Det skulle vara ett väldigt tufft slag. Speciellt i den situationen när vi fortfarande äger arenan då med alla de kostnader som kommer som är lika stora i superettan som i allsvenskan. Så det skulle vara oerhört tufft.

LÄS MER: Kalmar FF blöder ekonomiskt: ”Oron finns hos alla”

Hur tufft? Är det så att existensen är hotad?

– Nja, situationen är ju sådan att vi har byggt arenan och vi äger arenan fortfarande, men den årliga kostnaden är för stor för föreningen. Vi har flera år haft en diskussion och har en diskussion med kommunen och banken för att hitta en annan lösning. Så långsiktigt måste det bli en annan lösning. Det blir för stora kostnader på föreningen att tåla.

Om föreningen skulle trilla ur. Är ekonomin hotad då, är överlevnaden hotad för Kalmar FF?

– Ja, då måste ägarrätten på arenan övergå till någon annan.

För annars går ni i konkurs?

– Ja, de kostnaderna är för stora. Intäkterna sjunker så mycket om vi åker ur allsvenskan och kostnaderna på arenan är för hög. Ekvationen kommer inte gå ihop. Då är det ett faktum att någon annan måste ta över det. I praktiken är det kommunen som får ta in det som en del av sin infrastruktur. På samma sätt som de äger simhallar och konstmuseum och så vidare. Men det är en diskussion som vi för och vi försöker hitta en lösning som fungerar bra för alla parter.

För att lyssna på hela podden med Olof Lundh och Svante Samuelsson, klicka här.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

MFF-tränarens kritik mot Guldfågeln

I torsdags spelade tog Kalmar FF emot Malmö FF på Guldfågeln arena och MFF-tränaren hade några syrliga ord att framföra om planen efter matchen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.13:54, 30 april, 2017

MFF-tränarens kritik mot Guldfågeln
Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson kom med kritik på planen efter mötet mot Kalmar FF: Foto: Bildbyrån

Matchen mellan nuvarande jumbolaget Kalmar FF och mästarlaget Malmö FF slutade oavgjort (0-0).

Kanske är det så att Malmö FF:s tränare, Magnus Pehrsson, försöker hitta anledningar till varför hans lag inte lyckades prestera bättre eftersom han nu ger sig på planen på Guldfågeln arena.

Inför mötet valde man att inte vattna planen vilket Pehrsson är starkt emot. Han berömmer Guldfågelns gräs men tycker att det blir sämre förhållanden om man inte vattnar inför match.

– Titta på internationell fotboll. Landskamper, Champions League, då vattnas planen om det är någon som vill det, för att det ska vara bästa spelkvalitet och underhållning. Det är totalt emot… Jag förstår logiken i det, att man har den möjligheten att göra det till en sämre fotbollsmatch, men jag tycker för svensk fotbolls utveckling så är det nästan genant att det är okej att vi har ett sådant reglemente, säger Pehrsson till Fotbollskanalen.

Han vill gärna se en ändring i reglerna som gör det möjligt för bortalaget att begära en vattning.

– Vi kommer att möta det igen, och eftersom jag säger det här är det lag som inte kommer vattna planen, men jag tycker det är mer en fråga för svensk fotboll. Det kan inte vara okej att vi har skitbra gräsplaner i Kalmar och Halmstad, men inte vattnar dem.

Kalmar FF:s tränare Peter Swärdh tar kritiken med ro.

– Reglerna säger att hemmalaget bestämmer. Jag förstår att Malmö hade velat ha ett vattnat gräs i just den matchen och när vi har mött dem tidigare så har vi haft vattnat gräs. Denna gången kände vi att det passade oss bättre att inte vattna, det var ett taktiskt val, säger han och tillägger:

– Men det var inte därför vi spelade oavgjort mot Malmö utan spelarna gjorde en fin prestation på planen också, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel