Kalmarryttare samlar in pengar till Cancerfonden

Kalmarregionens unga ryttare går samman för att samla in pengar till cancerfonden under namnet Team Equus for Hope. I maj bjuder de in till en Familjefest på Kalmartravet.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:09, 12 februari, 2017

Kalmarryttare samlar in pengar till Cancerfonden
Ann "Bella" Rodhelind är skaparen av Equus For Hope. I bakgrunden syns lagmedlemmen Nellie Andersson på Chamonix. Foto: fotohenke.se

År 2014 drog Ann ”Bella” Rodhelind för första gången ihop Equus For Hope (tidigare Ride for Cancer). Det började med en insamling på Facebook som snabbt fick över 7 500 likes.

– Jag hade en mycket nära vän som var väldigt sjuk i cancer så jag kände att jag ville göra något för att samla in pengar till cancerfonden. Under dessa åren har vi hittills samlat in närmare 600 000 kronor, berättar Bella.

I maj är det, för fjärde året i rad, dags för Familjefesten. Det blir en eftermiddag på Kalmartravet med hästuppvisningar, musikshow, visning av veteranbilar, servering och ponnyridning. Även Deaf dumb & blind kommer att spela under dagen.

Allt vi får ihop är genom sponsring. Kalmartravet sponsrar till exempel med en plats där vi kan vara. Alla pengar som vi får in går sedan oavkortat till Barncancer- och cancerfonden.

Nytt för i år är att 23 av Bellas ridelever tillsammans kommer att rida under namnet Team Equus of Hope. De tävlar för fem olika klubbar och är mellan sju till 25 år.

– De rider tillsammans och bildar ett team för att samla in pengar vilket är helt underbart. Vi går tillsammans för att göra något fint och fortsätter hedra min fina vän som nu tyvärr har gått bort. Det är ett fantastiskt härligt gäng.

Förutom Familjefesten den 20 maj så bjuder Equus även in till en föreläsning med ryttarinspiratören Johanna LassnackGuldfågeln Arena den 6 mars där inträdet skänks till välgörenhet.

Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill vara med och bidra genom att komma både på föreläsningen och Familjefesten. Det kommer att bli dagar fyllda av hästar, roligheter och glädje, avslutar Bella.

Om man vill köpa biljett till föreläsningen, läsa mer eller skänka pengar kan man besöka Team Equus for Hopes hemsida.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny undersökning: Ölandsbron är länets sämsta väg

Motormännens vägombud har granskat 73 000 kilometer av det svenska vägnätet. Totalt sett tillhör Kalmar län de län som har den bästa kvaliteten på vägarna.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:33, 20 juli, 2017

Ny undersökning: Ölandsbron är länets sämsta väg
Foto: Genre/Arkiv

Detta är fjärde året i rad som Motormännen granskar det statliga svenska vägarna. För både riks- och länsvägar så hamnar Kalmar län klart under rikssnittet.

Med endast 0,5 procent underkända vägar tillhör man de sju bästa länen i landet. Det genomsnittliga resultatet i undersökningen låg på 0,9 procent.

– En bra vägstandard är en förutsättning för tillgänglighet i områden där bilen ofta är det enda alternativet, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig hos Motormännen.

Resultatet är en förbättring från 2015 då länet hade 0,8 procent underkända vägar.

De sämsta vägarna i Kalmar län bedömdes vara länsväg 137 (1,8%), länsväg 213 (1,3%) och riksväg 40 (0,7%). Värt att notera är att en stor del av 137:an består av Ölandsbron.

24Kalmar har tidigare rapporterat om att det omfattande renoveringsarbetet av Ölandsbron som nyligen inleddes. Även i fjol blev länsväg 137 utsedd till den väg i länet med flest delar av ”ej godkänd väg”.

Totalt sett är det norra Sverige som har lägst kvalitet på vägarna. Av de 20 sämsta vägarna i undersökningen ligger 19 stycken norr om Dalälven.

– Utöver försvårad tillgång till arbete, skola och servicefunktioner innebär dåliga vägar ökade driftskostnader for staten och försämrad trafiksäkerhet för den enskilde. Försämrad tillgång till råvara och möjlighet att transportera denna minskar möjligheten för företag att växa och skapa nya jobb, säger Carl Zeidlitz.

– Ett väl underhållet vägnät är nyckeln i vår ekonomi och bland våra viktigaste offentliga tillgångar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmarbo döms för omfattande bedrägerier

Den 33-årige mannen utlovade bland annat flera iPhones och konsertbiljetter – men ingenting levererades till köparna.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.12:42, 20 juli, 2017

Kalmarbo döms för omfattande bedrägerier
Foto: Genre/Arkiv

Den 33-årige mannen från Kalmar är tidigare dömd till två fängelsestraff för bedrägerier. Vid tidpunkten för de senaste stölderna avtjänade han en villkorlig frigivning.

Tingsrätten konstaterar att mannen ”återfallit i samma typ av brottslighet” då han på nytt har lurat ett 15-tal målsäganden på pengar. Brottsoffren är spridda över stora delar av landet.

Nu väntar ett nytt fängelsestraff för 33-åringen. Tingsrätten bedömer det samlade till 1,5 års fängelse.

Han ska även betala skadestånd på totalt 450 000 kronor. De två största summorna är på cirka 370 000 samt 40 000 kronor.

I domens beskrivs främst fall där 33-åringen har sagt sig vilja sälja en vara, något som visat sig vara en bluff. Vid ett antal tillfällen ska han även ha utgett sig för att vara en affärsman och påstått att han skulle kunna ”investera i olika projekt”.

Även detta visade sig vara tomma löften. Totalt döms 33-åringen för ett dussintal fall av bedrägerier, fem fall av bedrägligt beteende samt ett fall av grovt bedrägeri.

Brottstiden sträcker sig från december 2015 till april 2017. Mannen anhölls i mitten på juni och har suttit häktad i väntan på dom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misstänkt kvinna greps efter biljakt

Sent på onsdagskvällen försökte en personbil köra ifrån polisen i samband med en kontroll.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.10:43, 20 juli, 2017

Misstänkt kvinna greps efter biljakt
Foto: Arkiv/Genre/Casper Johansson

Händelsen inträffade på väg 136 i Mörbylånga kommun. När den kvinnliga föraren, som är i 25-årsåldern, inte ville stanna i kontrollen blev det en kortare biljakt.

I höjd med Karlevi fick polisen stopp på fordonet. I bilen fanns även en 35-årig man. Duon fick följa med polisen till stationen för provtagning och förhör.

Kvinnan är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Mannen är misstänkt för narkotikabrott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Så ersätts Schyffert i Badjävlar

Febersjuka Henrik Schyffert var tvungen av hoppa av. Nu är det klart hur showen fyller luckan.

Jesper Norell

Jesper Norell

Kl.09:21, 20 juli, 2017

KLART: Så ersätts Schyffert i Badjävlar
Foto: Morgan Norman

Efter att ha legat i feber i en vecka hoppade komikern Henrik Schyffert av stand-up-turnén Badjävlar, som har premiär på Rävspelet i Kalmar på torsdagskvällen.

På turnéns Instagramsida avslöjas det att Schyffert nu ersätts av tre komiker under föreställningarna.

Det blir Niklas Andersson den 20-23 juli, Özz Nujen den 24-15 juli och Peter Apelgren den 26-28 juli.

Utöver ersättarna består turnén fortfarande av stjärnspäckade gruppen Fredrik Lindström, Johan Rheborg, Nour El Refai, Emma Knyckare, David Batra, Soran Ismail och Måns Möller.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populära sommaraktiviteter lockar på Skälby

Klia en gris, testa gethoppning, eller gosa med en kanin. Detta är något av vad man kan göra på Skälbys välbesökta sommarträffar.

Klara Alvunger

Klara Alvunger

Kl.08:53, 20 juli, 2017

6 bilder
 • Medina Karlsson och geten Stellan ägde banan. Foto: Klara Alvunger
  Medina Karlsson och geten Stellan ägde banan. Foto: Klara Alvunger
 • Emma Gustavsson, Medina Karlsson, Jessica Norberg, Desirée Sjöström, Diana Saaied och Sarah Saaied brukar komma till träffarna. Foto: Klara Alvunger
  Emma Gustavsson, Medina Karlsson, Jessica Norberg, Desirée Sjöström, Diana Saaied och Sarah Saaied brukar komma till träffarna. Foto: Klara Alvunger
 • För att locka ut getterna behövs godis, för det älskar de. Foto: Klara Alvunger
  För att locka ut getterna behövs godis, för det älskar de. Foto: Klara Alvunger
 • Det är lite klurigt att få tag på rätt get. Foto: Klara Alvunger
  Det är lite klurigt att få tag på rätt get. Foto: Klara Alvunger
 • Alfons var inte så dum på att hoppa han heller. Foto: Klara Alvunger
  Alfons var inte så dum på att hoppa han heller. Foto: Klara Alvunger
 • Race. Foto: Klara Alvunger
  Race. Foto: Klara Alvunger

Varje dag har det funnits möjlighet att spendera en mysig timme på Skälby. 4H-gården har nämligen anordnat sommarträffar där det har bjudits på en hel del aktiviteter.

Solen ligger på när 24Kalmar besöker gården. Ett kompisgäng med varsin glass i handen går förbi och från lekplatsen hörs tjo och tjim. Framför caféhuset står fyra tjejer med rep i handen. De är några av de deltagare som under sommaren har kommit till Skälby för att vara med på sommarträffarna.

– Vad vi gör om dagarna beror väldigt mycket på vädret, om det är soligt som idag så har vi aktiviteter utomhus. Idag ska vi till exempel ha gethoppning, berättar Desirée Sjöström som jobbar på 4H-gården.

Även Emma Gustavsson och Jessica Norberg är med och håller i träffarna, de ansluter sig några minuter innan det är dags för gänget att hämta getterna. Alla aktiviteter som hålls är relaterade till djuren och deras skötsel.

– Detta är till för våra medlemmar, men man får vara med på sommarträffarna om man vill testa. Det är en bra sommarlovsgrej och det har varit väldigt populärt. Vissa dagar har vi haft upp mot 20 deltagare, förklarar Emma Gustavsson.

Diana Saaied, Sarah Saaied och Medina Karlsson stod uppställda och var redo att gå till getternas hage och hämta ut hoppstjärnorna Stellan och Alfons. Tjejerna berättade att de var lite nervösa, för en gång har en av getterna rymt. De har varit på sommarträffarna nästan hela sommaren och tycker att det är en bra aktivitet.

– Jag kommer komma nästa sommar också om det blir igen. Det bästa har varit att träffa nya kompisar, säger Diana Saaied.

Medina Karlsson håller med om att man har lärt känna många nya. Sarah Saaied tycker att det är härligt att röra på sig.

– Som det ser ut nu ska vi garanterat ha det nästa sommar igen, säger Emma Gustavsson, innan hon tar getternas foder och gänget går mot hagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng