Unik skräckserie från Kalmar kommer till Instagram

Vloggaren Elin kidnappas men lyckas filma hela händelseförloppet – det är grundplotten i den unika Instagramserien witness2k17. "Vad vi vet är det den första i sitt slag i Sverige".

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.06:51, 15 februari, 2017

4 bilder
 • Skräckserien utspelar sig i Kalmar och kommer publiceras på instagram. Foto: Privat
  Skräckserien utspelar sig i Kalmar och kommer publiceras på instagram. Foto: Privat
 • Nora Fernstedt, Ayla Karlsson, Greger Zetterqvist (skådespelare), Elin Gustafsson (skådespelare), Marcus Titus, Dženet Ališehović, Alva Andersdotter Persson och Filip Bolmgren. Foto: Privat
  Nora Fernstedt, Ayla Karlsson, Greger Zetterqvist (skådespelare), Elin Gustafsson (skådespelare), Marcus Titus, Dženet Ališehović, Alva Andersdotter Persson och Filip Bolmgren. Foto: Privat
 • Greger Zetterqvist (skådespelare), Marcus Titus, Elin Gustafsson (skådespelare) och Filip Bolmgren. Foto: Privat
  Greger Zetterqvist (skådespelare), Marcus Titus, Elin Gustafsson (skådespelare) och Filip Bolmgren. Foto: Privat
 • Elin Gustafsson (skådespelare) och Dženet Ališehović. Foto: Privat
  Elin Gustafsson (skådespelare) och Dženet Ališehović. Foto: Privat

Studenterna som läser Journalist och MedieproduktionLinnéuniversitetet fick i uppgift att utveckla ett nytt medieprojekt under kursen Projektproduktion och mediekonceptutveckling. Då valde Ayla Karlsson och hennes klasskompisar att producera en miniserie på Instagram.

– Vad vi vet så är det den första i sitt slag här i Sverige. Det finns en amerikansk sci-fi-serie som har lyckats väldigt bra och det var där idéen uppstod, säger Ayla.

Inspirationen har de tagit från filmer som The Blair With Project där karaktärerna själva håller i kameran och tittarna upplever att materialet kommer från en verklig händelse.

– Serien handlar om vloggaren Elin som blir kidnappad och som sedan själv filmar vad som händer. Det är verkligen en serie för de som gillar thrillers och skräck. Vi utgick från vad vi själv tycker är roligt att titta på. Nu är det också väldigt populärt med vloggare och youtubers så det känns som att vår handling ligger i tiden.

Instagramkontot där serien kommer att släppas heter witness2k17. Den är inspelad och håller just nu på att klippas ihop till sex stycken enminutersavsnitt som kommer att släppas dagarna efter varandra.

– Vi vet att vår målgrupp är vana vid formatet med korta klipp men att faktiskt lyckas berätta en bra historia på så kort tid har varit den största utmaningen, berättar Ayla.

Redan nu finns det en kuslig trailer ute men första avsnittet kommer att släppas någon gång under denna veckan.

– Våra lärare är nästan mer taggade över detta än vad vi själva är. Det bästa med serien är att man inte behöver vänta så länge på nästa avsnitt och att man kan kolla på ett samtidigt som man går till bussen. Det är en riktigt bra serie helt enkelt, avslutar Ayla.

Är man intresserad av att titta på serien så bör man följa witness2k17 på Instagram.

FaktaProduktionen:

Nora Fernstedt, Ayla Karlsson, Marcus Titus, Dženet Ališehović, Alva Andersdotter Persson, Filip Bolmgren & Victor Jerner

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter sommarens succé – stjärntrion gör ny turné

Kommer tillbaka till Öland nästa sommar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:07, 23 november, 2017

Efter sommarens succé – stjärntrion gör ny turné
GES gör en ny turnésommar. Foto: Pressbild

Sommarens sex spelningar i Borgholms slottsruin var en efterlängtad comeback för GES. Nu har Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt fått blodad tand och ger sig ut på en ny sommarturné med 18 stopp nästa sommar.

– Vi hade så himla kul i somras på Öland och det var över så fort. Efter den sista spelningen tyckte vi allihop att det hade varit så roligt. De veckorna vi höll på med det där var så lustfyllda att vi tänkte vad sjutton, det är ju en sommar nästa sommar också, säger Strömstedt, till TT.

LÄS MER: Biljettrusning efter GES – släpper extra konserter

Turnén startar i Rättvik den 11 juli och avslutas i Stockholm den 25 augusti. Den 19 juli återvänder trion till Borgholms slottsruin.

FaktaGES turnéplan:
11/7 Rättvik, 14/7 Vadstena, 19/7 Borgholm, 20/7 Falkenberg, 21/7 Lysekil, 16/7 Malmö, 27/7 Båstad, 31/7 Burgsvik, 2/8 Karlstad, 3/8 Göteborg, 4/8 Kristianstad, 10/8 Järvsö, 11/8 Kramfors, 16/8 Skövde, 17/8 Eskilstuna, 18/8 Örebro, 24/8 Uppsala, 25/8 Stockholm.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Folkkär trio levererade årets första julshow

Se bilderna från Sverigepremiären av Vår jul med Kalle Moraeus, Wiktoria och Loa Falkman.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:30, 22 november, 2017

BILDEXTRA: Folkkär trio levererade årets första julshow
Foto: Samuel Slättman.

På onsdagskvällen gästade den folkkära trion Kalle Moraeus, Wiktoria och Loa Falkman Kalmarsalen. Julshowen Vår jul hade Sverigepremiär och 24Kalmar var på plats när några av årets första jultoner sjöngs.

Se bilderna från showen i galleriet.

LÄS MER: TV: Stjärntrio laddar för Sverigepremiär – i Kalmar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter biljettstormen – succébandet fixar extrakonsert

"Biljetterna tog slut direkt."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:27, 22 november, 2017

Efter biljettstormen – succébandet fixar extrakonsert
Foto: Anton Lernstål/Pressbild

I tisdags skrev 24Kalmar om Avantgardets turnéavslutning som äger rum i KalmarSöderport den 15 december.

Trycket efter biljetter blev extremt och sålde slut blixtsnabbt. Så pass att bandet ordnar en extrakonsert dagen efter, den 16 december.

LÄS MER: Då spelar Avantgardet på hemmaplan

”Ni är så fina! Biljetterna tog slut direkt och vi är helt sjukt ödmjuka och tacksamma längs hela glasriket över att få spela en extra kväll tillsammans med er. Ett tips är nog att köpa så fort det går även till den 16/12. Älskar er!”, skriver Avantgardet i evenemanget på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Drömmen om en podd blir verklighet: ”Så himla kul”

De nyfunna vännerna vill sprida glädje, kunskap och inspiration.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:33, 21 november, 2017

Drömmen om en podd blir verklighet: ”Så himla kul”
Emelie Ruukel och Ida Glasberg har startat en ny podd. Foto: Privat

Ida Glasberg och Emelie Ruukel träffades för första gången för ett och ett halvt år sedan på Ung Cancer-festivalen i Malmö.

– Emelie kom fram till mig när vi stod och skulle gå in för sista avslutningen, alla skulle säga hej då till varandra och vi skulle ta kort alla tillsammans. Hon kom fram, sa hej och sen pratade vi på som om vi hade känt varandra hela livet. Det var inte tyst en sekund och jag visste att jag hade snubblat in i vad som kom att bli en fantastisk vänskap, berättar Ida som är från Kalmar.

När Emelie frågade om Ida kunde tänka sig att vara med i en video på hennes kommande Youtubekanal frågade Ida om de inte skulle starta en podd istället och beslutet togs med en gång.

– Vi började spåna på namn, teman, vad vi ville ha ut av podden och vad den skulle handla om. Det blev många sms fram och tilllbaka. Någonstans tänkte vi väl att vi hade en dröm att uppnå tillsammans. Vi hoppades att detta inte skulle bli en ouppfylld dröm, ett vardagligt snack, något som vi bara skulle prata om men aldrig genomföra.

Deras önskan gick i lås och exakt ett år senare spelade de in det första avsnittet av ”Vår Verklighet” på samma plats i Malmö som de först träffade varandra.

– Vår tanke är att podden ska bidra med lite glädje, lite kunskap och lite inspiration. Vår önskan är att inom en snar framtid bjuda in gäster till vissa avsnitt för att kunna sprida deras verklighet eller någon annans verklighet till andra. Podden kommer att handla om främst vår, men också andras verklighet, med allt vad det innebär. Vi ser så mycket fram emot framtiden att det är galet.

Hur känns det att vem som helst kan lyssna på era diskussioner?
– Jag har nog inte riktigt greppat det än. Att göra en podd har länge varit en dröm för mig. Det känns galet och tänka på att människor vill lyssna på vad just jag har att säga. Men så himla kul, säger Ida.

Här kan man lyssna på tjejernas första avsnitt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då spelar Avantgardet på hemmaplan

Succébandet avslutar året i Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:53, 21 november, 2017

Då spelar Avantgardet på hemmaplan
Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg. Foto: Pressbild

Precis som i fjol avslutar det hyllade succébandet Avantgardet från Nybro året på Söderport i Kalmar.

Bandet har slagit igenom med dunder och brak i musik-Sverige och det kritikerrosade debutalbumet För månda dyra skor och döda ögon följdes upp av succéplattan På östkusten intet nytt.

Den 15 december sker spelningen på hemmaplan.

”Efter närmare 50 spelningar avslutar Avantgardet sitt succébetonade 2017 på hemmaplan. Precis som i fjol kommer bandet till Söderport i Kalmar för att sätta punkt för året som inneburit ännu en hyllad skiva och upphöjd turné.”, skriver man i evenemanget Avantgardet på Söderport på Facebook.

Under året har bandet spelat på flertalet festivaler och var bland annat en del av den sista Emmabodafestivalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng