Här är KHC:s väg till division 1

24Kalmar reder ut begreppen – så tar sig Kalmar HC till ishockeyns fina salonger.

Samuel Slättman

Kl.10:38, 16 februari, 2017

3 bilder
  • KHC är klart för playoff. Vinner man där väntar kvalserien till Hockeyettan. Foto: Tove Dolff/Swehockey.
    KHC är klart för playoff. Vinner man där väntar kvalserien till Hockeyettan. Foto: Tove Dolff/Swehockey.
  • I playoff ställs Kalmar HC mot tvåan från Alltvåan – i nuläget Värnamo – men tabellen är extremt jämn. Foto: Swehockey.
    I playoff ställs Kalmar HC mot tvåan från Alltvåan – i nuläget Värnamo – men tabellen är extremt jämn. Foto: Swehockey.
  • I kvalserien till Hockeyettan ingår fyra division 2-lag som vunnit sitt playoff och lag sex från Hockeyettan södra vår – i nuläget Halmstad HF. Foto: Swehockey.
    I kvalserien till Hockeyettan ingår fyra division 2-lag som vunnit sitt playoff och lag sex från Hockeyettan södra vår – i nuläget Halmstad HF. Foto: Swehockey.

I och med onsdagens seger över Alvesta är Kalmar HC i praktiken klara seriesegrare i Hockeytvåans vårserie och därmed även kvalificerat för playoff.

I playoff ställs Kalmar HC mot lag två från Alltvåan i en serie i bäst av tre (först till två segrar). Med tre omgångar kvar att spela av Alltvåan innehas andraplatsen av Värnamo GIK – men tabellen är extrem jämn (bläddra i bildspelet för att se tabellen).

Kalmar HC inleder playoff med bortamatch onsdagen den 1 mars. Returmötet spelas i Iffehallen lördagen den 4 mars. En eventuellt tredje och helt avgörande match spelas redan dagen efter, söndagen den 5 mars, på bortaplan.

Vinner KHC sitt playoff väntar kvalserien till Hockeyettan (division 1). I kvalserien ingår de fyra segrarna från playoff plus det lag som slutar sist i Hockeyettan södras vårserie (för tillfället Halmstad HF). Totalt ingår alltså fem lag i kvalserien till Hockeyettan som avgörs genom dubbelmöten mot varje lag (totalt åtta matcher).

Kvalserien inleds söndagen den 12 mars och endast vinnaren av serien är säker på en plats i division 1 säsongen 17/18. 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blir ambassadör för Ironman

Utdömd av läkarna – i sommar gör han sin andra Ironman.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:03, 18 mars, 2018

Han blir ambassadör för Ironman
Mattis Andersson blir ambassadör för Ironman. Foto: Privat.

Debutåret i fjol gav mersmak. Inför årets upplaga av Ironman är Mattis Andersson anlitad som en av ambassadörerna för evenemanget.

– Jag tog kontakt med några för att eventuellt inleda lite samarbeten och så är jag aktiv på sociala medier. Där kom jag i kontakt med en inom Ironman och nu har jag fått uppdraget att promota och hjälpa dem att nå den yngre målgruppen, säger han.

Den 26-årige fotbollsdomaren har haft stora problem med knäna och varit utdömd flera gånger.

– Egentligen ska jag inte hålla på med Ironman och sånt säger de som förstår sig på. Jag vill visa på att allt är möjligt, för alla. Man behöver inte lägga om hela livet för att göra Ironman.

En av anledningarna till att han fick jobbet som ambassadör för Ironman är att han själv är i åldern som Ironman har svårt att nå ut till.

– De vill få in fler i den här åldern och bredden för Ironman är jätteviktig. Att man visar att folk som kanske inte är födda till triathleter också kan hålla på med det här, säger Mattis Andersson.

Förra året gick han i mål på tiden 11,44,55. I år hoppas han kunna slå den.

– Det är målet. Så länge de yttre förutsättningarna är goda och jag får hålla mig skadefri, så ska jag slå den tiden, helt klart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund - Karlstad IBF

Från feber till matchvinnare: ”Rätt så sjukt”

FBC Kalmarsund visade verkligen vart skåpet ska stå under lördagens första playoff-match.

Hanna Thulin

Kl.17:49, 17 mars, 2018

Från feber till matchvinnare: ”Rätt så sjukt”
Foto: Hanna Thulin

Det var så gott som fullsatt i sportcentrets A-hall när FBC Kalmarsund spelade sin första playoff-match mot Karlstad IBF i kvalet upp till SSL. De två första perioderna böljade en del fram och tillbaka med en hel del fina räddningar som höll siffrorna nere i matchen. Det var inte förrän i sista perioden som det hettade till på riktigt.

Åtta mål och en hel det tjafs mellan lagen fick publiken se i den tredje perioden. När domaren blåste i pipan för sista gången denna lördagen så stod det 7-4 till FBC Kalmarsund. Mer än hälften av de målen stod Marcus Johansson för.

Vad säger du om din insats idag?
– Jag hade en halvtaskig förstaperiod men sen hittar jag rätt och är på rätt lägen så att jag kan sätta dit bollarna. Det är rätt så sjukt att kunna göra det i en sån här match. Jag var lite osäker till spel innan matchen då jag legat hemma i feber men det här var en jättebonus. Vi vinner matchen, det är fantastiskt, säger Marcus Johansson.

Karlstad fick göra några mål i tredje, vad säger du om det?
– I innebandy blir det alltid mål. Vi gör ju fler än dem och de får aldrig komma riktigt nära så det känns som att vi har kontroll på det, i alla fall i sista.

Det var temperamentsfulla spelare på planen och domarna hade fullt sjå för att hålla de båda lagen borta från varandra och ett större slagsmål.

– De beter sig på ett sätt som jag inte tycker är okej och många gånger liknar det barnfasoner. Vill de lägga energi på det så fine, då får de göra det. Så länge vi håller ihop i gruppen ska ingen kunna rubba oss, det är vi som kommer in under skinnet på dem idag. Vi irriterar dem och det är de inte vana vid.

FBC har nu ett gyllene tillfälla inför returmatchen på tisdag då man åker upp till Karlstad.

– Det är klart vi har mer att ge. Karlstad spelar på ett sätt som är ganska tempofattigt, vi vill ju ha fart och fläkt för att dra igång spelet vilket blir svårt. De har mer press på sig nästa match och det kommer att bli riktigt grisigt, avslutar Marcus Johansson.

FaktaFBC Kalmarsund - Karlstad IBF 7-4 (1-1, 1-0, 5-3)

Mål FBC: Marcus Johansson 4, Kim Nilsson, Tim Nyander & Simon Nilsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IBK Lockerud Mariestad - FBC Kalmarsund

Riktig kvalrysare för FBC

FBC Kalmarsund rådde på kvalmotståndet och vann den viktiga straffläggningen.

Hanna Thulin

Kl.21:12, 17 mars, 2018

Riktig kvalrysare för FBC
Foto: Arkiv

Under lördagen var det dags för FBC Kalmarsunds första playoff-match mot IBK Lockerud Mariestad i kvalet upp till SSL.

Det blev en jämn drabbning  och när 60 minuter var spelade så stod det 4-4 på tavlan. Matchen gick till förlängning men inget av lagen lyckades avgöra vilket innebar straffläggning.

Under straffläggningen hade Rebecka Johansson nerver av stål och såg till att vinna matchen åt Kalmarsund.

Nästa match spelas på torsdagen den 22 mars klockan 19.00 hemma i Kalmar Sportcenter.

Artiklen uppdateras.

FaktaIBK Lockerud Mariestad - FBC Kalmarsund 4-5 e.str (1-1, 1-1, 2-2, 0-1)

Mål FBC: Rebecka Johansson 2, Kajsa Ek 2 & Ellen Willsund

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Se segerscenerna från FBC-matchen

Det blev en hel del måljubel under lördagens match.

Hanna Thulin

Kl.18:59, 17 mars, 2018

BILDEXTRA: Se segerscenerna från FBC-matchen
Foto: Hanna Thulin

Under lördagen spelade FBC Kalmarsund kvalmatch mot Karlstad IBF och det blev många tillfällen för hemmalaget att jubla. Kolla in bilder från matchen i bildgalleriet nedan.

Läs vad fyramålskytten Marcus Johansson hade att säga efter matchen här nedan:

Från feber till matchvinnare: ”Rätt så sjukt”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK laddar inför USM: ”Det är lite som David mot Goliat”

I sista steget innan finalspel ställs KFUM Kalmar HK:s fjortonåringar inför tufft motstånd.

Hanna Thulin

Kl.12:00, 17 mars, 2018

KHK laddar inför USM: ”Det är lite som David mot Goliat”
Foto: Hanna Thulin

I helgen är det upp till kamp för KFUM Kalmar HK:s fjortonåringar när de tar sig an några av Sveriges bästa handbollslag i deras åldersgrupp. Under säsongen har man deltagit i Ungdoms SM och tagit sig vidare från steg 1 ända upp till steg 4. Det är första gången på länge som ett lag från Kalmar lyckats klättra så långt i systemet.

Vad är det som gör att just detta laget har lyckats så bra?
– De har alltid mött äldre spelare i seriesystemet vilket har varit tufft. De har också fått kriga mot damspelarna på träningarna. De har fått ihop ett bra spel tillsammans och spelarna är också vana vid att spela på olika positioner, säger tränare Fredrik Bolin.

f14b

I gruppen möter man Kristianstad HK, Skövde HF och Skånela IF vilka alla är lag som kommer från klubbar med rik handbollshistoria. Det kommer bli tufft för Kalmar att ta sig vidare till nästa steg, vilket är finalspelet, då endast vinnaren av gruppen går vidare.

– Det är lite som David mot Goliat. Vi åker dit som underdogs, både historiskt och som lag, då vi också bara har två avbytare med oss som dessutom är inlånade. Vi ska visa att vi är en mindre klubb och istället använda det som vår styrka mot etablissemanget.

Oavsett hur det går under matcherna så har man redan uppnått ett mål.

– Det har hela tiden varit ett mål att gå till steg 4 då vi gick till steg 3 förra året och nu när vi är här så känner jag att det är rätt gött. Eftersom det är så tuffa förutsättningar så har vi har sagt att vi ska åka dit för att ha skoj och bara köra på, avslutar Fredrik Bolin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng