Lisas bild gör succé på sociala medier

IFK Kalmar-stjärnan har gjort succé med bilden där hon driver med den typiska svensken. Ser du det roliga?

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.15:56, 16 februari, 2017

Lisas bild gör succé på sociala medier
Lisa Malmström fick en uppenbarelse. "Det är ju det här som är den typiska svensken". Foto: Privat

Lisa Malmström var ute och gick i Kalmar tillsammans med sin sambo, Tommy Berg, när hon fick se det roliga vid Kalmarsundsparken.

– Jag såg situationen och bara ”vänta lite här nu – jag tror jag dör!”. Jag sa till Tommy att jag bara var tvungen att fota, det är ju det här som är den typiska svensken, säger Lisa Malmström.

På Gustav Vasa-bänken som är Sveriges längsta bänk på 222 meter satt det runt tio personer med ett nästan exakt likadant avstånd bredvid varandra.

– Ingen pratar med varandra men alla vill vara ute. Man är svensk och vill ha sitt space och känner sig obekväm om man inte får det. Jag tycker att det är så konstigt. Jag var i USA förra året och där är det konstigt om man inte hoppar och hejar under en fotbollsmatch. Här hemma i Sverige blir man uttittad om man gör det.

Hur kommer det sig att det är så tror du? 
Så är samhället, man lär sig från tidig ålder att man inte ska hälsa på främlingar och så vidare. Men jag är uppväxt med att om du ler och säger hej till någon kan det göra deras dag. Jag kanske är lite osvensk men ibland undrar man vafan det är med oss. Det skadar inte att sprida lite glädje.

 

Bilden på den ”typiska svensken” publicerade hon på ”Kalmar-gruppen”Facebook. Ett inlägg som fått över 400 reaktioner och massor med kommentarer. Nu har dessutom riksmedia kontaktat Malmström.

– Att Aftonbladet skulle höra av sig var väl lite mer än väntat. Men jag gillar att sprida glädje samtidigt som det här har ett budskap. Jag tror vi måste vakna upp och börja vara lite sociala, då tror jag på sikt att vi blir gladare människor.   

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel