Kvarnholmen blir mindre grönt – träden huggs ner

Träden på Norra Långgatan ska huggas ner. "Det är något vi skulle gjort för längesedan".

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.17:21, 17 februari, 2017

2 bilder
  • Träden på Norra Långgatan ska huggas ner. Foto: Arkiv/skärmdump
    Träden på Norra Långgatan ska huggas ner. Foto: Arkiv/skärmdump
  • Här är träden som ska huggas ner. Foto: Samuel Slättman
    Här är träden som ska huggas ner. Foto: Samuel Slättman

I mitten på 80-talet planterades träden på Norra Långgatan – nu ska de huggas ner. Det är trädens storlek som har börjat ställa till problem menar kommunens produktionschef, Tomas Lexinger.

– Valet av träd är från början ett felval i det avseendet att det blir för stort för platsen vilket med åren kräver mer och mer omfattande årlig kronreducering. Detta är både ett arbetsmiljöproblem och en stor kostnad. Träden har även blivit en ökande sanitär olägenhet med stora fågelsamlingar, vilket gör det i princip omöjligt att möblera gångstråket med soffor och så vidare. Men det mest avgörande för nedtagningen är trädens storlek och att marken har stora sättningar, förklarar Tomas Lexinger.

Huggningsarbetet väntas ta tre till fem arbetsdagar i slutet på februari och i början på mars. Arbetet kommer att utföras mellan klockan 7 till 10. Anledningen är att minimera störningar för boende, verksamheter och allmänheten.

– Kalmar City välkomnar beslutet och är glada för kommunens agerande. Träden orsakar tillgänglighetsproblem och är en sanitär olägenhet för både handlare och konsumenter, säger Björn Mortensen, VD för Kalmar City.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel