Polisen jagar fräck tjuv – stal budbil med paket

Vid 11-tiden på fredagen inträffade en ovanligt stöld i samband med en paketutlämning på Kvarnholmen.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.13:35, 17 februari, 2017

Polisen jagar fräck tjuv – stal budbil med paket
Foto: Genre/Polis

Det var en fräck tjuv som slog till och stal en budbil, lastad med paket. Händelsen inträffade på Södra långgatan. Fordonet var en lastbil av mindre modell.

Brotten inträffade i samband med att chauffören var och lämnade paket på adressen.

Efter en kort stund fann polisen den stulna budbilen på Svinövägen. Det låg paket utspridda över vägen, men ingen tjuv fanns inom synhåll. Det är oklart om tjuven tog med sig något stöldgods från bilen.

Polisen har sökt med hundpatruller i området utan resultat. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman. Polisen har upprättat en anmälan om stöld av budbilen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Så gick det för Kalmariterna i Ironman

Kalmar och Färjestaden fick i lördags över 150 nya Ironmans! Här kan du se alla tider på de som kommer från Kalmar och Färjestaden.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:06, 20 augusti, 2017

LISTA: Så gick det för Kalmariterna i Ironman
Foto: Arkiv

Totalt 2036 personer gick i mål under lördagens folkfest och blev utnämnda till Ironman. Här kan du se alla tider på de som är från Kalmar och Färjestaden. (*) efter sluttiden innebär att man valde att bryta loppet.

Kalmar

ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-16-42 ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-17-40 ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-18-41

Färjestaden

ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-27-37

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man blev rånad på bil – hittades efter trafikolycka

På lördagsmorgonen blev en man rånad på sin bil då två män tvingade honom att stiga ur den.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:10, 20 augusti, 2017

Man blev rånad på bil – hittades efter trafikolycka
Foto: Arkiv

På lördagsmorgonen runt klockan 01.00 satte sig en man i sin bil på Drottning Margaretas väg och vred om tändningen. Då körde en annan bil fram och två män steg ur för att sedan sätta sig i den ensamma mannens bil.

De bad honom att lämna bilen på tyska, då mannen är polack, och sa att de var privatpoliser. Mannen kände ett obehag och gjorde som de sa. Sammanlagt ska det ha varit fyra män i bilen som kom.

Senare under dagen runt klockan 19.00 inträffade en trafikolycka i närheten av Vänskapens väg. Den bil som under morgonen blev stulen av den polska mannen mejade ner en lyktstolpe och blev ståendes på platsen.

Ett vittne ska ha sett, och lyckats filma, hur tre män sprang bort från bilen.

– Vi vill inte säga för mycket i nuläget men det kan finnas ett samband mellan de både händelserna. Bilen är tagen på teknisk undersökning och vi får se om man kan lyckas identifiera personerna från filmen, säger Catarina Brandt vid polisen i Kalmar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu startar nollningen: ”Många har fel bild av vad det är”

För många förknippas ordet "nollning" med att skämma ut sig samt fylla. Några som inte vill få fördoms-stämpeln på sig är studentföreningen Meskalin. De vill skapa bästa möjliga inledning för studenterna, utan några som helst tvång.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.16:31, 20 augusti, 2017

2 bilder
 • Fr.v. Michaela Ricklund och Josefine Nilsson. Foto: Filip Edvardsson.
  Fr.v. Michaela Ricklund och Josefine Nilsson. Foto: Filip Edvardsson.
 • Busbyxor som Michaela Ricklund och Josefin Nilsson tillsammans med alla faddrar kommer bära under nollningen. Foto: Filip Edvardsson
  Busbyxor som Michaela Ricklund och Josefin Nilsson tillsammans med alla faddrar kommer bära under nollningen. Foto: Filip Edvardsson

På måndag drar den väl omtalade nollningen för de nya studenterna på Linnéuniversitetet igång. Under ett antal månader har stadens studentföreningar, tillsammans med Linnestudenterna, planerat för att de nya studenterna ska få bästa möjliga start på sin studietid.

Några som ägnat ett antal timmar åt planering är Josefin Nilsson och Michaela Ricklund. De är aktiva i föreningen Meskalin, där de har rollen som sexmästare. Själva titeln är inte vad man skulle kunna tro. Det innebär kort och gott att de är festfixare i föreningen. Nu har de planerat för två introduktionsveckor som inte kommer stämma överens med bilden många har av nollningen. Nämligen att det är till för att skämma ut sig.

– Jag tycker många har en fel bild av vad nollningen faktiskt är. Introduktionen är till för att de nya ska få bästa möjliga start på sina tre år på utbildningen, säger Michaela.

– Du vill ju komma in i det nya livet här i Kalmar. Jag träffade faktiskt några av mina nuvarande närmsta vänner, redan efter två timmar på första dagen av introduktionen, tilläger Josefine.

Snart är det alltså dags. Imorgon smäller det på riktigt då första dagen äger rum. Och de nya studenterna kan förvänta sig en hel del planerade aktiviteter, men även tid till att bara umgås.

– Vi kommer ha mycket ”lära-känna-varandra” aktiviteter, samt tävlingar med uppdrag där de måste jobba tillsammans. Men vi har även planerat in mycket tid till att bara hänga och ha det gött i parken. Dock kommer det inte finnas något tvång på att vara med. Känner man att man vill sitta vid sidan av under en aktivitet är det helt okej, berättar Josefine.

Förutom aktiviteterna inom föreningen, kommer även en del evenemang anordnas i samarbete med resten av stadens föreningar.

– Vi vill skapa mer sammanhållning mellan föreningarna så studenterna kan hitta nya kompisar utanför Meskalin, berättar Michaela.

För att allt ska klaffa, och rulla på som planerat, krävs det en hel del. Framförallt behöver resterande medlemmar i föreningen ta sitt ansvar och hjälpa till. Något som inte varit några problem.

Vi har 57 faddrar som kommer hjälpa oss och de nya under introduktionen. Sen har vi en styrelse i föreningen som även de arbetar med nollningen. Sist men inte minst ska vi inte glömma vårt fantastiska sexmästeri (en grupp som hjälper sexmästarna med uppgifter som behöver göras inför evenemanget). Utan dem hade vi kvävts rent ut sagt, berättar tjejerna.

Nu hoppas de att allt slit som de lagt ner sen i april, ska löna sig. Dock finns det en hel del som måste falla på plats för att veckorna ska bli lyckade. Men det tror sexmästarna inte kommer vara ett problem. De hoppas på att studenterna ska ha de två bästa veckorna i sina liv.

– Vi är ju beroende av att människorna trivs och att de klickar med faddrarna. Det är en förutsättning för att vi ska ha kul, men det är jag säker på att vi kommer ha. Målet är att de ska ha en lika rolig introduktion som vi hade, avslutar Josefine.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Viktig marsch för människans rättighet: ”Inte tryggt att föda barn.”

Vem vill åka flera mil för att föda i en bil? Det undrade alla de familjer som samlades på Larmtorget under söndagen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.14:24, 20 augusti, 2017

4 bilder
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin

Under söndagen pågick en riksmarsch i 15 olika städer för att belysa problemen inom förlossningsvården. I Kalmar hade flera familjer samlats på Larmtorget för att gemensamt vandra genom staden med skyltar och rop.

– Idag är det inte tryggt att föda barn. Vi måste slåss för den höga standarden vi förtjänar. Vi har fått det bevisat att om man stänger ner en förlossningsavdelning så tvingas kvinnan föda barn i en bil, säger Elin Johansson som är arrangör för BB-marschen i Kalmar.

Och det var bland annat de orden som skanderades i tåget: ”Vem vill åka flera mil, för att föda i en bil?

Elin vill att man ska lägga mer pengar på att anställa barnmorskor. De som finns nu räcker inte till och det är allt färre som utbildar sig till det då man vet att man inte arbetar under de bästa förhållanden.

– Just nu kan en barnmorska ha tre aktiva förlossningar. Vad händer om alla tre börjar krysta samtidigt? Vi vill ha en barnmorska per födsel vilket är ett rimligt krav. Den 28 juli i år var det också fullt på alla förlossningsavdelningar här runtomkring, vart åker man då? frågar Elin.

Två barnmorskor kommer fram till Elin efter marschen och tackar henne för hennes engagemang.

– Ni står upp för det vi har skrikit om i flera år. Vår lön lön är sekundär, allt handlar om patientsäkerhet, säger de.

Elin och hennes vän Gabriella Bergvall, som hjälpt till att arrangera marschen, har båda fött barn i Kalmar.

Jag hade tur att det var lugnt när jag födde. Men jag vet att barnmorskorna först inte ville berätta hur det skulle kunna bli när det väl var dags, säger Gabriella.

– Barnmorskorna ska inte behöva gråta på jobbet för att de inte hinner med, avslutar Elin.

Liberalernas Björn Brändevall gick med i marschen.

– Finns det ingen fungerande förlossningsvård hade ingen av oss varit här idag. Landstingssjukhuset har varit väldigt underbemannade i sommar. Jag har en vän som har utbildat sig till undersköterska och det nödvändiga för att kunna hoppa in på förlossningen vid behov, det har hänt flera gånger sedan dess, säger han och fortsätter:

– De handlar om att få de styrande att inse att problemet finns. Vi i Liberalerna har pratat om det i flera år. Med den höga skatt vi betalar i Sverige borde det finnas pengar till att lägga på förlossningsvård, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Bästa resmålen – om du bara har 24 timmar

Hit vill folk åka om de bara har 24 timmar på sig att vara i en stad.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.14:00, 20 augusti, 2017

LISTA: Bästa resmålen – om du bara har 24 timmar
Foto: Montage/Creative Commons

Nästan 50 procent av de 18 000 personer som deltagit i en undersökning gjord av Booking.com anser att det första dygnet på resan är det viktigaste. Nu har Booking tagit reda på, och listat, vilka de mest populära resmålen är om du bara har 24 timmar på dig.

 1. Paris, Frankrike – Kärlekens stad är den perfekta platsen för en romansrisk resa. Och nästan en tredjedel av deltagarna i undersökningen älskar den lokala maten och drycken.
 2. Sydney, Australien – Näst bästa platsen för en 24-timmarsresa är soliga Sydney. Staden bjuder på ett brett utbud av aktiviteter.
 3. New York, USA – Det är inte överraskande att ”The Big Apple” placerar sig högt på listan. Shopping, aktivitet, restaurangen, New York har allt och lite till.
 4. Tokyo, Japan – Fyra av tio resenärer vill besöka Tokyo för det stora utbudet av restauranger med Michelin-stjärnor. Men den moderna staden erbjuder mycket mer än så.
 5. Guldkusten, Australien – Landskapet, den vänliga lokalbefolkningen och maten är tre orsaker till varför många vill besöka Guldkusten.
 6. London, England – På 24 timmar hinner du göra mycket i London. Sightseeing i mängder, härlig shopping och äta fish ‘n’ chips är något av allt du hinner på ett dygn.
 7. Rom, Italien – Karismatiska områden, kultur och historia finns det gott om i Rom. Återigen väljer även många att åka till huvudstaden tack vare maten.
 8. Zürich, Schweiz – Beläget vid vackra Zürichsjön rekommenderar många resenärer just Zürich. Berömda landmärken, mysiga kaféer och intressanta museum finns i utbudet.
 9. Venedig, Italien – Många vill besöka Venedig någon gång under sin livstid. En romantisk stad där man kan ta del av mycket konst och historia, ta en mysig gondoler längs Canal Grande och se vacker arkitektur.
 10. Melbourne, Australien – Den tredje platsen från Australien på listan. Mat, resor, shopping och smidig kollektivtrafik gör Melbourne till ett hett resemål. Även om själva resan tur och retur tar över 24 timmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng