Kalmar FF – Trelleborg FF 1–1

Betyg: Han tog chansen under premiären

Kalmar FF hade tävlingspremiär mot Trelleborgs FF i Svenska cupen och fick bara med sig 1–1. Här är alla betyg på hemmaspelarna.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.16:15, 19 februari, 2017

Betyg: Han tog chansen under premiären
Sachpekidis tog chansen när han fick det och var tillsammans med Thorbjörnsson ett ständigt hot på vänsterkanten. Foto: Rickard Johansson

Det var ett massivt spelövertag för Kalmar FF under alla 90 minuter på Gastens IP. Men vad gör det när inte siktet var inställt som det skulle. Mikael Håkansson kunde istället göra 1–0 till bortalaget efter att Starke-Hedlund slarvat ordentligt i backlinjen.

Därefter tryckte Kalmar FF på och tillslut gav ett vänsterinlägg utdelning då David Elm kunde trycka in kvitteringen med fem minuter kvar av matchen. Kalmar FF kunde inte vaska fram mer farligheter och årets första tävlingsmatch slutade 1–1.

Den här säsongen delas betygen ut mellan 0–8. Se beskrivning i faktarutan. 

Ole Söderberg – 4. Kan inte lastas för baklängesmålet. Var trygg matchen igenom och hjälpte sin backlinje bra med fint positionsspel långt ut i banan. Behövde inte göra några större räddningar.

Emin Nouri – 3. Emin kan bättre och i början på andra perioden lyckades Halmstad BK ta sig fram flera gånger på KFF:s högerkant. Stegrade upp sin offensiv i andra men genererade inte till något.

Sebastian Starke Hedlund (80) – 2. Baklängesmålet var Starke-Hedlunds rakt av. Han fumlade med bollen och ger Trelleborg i stort sett ett friläge. Spelade okej i första men andra halvlek var inte bra alls.

Viktor Elm – 4. Var trygg i backlinjen och tillsammans med Thorbjörnsson var det han som höll ihop defensiven idag. Lite nonchalant vid flera inläggslägen som sånär gav bortalaget ledningen.

Markus Thorbjörnsson – 6. Det var på vänsterkanten det hände för Kalmar FF. Thorbjörnsson motade in flertalet giftiga inlägg och var helt klart en av Kalmar FF:s bästa spelare.

Melker Hallberg – 3. Var var Hallberg under hela första halvlek? Ja det kunde man fråga sig. Vi förväntar oss mer av Melker som dock var delaktig i kvitteringen då han skarvar fram bollen till David.

Rasmus Elm – 6. Rasmus gör en fin match. Framförallt tar han en stor och viktig roll i att vinna boll på mittplan. Stark i duellspelet och den briljanta högertouchen satt där den skulle.

Ismael – 5. Ismael visade att han kommer vara nyttig för Kalmar FF även i år. Vid vissa tillfällen kändes det nästintill omöjligt att ta bollen från honom. Försvann något i andra halvlek.

Filip Sachpekidis – 6. Det var en sugen yttermittfältare som fick chansen från start idag. Och som han tog den. Första femton vaskar han fram flera farligheter då han bryter in från sin vänsterkant. Visade stor vilja genom hela matchen och bör vara given i kommande startelva.

Romario (63) – 5. Väldigt fin förstahalvlek där han hittade ytan mellan backlinjen och mittfältet flera gånger på ett fint sätt. Hade ett friläge där han ska göra mål i första. Blev utbytt redan i 63e minuten vilket var oväntat.

David Elm – 6. Det var utan tvekan David som var den spelare som vaskade fram farligheterna i slutet på matchen. Han vann nästan allt i luften och var en trygg uppspelspunkt under hela matchen. Gjorde även det viktiga kvitteringsmålet.

Bänken: 

Måns Söderqvist (63) – 4. Var löpvillig och hade ett riktigt farligt avslut som tyvärr styrs över av försvarsspelare. Låg runt David och fiskade lägen men hittade inte tillräckligt många för att näta.

Svante Ingelsson (80) – Spelade för lite för att betygsättas.

Lucas Hägg-Johansson

Johan Stenmark

Anton Maikkula

Papa Diouf

Herman Hallberg

Så var matchen

FaktaKalmar FF – Trelleborg FF 1–1 (0-0)
Målet KFF: David Elm

Betygen: 
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel