KLART: Krögarduo flyttar in i Baronen

Två krögare från populärt lunchställe flyttar in i Baronen. Ska bygga uteservering mot gästhamnen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:22, 27 februari, 2017

KLART: Krögarduo flyttar in i Baronen
Foto: Arkiv.

Caféet Le Croissant har flyttat ut från Baronen köpcentrum. Nu är det klart att Peter Larsen och Kalle Söderlind, kökschef respektive vd för En trappa upp i Modehuset på Hansa City, tar över lokalerna, enligt ett pressmeddelande från Baronen, uppger Barometern.

Den 1 mars tar duon över kontraktet. Inledningsvis kommer matsalen att totalrenoveras och en ny vädersäkrad uteservering mot gästhamnen kommer att byggas.

– Man ska kunna sitta där alla sommarmånaderna, oberoende av väder. I Kalmar har vattnet varit lite av en baksida och det är någonting vi vill vara med och försöka ändra på, så att det blir en mer naturlig framsida när man kommer sjövägen, säger Peter Larsen till Barometern.

Går arbetet som det ska beräknas restaurangen, som ska inrikta sig på lunch, café och bistro, att öppna i juni – lagom till sommarsäsongen drar igång. Under sommarmånaderna kommer restaurangen att ha öppet längre och även erbjuda sjöinspirerad mat.

”Att ta tillvara på det kustnära läget och knyta ihop det med en marin känsla i restaurang och utbud är tanken”, står det i pressmeddelandet.

Vad restaurangen kommer heta är fortfarande okänt.

24Kalmar har utan framgång sökt Kalle Söderlind för en kommentar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel