KFF:s brasse tvingas till magnetröntgen

Efter knäsmärtorna – Kalmar FF-stjärnan ska magnetröntgas i Göteborg.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:07, 1 mars, 2017

KFF:s brasse tvingas till magnetröntgen
Ismael ska röntgas i Göteborg. Foto: Arkiv/Bildbyrån.

Det var under torsdagsträningen i Ljungbyholm förra veckan som Ismael klev av träningen och klagade på smärtor i ena knäet.

– Han slog en yttersida och fick då ont i utsidan av knäet. Han fastnade inte med foten i gräset och det var ingen fart inblandad i situationen, sa Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson då.

I söndagens matchtrupp mot Landskrona saknades brassen och tidigare i dag, onsdag, meddelade Kjell Svensson att Ismael måste genomgå en magnetröntgen i Göteborg.

– Han åker till Göteborg under torsdagen för att genomgå en magnetröntgen. Det är yttre delen av knät som strular och vi har inte riktigt koll på vad det är. Förhoppningsvis ska det inte vara något allvarligt.

Kalmar FF har just nu inte mindre än nio skadade spelare i seniortruppen. Läs om hur läget är med samtliga nio här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svante Ingelsson missar P19-EM

Svante Ingelsson har lämnat återbud till P19-EM i Georgien.

Filip Edvardsson

Kl.14:23, 28 juni, 2017

Svante Ingelsson missar P19-EM
Arkiv: Foto

Idag kom beskedet att Kalmar FF:s Svante Ingelsson tacker nej till sin plats i P19-EM som avgörs mellan den 2-15 Juli i Georgien.

Allt mer tyder på att han är påväg bort från Kalmar FF. Under en längre tid har Svante Ingelsson ryktats till den italienska Serie A-klubben Udinese. Förra veckan var han nere i Italien och bekantade sig med en klubb, som av allt att döma är Udinese.

– Han är där för att bygga på sina kunskaper, sa Thomas Andersson-Borstam när 24Kalmar pratade med honom förra veckan.

Klubbarna ska enligt fotbollstransfers.com sedan tidigare vara överens om en övergångssumma på sju miljoner kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”

Elva matcher spelades i de lokala fotbollsserierna under tisdagen. Glömminge dundrade in en utklassning när de mötte Fågelfors på hemmaplan: "Vi dominerar totalt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:04, 27 juni, 2017

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in. 

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås IF – Lessebo GoIF 1-4

Målskyttar, Gullabo: Gustav Magnusson.

John Petersson, tränare i Gullabo: ”Jag tycker att det är rejäla framsteg jämfört med de matcher som har varit. Vi har 1-1 i halvtid och vi vinner mycket i mitten, vi tar kampen. De är duktiga i sitt anfallsspel, men vi sårar dem. Vi behåller boll stundtals och rinner igenom. Mot slutet blir vi trötta och får springa mycket, sen under sista tio gör de två mål till. Men vi stod oss väldigt bra, alla kämpar och springer”.

Matchens lirare, Gullabo: ”Jag tycker att Gustav Magnusson gör det väldigt bra, han är ensam på topp. Sen tycker jag även att Omid Ataie är väldigt duktig med bollen och tillför en helt ny dimension i spelet när han är med”.

Division 4 Östra

Glömminge IF – Fågelfors IF 8-1 (6-0)

Målskyttar, Glömminge: Emil Börjesson 3, Petter Ernberg 3, Isak Olsson, Mattias Knutsson.

Stefan Regebro, tränare i Glömminge: ”Vi tar tag i det omgående och gör mål efter två minuter. Vi sätter då karaktären på hela matchen och dominerar sen totalt. Så fort vi tappar boll så återerövrar vi den omgående. Vi dödar matchen direkt helt enkelt. I halvtid så byter vi in hela laget och då i andra sätter Fågelfors en fin frispark till 6-1, sen kommer vi in och gör två mål och spelar av matchen”.

Matchens lirare, Glömminge: ”Det är svårt efter en sådan här match, jag vill hylla hela laget idag, det är mycket djupled och fart”.

Hossmo BK – Gullringen 1-3 (1-1)

Mål Hossmo BK: Anders Yvansson

Joachim Lantz, tränare Hossmo BK: ”Ganska jämn och fysisk match. Jämnt med chanser, de är lite hetare och dåligt försvarspel i egen box från vår sida. Mest kamp och lite spel”.

Matchens lirare  Hossmo BK: Tobias Jacobsson

Division 5 Sydöstra

Böda/Högby – Mörbylånga

Vi har sökt både Böda/Högby och Mörbylånga utan resultat.

Färjestaden GoIF  – SSG IF 3-3 (1-1)

Målen Färjestaden: Jonathan Jansson 2, Isak Alsén.

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden GoIF: ”Ölandsderby, stundtals gnälligt och tuffa tag. Bra början, men vi viker ner oss och är inte riktigt där vi varit i de senaste matcherna. Inte riktigt nöjda trots att vi kvitterar två gånger i underläge”.

Matchens lirare Färjestaden GoIF: Jonathan Jansson.

Målen SSG IF: Anton Fransson 2, Martin Gustavsson

Joachim Christensson, tränare SSG IF: ”Seriens bästa möte borta så vi är nöjda med en poäng vilket var vårt mål. Leder långt in på matchen. Vi har gjort två matcher bra på raken så siktar på en tredje innan uppehållet nu på lördag”.

Matchens lirare SSG IF: Anton Fransson

Runsten/Möckleby IF – Nickebo IK 0-0

Omar Eliassi, tränare Nickebo IK: ”Vi var tillbaka-pressade i andra men vår målvakt var riktigt bra då, jämnt i första. De hade många bra chanser. Vi fick en utvisad så då ökade trycket på oss”.

Matchens lirare Nickebo IK: ”Kämparinsats, Satba Eliassi”

Timmernabbens IF – Läckeby GOIF 3-2 (2-1)

Målskyttar Läckeby GOIF: Philip Andersson 2.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GOIF: ”Jag tycker vår insats är under isen idag då vi inte kommer upp i någon vidare nivå. Anfallsspelet var väl helt okej i andra. Dock känns det som vi bara slänger in bollen på chans ofta tillskillnad från innan då vi spelat oss fram till chanserna. Deras spel är väldigt fysiskt vilket vi inte riktigt klarar av att hantera idag. Vi kan mycket bättre än vad vi visar.”

Matchens lirare Läckeby GOIF: ”Ingen, alla kan höja sig till nästa match”.

Division 5 Södra

Möre BK – Söderåkra AIK 2-2 (1-2)

Målskyttar Möre BK: Anton Florå, Julian Simonsson.

Stefan Sandgren, lagledare i Möre BK: ” Vi börjar bra första 20 och tar ledningen. En stund efter det tappar vi det mesta och de lyckas både kvittera och ta ledningen. Andra halvlek bestod sedan mycket av närkampsspel. Dock hade vi övertaget sett till målchanser. I 94: minuten lyckades vi till slut kvittera efter en frispark så någonstans måste man ju vara nöjd med det.

Matchens lirare Möre BK: ”Jonatan Gertsson. Han gör ett bra jobb på innermittfältet”.

Vi har sökt Söderåkra AIK utan framgång.

Tingsryds FF – Torsås GOIF 3-3 (1-2)

Vi har sökt Torsås GOIF utan framgång.

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad AIK – Bergkvara AIF 0-4 (0-1)

Målskyttar Bergkvara AIF: Viktor Martinsson, Adam Johansson, Erik Appelkvist, Filimon Asmeron.

Bosse Wallet, tränare i Hulterstad AIK: ”Jag tycker vi spelar hyfsat i första trots motvinden. Vi släpper bara in ett mål och håller i det ganska bra. I andra är vi inte alls med då de gör tre mål under första kvarten. Sett över hela matchen tycker jag vi ändå skapar en del bra chanser. Problemet är att vi inte riktigt har skärpan att sätta dit dem när vi väl är där framme.”

Mats Martinsson, tränare i Bergkvara AIF: ”Första halvlek är lite sådär. Det blåste väldigt mycket vilket ställde till problem för oss, men vi lyckas ta ledningen efter 30 minuter. Inför andra hade vinden lugnat ner sig vilket gjorde att vårt spel kom igång bättre. Redan en kvart in i andra hade vi avgjort matchen. Tempot skönt lite efter det av förklarliga skäl. Det var en bekväm seger som jag aldrig riktigt kände var hotad.”

Matchens lirare Hulterstad AIK: Erik Nilson, vår back gör det bra idag.

Matchens lirare Bergkvara AIF: Idag är det kollektivet jag vill lyfta fram. Vi hade ett bra tålamod matchen igenom.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Alvesta GOIF – Emmaboda IS 0-1 (0-0)

Målskyttar Emmaboda IS: Miranda Gjakova.

Frida Andersson, spelare i Emmaboda IS: ”Jag tycker vi gör en bra kämparinsats idag. Vi har mer bollinnehav än dem och för spelet men får inte ut så mycket av det. Det blir även en del långbollar sett över hela matchen från vår sida. Vi skapar en del medan de inte har några jättelägen bortsett från att de kommer upp ibland. Ser man över hela matchen är det ett rättvist resultat.”

Matchens lirare Emmaboda IS: Tea Gustavsson och Sandra Berg gör båda bra matcher idag.

Text: Viktor Jerner, Annie Johnsson och Filip Edvardsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter

Sju matcher spelades i lokalfotbollen under måndagskvällen och vi har samlat ihop resultaten. Ängö BK mötte Hultsfred FK på hemmaplan, men största motståndaren blev vinden – "Det var väldigt svårspelat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:03, 26 juni, 2017

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Ängö BK – Hultsfred FK 2-2

Målskyttar, Ängö BK: Jonathan Fredriksson, Anton Arvidsson.

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Det känns väl som att det var en match präglad av vinden, det var väldigt svårspelat. Vi hade motvind i första och då lyckades de sätta bra press och vi hade svårt att spela oss ur det. De tar ledningen med en frispark som vinden hjälper. I andra har vi medvinden och för spelet mer, och då kvitterar vi och sen tar ledningen. Tyvärr orkar vi inte stänga igen utan släppar in ett mål till. Så 2-2 är rättvist sett till matchen, men jag är besviken över vår första halvlek”.

Matchens lirare, Ängö BK: ”Daniel ”Kejsaren” Nielsen är väldigt stabil idag. Han är mittback och gjorde många viktiga brytningar, det skänkte trygghet i de stormigaste situationerna”.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Växjö BK 1-5

Målskyttar, Madesjö: Adam Olofsson.

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Det var rättvist så det är inte så mycket att säga om det, de var betydligt bättre helt enkelt. De har lite speed och löpvilja och duktigt passningsspel. De ledde med 2-0 när vi fick in vårt mål”.

Matchens lirare, Madesjö: ”Den som är bäst i vårt lag idag är Erik Ingemansson, han visade bäst kvalitet”.

Pukeberg BK- Lindås-Långasjö FF 2-2 (1-1)

Målskyttar Pukeberg: Simon Jonsson, Ümer Nuri Ibo

Philip Rosqvist, tränare, Pukeberg: ”Det var en tuff och jämn match och sett till matchen så var det ett rättvist resultat. Vi spelade inte så bra anfallsspel som vi önskade och det är därför vi inte vinner matchen. Jag ändå nöjd med en poäng och att vi kom tillbaka resultatmässigt två gånger och att vi lyckades kvittera på övertid”.

Matchens lirare Pukeberg: ”Det var jämt överlag”.

Målskytt, Lindås: Linus Henriksson 2

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås/Långasjö: ”Vi gör en bra matchinledning där vi borde ha gjort några mål men oturen grinade oss i ansiktet denna kväll. För när vi äntligen tar ledningen så kvitterar Pukeberg omgående och det resultatet stod sig halvleken ut. Vi tappar lite där och Pukeberg är det bättre laget just då. I andra halvlek såg matchbilden ut som i början av matchen. Vi var det bättre laget och tar ledningen en kvart in i andra halvlek. Vi spelar bra och håller tillbaka Pukeberg men lyckas inte knyta ihop säcken för de flyttar upp laget och kvitterar i slutminuterna. Surt att inte vinna men tycker ändå killarna gör det bra. Vi följer vår matchplan under hela matchen”.

Matchens lirare: ”Rejäl laginsats från vår sida”.

Division 5 Södra

Alstermo IF – IFK Påryd 3-2 (0-1)

Målskyttar, Påryd: Rasmus Sellgren,  Adam Nilsson

Pontus Skruvik Nilsson, spelare, Påryd: ”Det var en dålig match från vår sida med bara långa bollar. Deras målvakt var spelfördelare och vi fastnade i deras sätt att spela. Kommer vi inte upp i normal standard riskerar vi åka på förluster och det var det som hände i dag. Trots att vi ledde matchen två gånger lyckas vi inte hålla tätt bakåt utan släpper in dem i matchen . Vi räcker inte till i dag samtidigt som Alstermo gör det bra utefter sina förutsättningar. Detta är bara att glömma och ta nya tag i nästa match”.

Matchens lirare, Påryd: ”Vi kan betydligt bättre”.

Flygsfors/Gadderås IF – Nöbbele BK 1-0 (0-0)

Målskytt, Flygsfors: Anton Isgren

Arben Sula, assisterande tränare i Flygfors: ”Det var jämt, vi mötte ett fysiskt tungt lag men jag tycker vi ändå hade kontroll på dem. De var bra på fasta situationer men vi höll dem borta från vårt mål. Vi har ju tidigare inte haft marginalerna med oss men ikväll får vi äntligen utdelning för allt slit. Detta var våra första poäng för säsongen och nu känns det att vi är med i kampen om nytt kontrakt igen. Jag är jättestolt över grabbarna . Det var skönt att äntligen få vinna”.

Matchens lirare: ”Laget är matchens lirare”.

Ingelstad IK – Tvärskog IF 2-2 (1-1)

Målskyttar, Tvärskog: Jesper Ternow Blomberg, Erik Karlsson

Tobias Karlsson, tränare i Tvärskog: ”Chansmässigt var det en jämn match, de hade väl mer boll än vad vi hade men det var medvetet från vår sida. Vi gör en bra bortamatch och jag är nöjd med en poäng mot ett svårspelat Ingelstad. Vi lyckades kvittera två gånger och visade upp en bra moral och kämparanda. Poängen innebar att vi lyckades behålla vårt försprång gentemot Ingelstad i toppen”.

Matchens lirare: Jacob Elmblad, Jakob Ternow Blomberg

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrum – Kalmar City

Vi har sökt både Högsrum och Kalmar City utan resultat.

Text: Viktor Jerner & Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla

Färjestadens GoIF besegrade Bromölla IF i damernas division 1. Detta efter att tjejerna levererade en av säsongens bästa prestationer hittills.

Filip Edvardsson

Kl.21:27, 25 juni, 2017

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla
Foto: Arkiv

Nere på Strandängen i Bromölla vankades det division 1-fotboll för damer. Detta i form av Färjestadens GoIF som gästade Bromölla IF. Och det var gästerna som tog tag i taktpinnen direkt.

– Vi börjar bra. Vi är stabila i försvarsspelet och har ett bra lugn i anfallspelet,säger Johan Jaensson, assisterande tränare i Färjestadens GoIF.

Trots det var det hemmalaget som skulle ta ledningen 20 minuter in i matchen. Efter det tappade Färjestaden initiativet och var ganska tillbakapressade.

– Deras mål gjorde att vi blev stressade och tappade fokus. Så fram till halvlek var det Bromölla som hade övertaget, säger Johan Jaensson.

I takt med att domaren blåste igång andra halvlek tog Färjestaden tillbaka initiativet och styrde matchen. Det skulle ge utdelningen i form av en straff som Camilla Näslund säkert satte dit, 1-1 var ett faktum. Bortalaget fortsatte att ha övertaget och på ett fint inlägg av Viktoria Eriksson tar bollen på en Bromölla-försvarare, och in i mål.

– Det var väldigt skönt att vi kunde vända så snabbt som vi gjorde, säger Johan Jaensson.

Efter ledningsmålet uppstod en viss nervositet hos Färjestaden.

– Efter vi gjorde målet var det stressat. Vi var väldigt rädda för att släppa in ett kvitteringsmål, säger Johan Jaensson.

Färjestadens GoIF lyckades dock hålla undan och därmed kan Ölands-laget räkna in tre nya poäng på kontot.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”

I lokalfotbollen spelades det bara en match under söndagen.

Filip Edvardsson

Kl.20:02, 25 juni, 2017

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”
Foto: Arkiv

Division 3 Ö dam:

Mörbylånga GoIFAnkarsrum IS 2-2 (1-2)

Målskyttar: Josephine Larsson, Therese Trofast

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga: ”Första halvlek inte bra från våran sida förutom första tio då vi också tar ledningen med 1-0. Sen tycker jag Ankarsrum tar över och vi har problem med deras uppspel och är inte på tårna. Dom vänder på matchen och leder i paus med 1-2. I andra halvlek höjer vi oss betydligt och spelar bättre fotboll. Vi får också utdelning när vi kvitterar till 2-2. Vi har också bud på trean men det ville sig inte i kväll. Även om man alltid vill vinna så är varje poäng viktig och sett till matchbilden var det rättvist. Jag är nöjd med våran andra halvlek, så den tar vi med oss till kommande matcher.”

Matchens lirare: Jennie Pettersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng