KLART: Så blir nya Harrys i Kalmar

"Det här är ingen sminkning utan helt nytt från grunden", säger nye ägaren.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:55, 2 mars, 2017

KLART: Så blir nya Harrys i Kalmar
Ola Hansson och Arthur Albert kommer satsa mer på matupplevelsen. Foto: Arkiv/Harrys.

Turerna kring nattklubben och restaurangen Harrys i Kalmar har varit många och i höstas slog lokalen igen helt. Men på torsdagen blev det klart att krögarna Ola Hansson och Arthur Albert tar över verksamheten. I ett pressmeddelande klargör de att fokus kommer ligga på matupplevelsen.

– Vi älskar mat och vill inspirera våra gäster att låta maten bli en upplevelse och något att umgås kring. Vi kommer att erbjuda Harrys klassiska rätter som vi kallar för folkliga favoriter. Det är mat du känner igen men som är tillagade med extra mycket kärlek, säger Arthur Albert som även kommer vara platschef.

Några av de konkreta konceptförändringarna blir söndagsbowling för familjer, förlängda öppettider och stängt på måndagar.

För tillfället genomgår Harrys lokaler en renovering. När 24Kalmar når Ola Hansson förklarar han hur det nya Harrys kommer se ut.

– Vi gör en totalrenovering av hela stället i stort sett. Ingen översminkning utan från grunden. Vi gör det som vi kallar det ”nya Harrys”, säger han och utvecklar:

– För tre år sedan ungefär började man utveckla en ny inredning som i dag finns på ett tiotal Harrys och den ska finnas i Kalmar också. Den har ett modernare uttryck. Vi har också valt att satsa på innergården där det ska bli en riktig innergårdskänsla. 

Under de senaste åren har Harrys erbjudit nattklubb tre kvällar i veckan. Hansson vill inte berätta huruvida det kommer förändras eller inte.

– Vår tanke är att fokusera mycket på restaurangen och bowlingen men vi kommer inte ta bort nöjet. Det vi vet är att kombinationen mat och aktivitet är något som efterfrågas allt mer, samtidigt minskar klubbandet.

I dagsläget är Ola Hansson även delägare för Harrys i Ljungby och Värnamo. Arthur Alber är delägare och platschef på Harrys i Ljungby. Man hoppas kunna öppna upp Harrys i Kalmar  i månadsskiftet april/maj.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel