Nya Harrysägarna: ”Det finns en otrolig potential här”

På måndag börjar totalrenoveringen och man ska anställa 17 personer innan öppningen i april. "Vi vill sätta tillbaka Harrys på matkartan".

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.11:56, 3 mars, 2017

Nya Harrysägarna: ”Det finns en otrolig potential här”
Ola Hansson och Arthur Albert tar över Harrys lokaler och fräschar upp dem. Foto: Hanna Thulin

I torsdags blev det, efter många spekulationer, känt vilka det är som tar över Harrys i Kalmar.

– I och med tvisten mellan den gamla driftaren och fastighetsägaren så har det gått väldigt snabbt för oss här på slutet men vi är redo att sätta igång. Vi har inte tagit över från den förra ägaren utan skrivit ett nytt hyresavtal med fastighetsägaren, säger Ola Hansson som är delägare för Harrys i Ljungby och Värnamo.

Med sig har han Arthur Albert som är delägare och platschef för Harrys i Ljungby.

– Jag har varit på Harrys i Kalmar innan och tänkte genast på vilken otrolig potential det fanns här så jag är supertaggad över att få sätta igång, säger Arthur Albert som kommer att flytta till Kalmar för att bli platschef här.

Inom Harrys har det gjorts många undersökningar om vad det finns för trender och vad det är som kommer att gälla i framtiden. Det som kommer starkt är mat i kombination med underhållning.

Vi tror väldigt mycket på Kalmars utveckling och de här lokalerna i det här läget. Vi vill främst sätta tillbaka Harrys på matkartan. Vi vill att det ska vara naturligt för en barnfamilj att gå hit att äta och få underhållning. Sen kommer vi även att anordna temakvällar med nattklubb och dans så att alla känner att de hittar sin tid att komma hit, säger Ola Hansson.

KLART: Så blir nya Harrys i Kalmar

På måndag påbörjas en totalrenovering till ett värde av 8 miljoner i Harrys lokaler och man hoppas att allt ska vara klart mot slutet av april.

– Det är slitet och vi ska se över alla ytor i lokalen samt uteserveringen och innergården. När vi öppnar i april så kommer det ha skett en hel del förändringar. Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt, sätt.

Även rekryteringen av ny personal är i full gång. Harrys tidigare personal kommer att bli kontaktade men det kommer att krävas många fler.

– Det kommer att krävas mer personal än tidigare så vi håller på att kolla på det. Det kommer att bli minst 17 stycken heltidsanställda men sen kan det bli minst lika många extraanställda, säger Ola Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Harrys testar nytt koncept

Pop- och dancegruppen Da Buzz klar för premiären. "Finns inget ställe i Kalmar som erbjuder det här".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:59, 23 maj, 2017

Harrys testar nytt koncept
Harryskrögaren Arthur Albert startar Club Trettio. Foto: Arkiv.

Med start på fredag satsar restaurangen och nattklubben Harrys på konceptet Club Trettio. Tanken är att locka en något äldre publik än vanligt.

– Vi riktar in oss på 30 plus och uppåt. Det är ett koncept vi har kört en gång i månaden i Ljungby för att locka de äldre, säger krögaren Arthur Albert, som även driver Harryskrogen i Ljungby.

– Fredagar är en mer relevant dag för de som har familjer. På lördagarna vill man kanske umgås mer med familjen men på fredagar är det redan mycket after work och liknande.

TV: Häng med in på nyrenoverade Harrys

Pop- och dancegruppen Da Buzz är klar för premiären. Till framtida Club Trettio-kvällar tittar Albert på möjligheterna att få in gruppen Drömhus.

– Det finns inget ställe i Kalmar som erbjuder det här riktigt. Nu på fredag kör vi ett test och blir det succé fortsätter vi kanske över hela sommaren, annars kommer det tillbaka i höst. Än så länge har vi fått väldigt positiv feedback för initiativet.

BILDEXTRA: Så var premiären på nyöppnade krogen

Förutom Club Trettio-premiären kommer gruppen LBSB till Harrys på onsdag, och på lördag gästar Ali Jammali från gruppen Medina. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Häng med in på nyrenoverade Harrys

Den populära krogen har renoverats klart. Kolla in resultatet på 24Play.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:58, 5 maj, 2017

På fredagskvällen var det nypremiär för Harrys i Kalmar. Krogen har under de senaste månaderna genomgått en totalrenovering. Innan öppningen bjöds 24Kalmar på en rundvandring i lokalerna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmars första kontantfria krog: ”Ett naturligt steg”

Harrys i Kalmar blir först med att slopa sedlarna och mynten för att kunna lägga mer tid på gästens upplevelse.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.08:29, 4 maj, 2017

Kalmars första kontantfria krog: ”Ett naturligt steg”
De nya krögarna för Harrys, Ola Karlsson och Arthur Albert, berättar att krogen kommer att bli helt kontantfri. Foto: Hanna Thulin

På fredag slår Harrys i Kalmar upp portarna till sina totalrenoverade lokaler. I och med nyöppningen så tillkännager de även att de kommer att bli den första krogen i Kalmar som kommer att vara helt kontantfri.

– Vi har öppet sex dagar i veckan och genom att ta bort hanteringen av kontanter minskar vi administrationen och kan på så sätt lägga mer tid och energi på upplevelsen för våra gäster. Och det är det absolut viktigaste, säger Arthur Albert, krögare och platschef på Harrys i Kalmar.

De nya krögarna har tidigare berättat att de nu kommer satsa på ett breddat utbud som ska passa allt fler. Framförallt ska de fokusera mycket på dagsgästerna och familjerna som kommer för att äta och bowla.

– Det är viktigt att följa med i utvecklingen så att gästerna känner att vi är en modern krog. Vi har bland annat gjort en översyn av nöjesutbudet och en uppdatering av den kulinariska upplevelsen. Och eftersom de allra flesta redan betalar med kort i dagsläget blir det kontantfria ett naturligt steg för oss att ta. Det kan bli en liten övergångsperiod att vänja sig vid men i längden är det något alla kommer att tjäna på, säger Ola Hansson, krögare på Harrys i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Då öppnar nya Harrys

Snart är det premiär för den totalrenoverade restaurangen och nattklubben. "Vi skulle egentligen öppnat den 28 april – men vi vill putsa våra vinglas lite till".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:54, 20 april, 2017

KLART: Då öppnar nya Harrys
Arthur Albert, platschef för Harrys i Kalmar, slår upp portarna fredagen den 5 maj. Foto: Arkiv.

I början av mars tog Ola Hansson och Arthur Albert över Harrys i centrala Kalmar. Sedan dess har den populära restaurangen och nattklubben genomgått en totalrenovering.

– Det har flutit på jättebra och restaurang- och nattklubbsdelen är klar nästa torsdag. Vi skulle egentligen öppnat den 28 april – men vi vill putsa våra vinglas lite till, säger platschefen Arthur Albert och tillägger:

– Skämt åsido tycker vi att det är jäkligt viktigt att personalen känner sig trygg när det är dags för öppning. Rutiner och allt runtomkring ska ha hunnits gå igenom ordentligt.

Det nya öppningsdatumet är därför satt till fredagen den 5 maj. 

– I början av kvällen kommer speciellt inbjudna gäster som krögare i stan, företagare och folk från Harrys-koncernen. Från klockan nio öppnar vi sedan upp för allmänheten. Det blir dj och saxofonist under kvällen och sedan öppnar vi upp nattklubben efter det, säger Albert.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd

Efter en lång tvist mellan företaget Cosmic Bowl och fastighetsbolaget Kopparslagaren är det nu klart att de tidigare ägarna till Harrys ska betala drygt två miljoner kronor i skadestånd.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.08:15, 11 april, 2017

Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd
Foto: Arkiv.

Före detta ägarna till Harrys i Kalmar, Cosmic Bowl har legat i tvist med fastighetsägaren Kopparslagaren. Cosmic Bowl stämdes på uteblivna hyror – de stämde i sin tur Kopparslagaren då det bland annat hade blivit vattenskador i källaren som inte åtgärdades.

I höstas krävde Kopparslagaren att Cosmic Bowl skulle lämna lokalen samt betala skadestånd på över sju miljoner kronor. Cosmic Bowl har hela tiden hänvisat till lokalens dåliga skick och menat att det skadat verksamheten.

De har i sin tur krävt skadestånd för uteblivna intäkter och för de kostnader som uppstod när det blev klart att de behövde avveckla verksamheten. Där låg skadeståndskravet på drygt elva miljoner kronor.

I sin dom anser tingsrätten att det fanns en del vattenskador och andra brister i Harrys lokaler, men att Kopparslagaren hade vidtagit åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Tingsrätten menar att det hade varit motiverat med en nedsättning av hyran när lokalens brister påverkade Harrys verksamhet. Rätten dömer Cosmic Bowl att betala drygt två miljoner av det begärda skadeståndet.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat om blev det för drygt 1,5 månad sedan klart att Ola Hansson,  delägare av Harrys i Ljungby och Värnamo, tar över Harrys i Kalmar.

Innan nyöppningen i slutet av april ska lokalerna totalrenoveras till en kostnad av uppemot åtta miljoner kronor.

– Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt sätt, sa Ola Hansson till 24Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel