play off: Kalmar HC – Mörrums Gois

KHC-backens mål – avsluta säsongen för ex-lagkamraterna

Kevin Andersson må vara vän med dem privat – men på lördagskvällen vill han att Mörrum-spelarnas säsong ska vara över.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.08:00, 4 mars, 2017

KHC-backens mål – avsluta säsongen för ex-lagkamraterna
Vinst i kväll – och Kalmar HC är klart för kval till Hockeyettan. Foto: Arkiv/Tove Dolff.

Inför säsongen 15/16 kom TAIF:aren Kevin Andersson till Mörrums GoIS. Det blev bara en säsong i Blekinge – men visst finns det fortfarande ett band mellan honom och de spelare som är kvar i klubben.

– Det är väl en fyra-fem spelare som är kvar, resten är nya och juniorer. Vi snackar ibland men det är inte direkt så att vi umgås privat, säger Andersson, som i onsdagens första play off-match satte ett av målen.

– Det är alltid kul att göra mål, självklart var det lite speciellt att göra det mot Mörrum, säger han och berättar om hur han ser på sin säsong:

– I början hade jag det lite tufft. Man kände inte grabbarna så väl och kände inte tilt stan. Nu har jag börjat slappna av lite mer och är allt mer nöjd med mitt spel.

– Jag tycker Kalmar är bra på att utveckla hockeyspelare och det har blivit ett tillskott sedan Reine (Rydberg) kom in. Alla kämpar åt samma håll.

Den 21-årige Andersson, ursprungligen från Rävemåla, har i slutet bildat backpar tillsammans med Jonas Karlsson. Så lär det fortsätta även i kvällens match, på fredagsträningen deltog samtliga KHC-spelare utom de långtidsskadade.

– Även om någon har någon skavank nu så tror jag man biter ihop och kör. Det är en så pass viktig match.

Hur viktigt är det att avgöra hemma på lördag (läs i kväll) och inte låta det glida ner till en avgörande match i Mörrum?

– Det är så klart jätteviktigt. Vi måste bara spela vårt spel och tro på det vi gör. Det går inte att slappna av en sekund, då smäller det. Vi måste ha fullt fokus från nedsläpp till sista avblåsning. 

Matchen startar klockan 16.00. 24Kalmar sänder matchen direkt på sajten med start 15.45.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel