Öländsk ull glödhet i Japan och London

Modeveckan i Paris blev en jackpot för nya klädmärket. "Man kan säga att det är succéartat".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.19:15, 12 mars, 2017

Öländsk ull glödhet i Japan och London
Alexander Stutterheim, grundare av klädmärket John Sterner. Musikern Jonathan Johansson visar upp en av tröjorna som nu gör succé runt om i världen. Foto: Johan Bergmark/Elisabeth Toll

I slutet av februari var Alexander Stutterheim en av utställarna på modeveckan i Paris. Med sitt nygrundade klädmärke John Sterner, som fokuserar på högkvalitativa plagg tillverkade av öländsk ull, gjorde han succé.

– Man ska inte kackla förrän man värpt, men nu är ägget nästan ute. Man kan säga att det är succéartat, långt över förväntan. Vi är jätteglada över responsen, säger Stutterheim, som knappt hann komma hem från Frankrike innan ordrarna började trilla in.

Inköpare från exklusiva affärer från USA, London och Japan har kommit med förfrågningar angående höstens kollektion. Tröjor, mössor, halsdukar och raggsockor gjorda av ull från Öland är internationellt sett glödhett.

– Vi har haft stor efterfrågan från exempelvis Japan så vi skrev kontrakt med en agentur där som har ett showroom. Det har tydligen varit ett jäkla spring där med massor av olika inköpare från exklusiva affärer. Det är sådana butiker som alla märken vill in på och drömmer om. Att göra det med sin första kollektion är väldigt ovanligt, säger Stutterheim.

Klart är att John Sterners höstkollektion kommer säljas i japanska affärer och i butiken Trunk i London. Exakt hur stora ordrar som har kommit in vill Stutterheim inte avslöja.

– Det känns bara enormt roligt att det går så bra. Det är så mycket runt omkring ett klädmärke i dag att det nästan är omöjligt att lyckas.

I sommar kommer man även öppna butik på hemmaplan i Borgholm och det finns även planer på att etablera sig i Kalmar. Dessutom sjösätts snart märkets nya webbshop.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel