VD lämnar lokal fastighetsjätte efter 17 år

CA Fastigheter är en internationell koncern med en fastighetsportfölj värd elvar miljarder kronor. Nu möblerar man om i ledningen och letar efter ny vd.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:34, 20 mars, 2017

VD lämnar lokal fastighetsjätte efter 17 år
Johan Damne lämnar vd-posten efter 17 år och går över till att enbart arbeta med moderbolaget. Foto: Pressbild

Johan Damne har varit vd för CA Fastigheter AB i 17 år. Han har även fungerat som vd och koncenchef för moderbolaget Claesson & Anderzén AB, en roll han enbart ska fokusera på framöver.

– Det klart att det känns speciellt att lämna över ett operativt jobb i fastighetsbolaget som jag brunnit för under så lång tid. Tidpunkten för en förändring känns dock helt rätt, säger Johan Damne i ett pressmeddelande.

Orsaken till förändringen är enligt CA att verksamheten har blivit så pass omfattande att det inte längre går att kombinera jobben. Arbetet med att rekrytera en ny vd är redan i full gång.

– Jag vill tacka Johan för en enastående prestation som vd i fastighetsbolaget och ser fram emot att han fortsatt leder utveckling av CA-koncernen, säger ordförande och huvudägaren Johan Claesson.

CA Fastigheter AB och dess dotterbolag är verksamma i Sverige, Tyskland, Estland och Ryssland. Huvudkontoret finns på Strömgatan i Kalmar.

Vid årskiftet värderades koncernens fastighetsportfölj till elva miljarder kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel