Tårfyllt slut för Emma i Mästerkocken: ”Varit en jättehäftig upplevelse”

I kvartsfinalen tog det stopp för Kalmarbon Emma Håkansson. "Det har varit fantastiskt kul, en känslomässig berg- och dalbana", säger hon.

Andreas Norinder

Kl.21:01, 22 mars, 2017

Tårfyllt slut för Emma i Mästerkocken: ”Varit en jättehäftig upplevelse”
Emma Håkansson kom på fjärde plats i Sveriges Mästerkock. Foto: Skärmdump/TV4

Emma Håkansson blev tidigt en av juryns favoriter i Sveriges Mästerkock i TV4 och hon stod för ett stort antal starka insatser. Hon var en av dem som gick genom rutan och Kalmartjejen har haft ett stort stöd hos tittarna.

Men i onsdagskvällens kvartsfinal tog resan slut. Konkurrensen blev för tuff och Emmas fish and chips räckte inte till i elimineringstävlingen.

LÄS MER: Anonyma hatbrev mot Mästerkocks-Emma: ”Grova saker som skrevs”

– Det har varit en mental påfrestning i ett antal månader, men det kommer vara bland det bästa jag någonsin gjort. Det har varit fantastiskt kul, en känslomässigt berg- och dalbana, säger Emma Håkansson till 24Kalmar.

– Jag har hög press på mig själv och vill gärna leverera, det måste du göra också. Sedan har man det lite i bakhuvudet att det ska visas på tv och det är kameror överallt.

Hur kändes det att åka ut så pass nära finalen?

– Där och då var det en liten lättnad, det var ganska tufft, men väldigt roligt såklart. Som alltid så var det små detaljer som avgjorde, jag hade jättegärna kommit minst topp-3.

Kvartsfinalen inleddes med en stor överraskning då en familjemedlem till amatörkockarna dök upp i köket och levererade råvarorna till en rätt de själva valt ut. Det fanns en hake – som juryn att mörkat för de anhöriga – de skulle nämligen laga rätten tillsammans.

För Emmas del innebar det att hennes pappa Michael bistod henne i arbetet med att tillaga langos med räkor och dillsås. Pappan stod bland annat för skalningen av räkorna.

– Det är den godaste langos jag någonsin har ätit, berömde Markus Aujalay.

Väldigt gott med löjrommen och räkorna, jättefin syra i såsen. Otroligt goda langos, sa Mischa Billing.

Trots de fina omdömena räckte inte deras langos i den tuffa konkurrensen.

När avsnitten har gått på tv  har en del känslor kommit tillbaka och Emma säger själv att hon har blivit en ”starkare människa” efter sin medverkan i programmet.

Hur skulle du summera din insats i Sveriges Mästerkock?

– Jag har blivit en bättre matlagare och vågar tro mer på mig själv. När jag ser tillbaka på det så har det varit en jättehäftig upplevelse.

Vilket är ditt bästa minne?

– Det var när jag fick reda på att jag var topp-12 och skulle få åka till Stockholm och tävla om titeln.

För tillfället arbetar Emma som fritidspedagog, men ambitionen är att enbart jobba med mat. Som 24Kalmar rapporterade om för några veckor sedan har hon inlett ett samarbete med Västersläts gårdsbutik och café.

Utan att avslöja för mycket uppger Emma att hon har en del ”bollar i luften” kring jobb och mat framöver.

Mitt mål är att jobba med mat på heltid och kunna leva på det. Jag ska göra allt i min makt för att komma dit.

Har du märkt av att folk i Kalmar känner igen dig nu?

– Nu på senare tid händer det ganska ofta att någon kommer fram och frågar något. Det tycker jag är jätteroligt, jag svarar gärna på frågor, säger Emma Håkansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Musikalartister bjöd på hits

Under fredagen var det de stora rösternas afton i Kalmarsalen.

Hanna Thulin

Kl.22:01, 23 mars, 2018

BILDEXTRA: Musikalartister bjöd på hits
Foto: Hanna Thulin

Inför en nästan fullsatt publik bjöd produktionen Från Broadway till Duvemåla på låt efter låt från några av världens mest välkända musikaler.

Showen startade med en av de kanske mest välkända låtarna någonsin nämligen Circle of life från Lejonkungen. Efter det fick man sjunga med i bland annat Come what may från Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar från musikalen med samma namn och The winner takes it all från Abba-musikalen.

Solisterna Viktoria Tocca, Niklas Asknergård, Malena Tuvung och Daniel Sjöberg fick hjälp av gästartisten Emil Sigfridsson som presenterade sig genom att riva av Anthem från Chess på ett strålande sätt.

Med på scen fanns även Stina Arrenius och Jacob Gunnarsson, båda med rötter i Kalmarområdet, som precis gått ut Balettakademien i Göteborg.

Kolla in bilderna från kvällen i galleriet nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Adée i samarbete med stora artister – släpper låt för #metoo

Öländskan aktuell i ny låt tillsammans med flertalet stora namn.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.10:02, 22 mars, 2018

Adée i samarbete med stora artister – släpper låt för #metoo
Adée är en av de 56 artisterna som medverkar i låten Vad dom än säger. Foto: Arkiv

För en tid sedan släppte den öländska artisten Adée en ny låt efter samarbete med producenten JKEYsom tidigare har arbetat med bland andra Jay-Z, Pharrell, Snoop Dog, Missy Elliot och Beyoncé.

Nu är Adée en av 56 artister som medverkar i låten Vad dom än säger, som skapats till förmån för Sveriges kvinnojourer, som är starkt relaterad till förra höstens #metoo-rörelse.

LÄS MER: Adées låt med Beyoncé-producenten släppt – lyssna på den här

Kajsa Grytt, Carolina Wallin Pérez, Bishat, Rebecka Rolfart, Sarah Riedel och Sonja Aldén är några av artisterna som är med och sjunger i låten.

– Studiobesöken innebar att artist efter artist bytte av varandra. Det var som rullande band, men med fantastiska möten. Många ville stanna och få träffa nästa artist. Många ville göra mer – framträda tillsammans, demonstrera, träffas och umgås. Det var som att isolerade öar möttes och förenades kring något vi hade gemensamt. För i samband med besöken och alla mailkonversationer som detta inneburit har många berättelser framkommit. Dels kring situationer som går att relatera till #metoo och det har även fällts tårar i grupp över hur träffade många har känt sig av texten och hur träffade de blivit av att de redan ser sina döttrar hamna i samma position, säger låtskrivaren Pernilla Söderblom i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Filmbolag söker smålänningar till stor filmsatsning

De ska göra en ny filmatisering av Vilhelm Mobergs klassiska roman "Utvandrarna". Nu söker man småländska skådespelare – gärna med dialekt.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:42, 21 mars, 2018

Filmbolag söker smålänningar till stor filmsatsning
Foto: SF Studios/Imdb

SF Studio söker nu småländska barn och ungdomar till deras nyfilmatisering av Vilhelm Mobergs klassiska roman ”Utvandrarna” i regi av Daniél Espinosa. Filmbolaget är nu på jakt efter tjejer mellan 4-10 år, killar 4-6 år samt killar 15-20 år och till helgen kommer filmbolaget anordna drop-in uttagningar i Jönköping och Växjö.

De som inte har möjlighet att närvara vid drop-in intagningarna kan dessutom skicka in en ansökan med foto och kontaktuppgifter till bolaget.

Nyfilmatiseringen har lite att leva upp till. Det var 1971 som Jan Troells klassiska filmversion av boken släpptes med Max Von Sydow och Liv Ullman i huvudrollerna. Den filmen belönades bland annat med fem Oscarsnomineringar, två Golden Globes och två Guldbaggar.

– En historia som bara måste berättas igen. Inte minst i dessa tider med flyktingar som riskerar sina liv på Medelhavet, sa Daniél Espinosa till Aftonbladet när filmplanerna blev kända.

Mer information om hur du går tillväga för att söka hittar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Folkära sångerskan tar jubileumsturnén till Kalmar

Senare i höst får Kalmar ta del av sångerskans artistkarriär.

Hanna Thulin

Kl.08:34, 20 mars, 2018

Folkära sångerskan tar jubileumsturnén till Kalmar
Foto: Pressbild

I fjol fyllde Lisa Nilssons klassiska album ”Himlen runt hörnet” 25 år. Jubiléet firades med tre utsålda konsertkvällar på Göta Lejon i Stockholm. I höst får resten av Sverige ta del av sångerskans artistkarriär då hon ger sig ut på en jubileumsturné.

Den 11 oktober stannar turnén till i Kalmar för en konsert i Kalmarsalen.

– Lisa har en av Sveriges allra vackraste röster och albumet ”Himlen runt hörnet” är en svensk klassiker. Det ska bli fantastiskt roligt att höra hur Lisa framför de där låtarna nu 25 år senare, säger Stefan AnderssonParaply produktion som arrangerar konserten.

Några av Lisa Nilssons mer kända låtar är Himlen runt hörnet, Varje gång jag ser dig och Allt jag behöver. Hon syntes också i tv-programmet Så mycket bättre år 2015.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gardell testar nytt material i Kalmar

Kalmarbornas reaktioner kommer forma Gardells nya stand up-show.

Samuel Slättman

Kl.09:52, 16 mars, 2018

Gardell testar nytt material i Kalmar
Jonas Gardell. Foto: Pressfoto.

I januari nästa år ger sig Jonas Gardell ut på den nationella stand up-turnén Jonas Gardell show. Men redan den 3 november kommer han till Kalmarsalen för att testköra delar av sitt material.

Provföreställningen beskrivs som en 90 minuter lång berg-och-dalbana där skratt blandas med allvar.

– Hela 2019 står jag på fast scen så det här är den sista rundturen i landet på ett par år. Det är alltid lika roligt och vara ute och möta publiken, eller ”min familj” som jag brukar kalla dem, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

Biljetterna till provföreställningen släpptes på fredagen.

 

FaktaTurnéplan för provföreställningen:

fredag 19 okt Kristianstad, Kulturkvarteret
lördag 20 okt Malmö Livetorsdag 1 nov Vara Konserthuset
fredag 2 nov Växjö Konserthuset
lördag 3 nov Kalmar, Kalmarsalen
lördag 17 nov Halmstad Teater
söndag 18 nov Linköping Konserthuset
fredag 30 nov Örebro Konserthuset
lördag 1 dec Nyköping, Culturum
söndag 2 dec Eskilstuna, Lokomotivet
torsdag 13 dec Jönköpings Konserthus
fredag 14 dec Södertälje, Estrad
lördag 15 dec Uppsala Konsert & Kongress

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng