Tårfyllt slut för Emma i Mästerkocken: ”Varit en jättehäftig upplevelse”

I kvartsfinalen tog det stopp för Kalmarbon Emma Håkansson. "Det har varit fantastiskt kul, en känslomässig berg- och dalbana", säger hon.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.21:01, 22 mars, 2017

Tårfyllt slut för Emma i Mästerkocken: ”Varit en jättehäftig upplevelse”
Emma Håkansson kom på fjärde plats i Sveriges Mästerkock. Foto: Skärmdump/TV4

Emma Håkansson blev tidigt en av juryns favoriter i Sveriges Mästerkock i TV4 och hon stod för ett stort antal starka insatser. Hon var en av dem som gick genom rutan och Kalmartjejen har haft ett stort stöd hos tittarna.

Men i onsdagskvällens kvartsfinal tog resan slut. Konkurrensen blev för tuff och Emmas fish and chips räckte inte till i elimineringstävlingen.

– Det har varit en mental påfrestning i ett antal månader, men det kommer vara bland det bästa jag någonsin gjort. Det har varit fantastiskt kul, en känslomässigt berg- och dalbana, säger Emma Håkansson till 24Kalmar.

– Jag har hög press på mig själv och vill gärna leverera, det måste du göra också. Sedan har man det lite i bakhuvudet att det ska visas på tv och det är kameror överallt.

Hur kändes det att åka ut så pass nära finalen?

– Där och då var det en liten lättnad, det var ganska tufft, men väldigt roligt såklart. Som alltid så var det små detaljer som avgjorde, jag hade jättegärna kommit minst topp-3.

Kvartsfinalen inleddes med en stor överraskning då en familjemedlem till amatörkockarna dök upp i köket och levererade råvarorna till en rätt de själva valt ut. Det fanns en hake – som juryn att mörkat för de anhöriga – de skulle nämligen laga rätten tillsammans.

För Emmas del innebar det att hennes pappa Michael bistod henne i arbetet med att tillaga langos med räkor och dillsås. Pappan stod bland annat för skalningen av räkorna.

– Det är den godaste langos jag någonsin har ätit, berömde Markus Aujalay.

Väldigt gott med löjrommen och räkorna, jättefin syra i såsen. Otroligt goda langos, sa Mischa Billing.

Trots de fina omdömena räckte inte deras langos i den tuffa konkurrensen.

När avsnitten har gått på tv  har en del känslor kommit tillbaka och Emma säger själv att hon har blivit en ”starkare människa” efter sin medverkan i programmet.

Hur skulle du summera din insats i Sveriges Mästerkock?

– Jag har blivit en bättre matlagare och vågar tro mer på mig själv. När jag ser tillbaka på det så har det varit en jättehäftig upplevelse.

Vilket är ditt bästa minne?

– Det var när jag fick reda på att jag var topp-12 och skulle få åka till Stockholm och tävla om titeln.

För tillfället arbetar Emma som fritidspedagog, men ambitionen är att enbart jobba med mat. Som 24Kalmar rapporterade om för några veckor sedan har hon inlett ett samarbete med Västersläts gårdsbutik och café.

Utan att avslöja för mycket uppger Emma att hon har en del ”bollar i luften” kring jobb och mat framöver.

Mitt mål är att jobba med mat på heltid och kunna leva på det. Jag ska göra allt i min makt för att komma dit.

Har du märkt av att folk i Kalmar känner igen dig nu?

– Nu på senare tid händer det ganska ofta att någon kommer fram och frågar något. Det tycker jag är jätteroligt, jag svarar gärna på frågor, säger Emma Håkansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Den missförstådde profeten” kör stand-up i Kalmar

Komikern Messiah Hallberg gästar Park Hermina i september.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:18, 16 augusti, 2017

”Den missförstådde profeten” kör stand-up i Kalmar
Messiah Hallberg. Foto: Pressbild

Med stand up-turnén ”Den missförstådde profeten” kommer komikern Messiah Hallberg, känd från bland annat ”Finaste familjen” på TV4 och ”Skitlycklig” på SVT, till Park Hermina den 10:e september.

Showen handlar om att känna sig missförstådd som komiker och att göra upp med tidigare roller.

– När du en dag upptäcker att din scenkaraktär tagit över ditt liv, när din perfekta jive får bottenbetyg av ”Let’s Dance”-juryn, när de du egentligen föraktar bjuder på drinkar och ryggdunkar medan dina egna blir de största tvivlarna, då är det dags för förändring, säger Messiah i ett pressmeddelande.

Biljetter till arrangemanget säljs via Nortic.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: The Dark Tower

Denna vecka dyker filmen The Dark Tower upp på biodukarna i Sverige. Så här tycker Filmtopps recensent om filmen:

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.16:32, 16 augusti, 2017

Biorecension: The Dark Tower

Att göra film av Stephen Kings romansvit ”The Dark Tower” är någonting som enbart en inbiten masochist skulle våga sig på. Nikolaj Arcel, manusförfattaren till bland annat ”Män som hatar kvinnor” (2009), är mannen bakom rodret. Ett roder som innebär att förenkla en totalt 4,250 sidor lång mytologi utan att fördumma grundmaterialet för de inbitna fansen. Med sig på det stormiga havet har han en tung besättning med stjärnskådespelare som Idris Elba och Matthew McConaughey och långfilmsdebutanten Tom Taylor.

”The Dark Tower” tar avstamp i den unga studenten Jake Chambers (Taylor) och hans bisarra visioner om en värld bortom vår. Han kastas mellan insikten om att hans drömmar och syner är verkliga, sitt tvivel och anklagelserna för galenskap som kommer från hans omvärld.

Någonstans, menar Jake, finns ett mörkt torn. Ett torn som är absolut nödvändigt för vårt universums fortlevnad. Men någon, mannen i svart (McConaughey), är ute efter att förstöra det. Men som bokläsarna redan vet, följer revolvermannen (Elba) tätt efter för att stoppa honom. Mitt i denna monumentala batalj hamnar av någon anledning just Jake.

Jag har av en slump nyligen börjat läsa The Dark Tower-böckerna och kommit ungefär halvvägs. Att få se Stephen Kings härligt förunderliga sci-fi-och fantasy-universum gestaltas på vita duken var därför lite av en skräckblandad förtjusning. Till min glädje finns det mycket som fungerar. Framförallt revolvermannen och mannen i svart, som båda – med mörka besvärjelser och dundersnygga skyttfärdigheter – känns sådär lågmält rysliga som de målas upp i böckerna. Castingen är utmärkt.

Tonen i filmen svajar lite, men hålls som den bör, befriande dämpad och western-artad. Trots filmens allvar och grandiosa skala är det förvånansvärt jordnära, och förvånansvärt lyckad är också humorn. För givetvis finns en del comic relief i en blockbuster som denna, men här används den bara precis när den ska och är dessutom träffsäker.

Tyvärr är det också mycket som görs mindre träffsäkert och det första snedsteget är förstås filmens längd. Med en speltid på en och en halv timme är det svårt att lägga grunden och djupet för en serie som egentligen borde vara i Sagan om Ringens-skala, om inte större. Det blir förenklingar på förenklingar på förenklingar – några begripliga och andra mindre så. Jakes backstory, resa och personlighet lämnar mycket att önska och världen känns inte så påfrestande och rå som jag hade hoppats på. Lägg därtill dit styltig dialog, bristfälliga scenarier och tveksamma visuella drag och du har en film som är långt ifrån oklanderlig.

Med det sagt finns det dock en hel del genuint underhållande stunder och ska vi vara helt ärliga så är inte den första boken något litterärt mästerverk heller. Låt oss be en kollektiv bön för längre uppföljare med mer högupplöst komplexitet och känsla för världsbyggande, för det förtjänar ”The Dark Tower” och då kan det bli riktigt bra. Vi har trots allt fått en okej start.

Betyg: 3/5

ft_betyg_3

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

FaktaFilm: The Dark Tower (2017)

Regi: Nicolas Arcel

Manus: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Tomas Jensen, Nicolaj Arcel, Stephen King (Förlaga)

Med: Matthew McConaughey, Idris Elba, Tom Taylor, Claudia Kim m.fl.

Genre:  Äventyr, Action

Speltid: 1 tim 35 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Soulkungen” ansluter till Jill Johnsons konsert i Kalmar

Country möter soul när Eric Gadd och Jill Johnson uppträder på Rävspelet i Kalmar i slutet av augusti.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.15:10, 15 augusti, 2017

”Soulkungen” ansluter till Jill Johnsons konsert i Kalmar
Foto: Pressbild

Den 26:e augusti gör den folkkära country-sångerskan Jill Johnson ett framträdande på Rävspelet vid Fredriksskans i Kalmar, ett av tio stopp på turnén och den enda konserten hon gör i sydöstra Sverige.

Idag kunde Paraply produktion i ett pressmeddelande avslöja att Eric Gadd, beskriven som ”Sveriges soulkung”, ansluter till konserten. Då Gadd, känd för låtar som ”Do you believe in me” och ”Bara himlen ser på”, släppte sitt första album år 1987 firar han nu 30 år som artist.

Det känns fantastiskt att Eric ansluter till konsertkvällen i Kalmar. Eric har en imponerande låtskatt och en fantastisk förmåga att skriva bra låtar. Tillsammans med Jill kommer han att bjuda på en musikalisk helkväll i en av Kalmars allra vackraste miljöer, säger Stefan Andersson på Paraply produktion.

Biljetter till evenemanget kan köpas via Tickster.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

kalmar stadsfest

BILDBOMB: Återupplev 57 ögonblick från Kalmar Stadsfest

24Kalmar har samlat de bästa bilderna från helgens stadsfest.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:35, 14 augusti, 2017

BILDBOMB: Återupplev 57 ögonblick från Kalmar Stadsfest
Foto: Arkiv.

Kalmar Stadsfest 2017 är över för den här gången. 24Kalmar har samlat de bästa ögonblicken från den italienska matmarknaden, Tri4fun, tivolit vid Baronen, kanalsimningen, Testfesten i Stadsparken eller Kalmar by gummibåt.

Även bilder från spelningarna med Hasse Andersson, Rebecca och Fiona, The Maggnettes, Rickard Söderberg, Ace Wilder, Samir och Viktor, Backyard Babies och The Sounds finns med i galleriet nedanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

kalmar stadsfest

”En av de mest välbesökta stadsfesterna någonsin”

Projektledaren ger årets Kalmar Stadsfest 8,5 av 10 i betyg. "Så har vi något att utveckla i framtiden", säger han och skrattar.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:20, 13 augusti, 2017

”En av de mest välbesökta stadsfesterna någonsin”
Pär Israelsson, projektledare för Kalmar Stadsfest. Foto: Arkiv.

Kalmar Stadsfest avslutades på lördagskvällen med spelningar av The Magnettes och Rebecca och Fiona. När 24Kalmar på söndagen når Pär IsraelssonDestination Kalmar, är det en trött men lycklig projektledare som svarar i sin telefon.

– Man har väl varit igång 17-18 timmar per dygn de senaste dagarna. Men det är fantastiskt att en så pass liten stad som Kalmar orkar med att driva ett så pass stort evenemang. Samarbetet mellan alla inblandade aktörer har fungerat väldigt bra, säger Israelsson.

En av de stora framgångarna för året är att fler besökare än tidigare verkar ha hittat till Kalmar redan på torsdagen.

– Jag tror det var bra att Hasse Andersson kickstartade på torsdagen. Det är en artist med bred publik som lockade skarorna, säger Israelsson.

Eftersom stadsfesten är gratis är det omöjligt att veta exakt hur många människor som besökte Kalmar under helgen.

– Det är svårt att göra en uppskattning, men det känns som en av de mest välbesökta stadsfesterna någonsin. Det var ett jämnt högt, flöde under alla dagarna.

– Jag tror det beror på att det har funnits något för alla målgrupper. Utbudet var rikt och mångfacetterat. Sedan är det kul att se att Kalmarborna verkar ha anammat budskapet som vi haft de senaste åren: att man ska ta hand om varandra. Det har varit en fin stämning på arenorna, säger Israelsson.

Så, på en tiogradig skala, vad får årets stadsfest för betyg?

– Jag får väl säga 8,5, för det kan aldrig bli en tia. Så har vi något att utveckla i framtiden, säger Israelsson och skrattar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng