Kål i alla dess former är inte bara en billig och kalorisnål grönsak. Den innehåller magnesium, kalium och kalcium och är fullproppad med vitaminer.
Den är bra mot inflammationer och sjukdomar och är blodsockersänkande. Med andra ord är kål är en riktig supergrönsak som du borde äta mycket av.
LÄS MER: TV: Så tränar du hela kroppen utomhus
Tycker du att det är svårt att laga god mat med kål? Ofta handlar det om att hitta inspiration. Jag äter massor av kål och i filmen visar jag mina sju favoriter!
Det finns mängder av recept på internet. Titta där eller experimentera fram din egna recept.
LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”
Förutom alla ovan nämnda egenskaper de har allihop så har var och en kvaliteter som gör dem extra bra.
Grönkål:
Renar kroppen och förbättrar leverns funktion. Den ser också till att de positiva tarmbakterierna blir fler och hjälper till vid matsmältning och näringsupptag
Vitkål:
Innehåller massor av nyttobakterier som bidrar till en positiv tarmflora.
Rödkål:
Innehåller mycket K-vitamin som bl.a. är bra för immunsystem och blodkärl Den innehåller med sin fina färg samma antioxidant som blåbär.
Brysselkål:
Denna lilla variant är otroligt näringsrik. Den innehåller också svavelämnen som omvandlas till antioxidanter.
Blomkål:
Innehåller mycket fibrer som håller igång tarmrörelserna och är bra för matsmältningen.
Kål är bra för dig på så många sätt. Det är så mycket mer än ett kalorisnålt alternativ. Experimentera mer i köket och ge kålen en given plats på köksbordet!
Emelie Elmes
Här hittar du Emelies Instagramkonto ”Familjefys”

Läsarkommentarer
Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.