KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef

"Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund", säger den nye klubbchefen Per Viberg.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.19:53, 28 mars, 2017

KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef
Foto: Arkiv

FBC Kalmarsund har gjort klart med en klubbchef i form av Mr. Visby IBK, Per Viberg som är en välkänd innebandyprofil som varit med och startat Visby IBK men också varit projektledare för Ica Maxi Arena (Visbys hemmaarena).

– Jag blev kontaktad av FBC Kalmarsund och åkte först hit lite som en artighetsvisit. Men efter man varit här och träffat folket kring föreningen och tagit del av vad man ligger idag inom organisationen blev det spännande. FBC har påbörjat något bra och under dessa veckor har det blivit mer och mer intressant. Det finns mycket spännande att göra organisationsmässigt för att ta oss till SSL samt även detta med arenabygget, säger Viberg till FBC Kalmarsund.

LÄS MER: Uppgifter: Division 1-tränare klar för FBC

Tjänsten som klubbchef har sedan tidigare inte funnits i FBC Kalmarsund. Det är en heltidstjänst där Per Viberg kommer att jobba halva sin arbetsvecka i Kalmar och andra halvan på distans från Visby där han har sin familj.

– Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund.

Ted Linde säger såhär kring nyanställningen:

– Vi kände att det var rätt läge och lite nu eller aldrig med en sådan här kvalificerad person som Pelle. Vi vill hitta rätt människor och Pelle är verkligen rätt person för att FBC Kalmarsund ska utvecklas och ta ett steg i rätt riktning. Han har en personlighet vi gillar och han har stort kontaktnät samt väldigt kunnig i det han ska göra.

Nu väntar en intensiv period för Viberg för att lära känna sin nya klubb.

– Jag ser fram mot att utveckla marknadssidan som redan är bra. Jag vill också tidigt vara delaktig i vår satsning på herr och damsidan. Vi ska ta vara på de starka resurser vi har och bygga vidare genom att skapa roller. Jag vill att FBC Kalmarsund ska bli Kalmar/Ölands häftigaste förening med allt vad det innebär. Vi har redan anställda och detta ska vi göra starkt och jobba tillsammans för att nå våra mål i FBC.

Pelle är också tydlig med hur ungdomsverksamheten och möjligheter för arrangemang, matcher och träning är viktiga.

– På ungdomssidan ska det bli fler som spelar innebandy och jag vill dubbla våra ungdomar med att fler i Kalmarområdet börjar spela innebandy. Med det så ska vi också skapa möjligheter för detta där arena och spelytor blir viktiga.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klubbchefen om FBC-starten: ”Borde haft fler poäng”

Letar förstärkningar i jakten på SSL.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:48, 23 november, 2017

Klubbchefen om FBC-starten: ”Borde haft fler poäng”
Foto: Arkiv

Herrarna ligger för närvarande på fjärde plats i den rekordjämna tabelltoppen av den södra allsvenskan, trots att starten på säsongen kanske inte har varit det FBC Kalmarsund själva hade hoppats på.

– Totalt sett är det ändå helt okej. Visst, vi borde haft fler poäng, men egentligen är det bara Lindås-matchen hemma som vi är riktigt besvikna på att vi inte kunde knyta ihop säcken, säger klubbchefen Per Viberg.

Nio matcher har spelats hittills och trots att spelet har lämnat en hel del övrigt att önska, har laget bara fem poäng upp till serieledande Warberg.

– Det är i returmötena mot alla de här topplagen som allt kommer att avgöras. Det gäller att vi är med och gör bra prestationer då.

Samtidigt letar Kalmarsund efter förstärkningar.

– Vi ville ha in en center till innan vi gick in i säsongen. Sedan lämnade Andreas Hörberg för Pixbo och då blev vi plötsligt två man kort. Sen har de unga killarna gjort det bra, men säsongen är lång.

Något konkret på ingång?
– Inte direkt. Men jag vet att sportchef Adam Kallenberg ständigt är uppdaterad och jobbar med de bitarna.

Damerna parkerar på andra plats efter den tunga segern mot serieledande Göteborg den gångna helgen.

– Det passar nog oss bättre att möta spelförande lag och kontra. Tjejerna har gjort det bra och vi har som mål att vara tillbaka i SSL inom två år. Men när vi tar steget vill vi etablera oss där, säger Viberg.

Emelie Rosenqvist hämtades in från Lund under säsongen. Inom kort väntas Annie Wennerström göra comeback efter tre månaders resefrånvaro.

Den siste januari stänger transferfönstret.

– Vägen dit vi vill nå är lång. Då måste man alltid se om sitt hus för att ge laget bästa möjliga förutsättningar, menar klubbchefen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalinnebandy: SSG tog speedway-seger i Torsås

"Vi rättade till några grejer i paus", säger SSG-tränaren.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.22:37, 22 november, 2017

Lokalinnebandy: SSG tog speedway-seger i Torsås
Anton Fransson och Charlie Nilsson. Foto: Arkiv/SSG.

Herrar – division 3

Slätafly Flyers B–SSG 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)

Målskyttar, SSG: Anton Fransson 2, Kim Jonsson Fredsson, Jacob Kumlin, Björn Nilsson.

Jimmie Nilsson, tränare SSG: ”Vi leder väl lite orättvist med 2–0 efter första perioden där de (Slätafly) trycker på och gör det bra. Sedan rättade vi till några grejer i paus och får lite längre anfall och lite tryck. En skön seger och bra att bara släppa in ett mål”.

Matchens lirare, SSG: ”En stark laginsats men målvakten Mathias Elmqvist förtjänar ett extra plus”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalinnebandy

LOKALINNEBANDY: Tung förlust på bortaplan: ”Bara att komma igen”

Under söndagen har det spelats tre matcher i lokalinnebandyn som resulterade i två förluster och en vinst.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:18, 19 november, 2017

LOKALINNEBANDY: Tung förlust på bortaplan: ”Bara att komma igen”
Foto: Bildbyrån

Division 2 Herr

FBC Kalmarsund Ungdom – Hovshaga AIF 4-5 e.förl. (1-1, 1-1, 2-2, 0-1)

Mål FBC: Johannes Sjögren, Alex Vult von Steijern, Melvin Hallström & Marcus Andersson

Vetlanda IBF – Slätafly/SK IBK 5-4 (1-1, 1-1, 3-2)

Mål Slätafly: Andreas Nilsson, Fredrik Cederblad, Ola Karlsson & Emil Johnsson

Fredrik Andersson, tränare Slätafly: ”En tung förlust i Vetlanda för vår del. Vi gör en bra match och jag tycker att vi är värda minst 1 poäng idag. Deras mål kommer via våra misstag. Vi gör fyra fina mål så det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag brukar aldrig skylla förluster på domarna men den nivån som de hade idag var katastrof och inte alls vad man förväntar sig i division 2.  Men det är inte något som vi kan påverka nu, det är bara att släppa matchen och ladda för en ny vecka med träningar och matcher. Nästa vinst kommer på fredag.”

Matchens lirare Slätafly: ”Alla i laget ska ha beröm för det jobb de gjorde i matchen”

 

JAS Dam

FBC Kalmarsund Ungdom – FBC Engelholm 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Mål FBC: Wilma Arvidsson, Ebba Johnson & Julia Andersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalinnebandy

LOKALINNEBANDYN: ”Vi vänder den sjuka matchen”

Hovshaga trodde att de hade vinsten som i en liten ask men Kalmarungdomarna visade att matchen ännu inte var slutspelad.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:02, 18 november, 2017

LOKALINNEBANDYN: ”Vi vänder den sjuka matchen”
Foto: Arkiv

Division 1 Damer

CL98IC – Sävsjö IBK 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)

Mål CL98: Agnes Savetun & Alva Hulten

 

Division 2 Damer

Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – Vimmerby IBK 9-3 (2-1, 1-1, 6-1)

Mål SSG: Lizette Nilsson Byman 3, Emma Sannestam, Molly Ämtvall, Emma Fredsson, Emelie Nordqvist, Rebecca Gustavsson & Matilda Nilsson

 

Division 3 Herrar

Hovshaga AIF B – CL98IC A 7-7 (2-0, 4-3, 1-4)

Mål CL98: Filip Gustafsson 2, Emil Ask Petersson, Hugo Gyllensten, Emil Andersson & Anton Holm

Mikael Sandebäck, tränare CL98IC: ”Vi ligger under med 6-1 och gör små justeringar och lyckas vända denna sjuka matchen till 7-6. Vi är på väg att vinna, vilket känns tacksamt då vi förlorat en del matcher, men så skjuter de ett skott utifrån med 20 sekunder kvar av matchen som styrs in via en hand. Man är sjukt besviken nu i bilen hem men ändå känner jag att det är en positiv pinne. Vi möter ett gäng 30-åringar som skrattar åt våra unga spelare och så helt plötsligt vänder vi matchen. Den känslan är go. Det är ett gäng vinnarskallar som alltid vill framåt och biter ihop. Denna matchen blir en läropeng om att man inte bara ska spela innebandy i en period. Det är tufft att tappa ledningen men, som sagt, så känns det som en positiv poäng.”

Matchens lirare, CL98: ”Hugo Gyllensten, Mattias Fredriksson och Emil Andersson driver på hela sista perioden och förtjänar extra beröm även om alla gör det bra.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vinst tack vare stark andra period: ”Spelarna fick höra att de levde”

FBC Kalmarsund hade en sämre inledning på matchen mot Östra som de sedan lyckades vända till vinst.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:30, 18 november, 2017

Vinst tack vare stark andra period: ”Spelarna fick höra att de levde”
Foto: Arkiv

Under lördagen tog FBC Kalmarsund emot Östra SK Jönköping i Kalmar Sportcenter. Det var en speciell match då det är tränare Emil Stille och spelarna Tim Nyander och Max Johansson tidigare lag.

– Det var speciellt och det är många killar kvar som man har tränat i laget. Idag var det extra viktigt att vinna, säger Emil Stille.

Det började med att Östra tog ledningen i slutet av första perioden men bara tre minuter in i andra kvitterade FBC genom Kim Nilsson. Hemmalaget kopplade greppet om matchen och gjorde ytterligare fyra mål innan domaren blåste av för periodpaus. Sista målet gjordes av Nyanders klubba vilket innebar han fick jubla lite extra framför sina tidigare lagkamrater.

– I första period tycker jag att vi kommer ut helt okej men sedan tappar vi det lite och det känns som att vi tar det för givet. I pausen fick spelarna höra att de levde och det verkade ha gett någon form av reaktion, säger Stille och skrattar.

I tredje period var FBC mållösa och Öster kunde knappa in och göra 5-3. Det skulle dock bli det resultatet som stod sig matchen ut.

– I tredje ger vi Östra för mycket initiativ. Vårt beslutsfattande är inte bra och vi vinner för få närkamper där vi inte kommer rätt på. Det känns som att vi behöver hitta en tydligare riktning. Vi är i en sits där vi behöver vinna matcher och det är skönt för killarna med en vinst trots att vi kanske inte gör vår bästa prestation.

Avslutningsvis vill han lyfta fram en av dagens målskyttar.

– Adam Nilsson tar mycket intiativ och vill göra grejer på plan idag.

Nästa match för FBC Kalmarsund är den 25 november borta mot Fagerhult Habo IBK.

 

FaktaFBC Kalmarsund - Östra SK Jönköping 5-3 (0-1, 5-1, 0-1)

Mål FBC: Kim Nilsson 2, Adam Nilsson, Oskar Andersson & Tim Nyander

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng