KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef

"Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund", säger den nye klubbchefen Per Viberg.

Elias Håkansson

Kl.19:53, 28 mars, 2017

KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef
Foto: Arkiv

FBC Kalmarsund har gjort klart med en klubbchef i form av Mr. Visby IBK, Per Viberg som är en välkänd innebandyprofil som varit med och startat Visby IBK men också varit projektledare för Ica Maxi Arena (Visbys hemmaarena).

– Jag blev kontaktad av FBC Kalmarsund och åkte först hit lite som en artighetsvisit. Men efter man varit här och träffat folket kring föreningen och tagit del av vad man ligger idag inom organisationen blev det spännande. FBC har påbörjat något bra och under dessa veckor har det blivit mer och mer intressant. Det finns mycket spännande att göra organisationsmässigt för att ta oss till SSL samt även detta med arenabygget, säger Viberg till FBC Kalmarsund.

LÄS MER: Uppgifter: Division 1-tränare klar för FBC

Tjänsten som klubbchef har sedan tidigare inte funnits i FBC Kalmarsund. Det är en heltidstjänst där Per Viberg kommer att jobba halva sin arbetsvecka i Kalmar och andra halvan på distans från Visby där han har sin familj.

– Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund.

Ted Linde säger såhär kring nyanställningen:

– Vi kände att det var rätt läge och lite nu eller aldrig med en sådan här kvalificerad person som Pelle. Vi vill hitta rätt människor och Pelle är verkligen rätt person för att FBC Kalmarsund ska utvecklas och ta ett steg i rätt riktning. Han har en personlighet vi gillar och han har stort kontaktnät samt väldigt kunnig i det han ska göra.

Nu väntar en intensiv period för Viberg för att lära känna sin nya klubb.

– Jag ser fram mot att utveckla marknadssidan som redan är bra. Jag vill också tidigt vara delaktig i vår satsning på herr och damsidan. Vi ska ta vara på de starka resurser vi har och bygga vidare genom att skapa roller. Jag vill att FBC Kalmarsund ska bli Kalmar/Ölands häftigaste förening med allt vad det innebär. Vi har redan anställda och detta ska vi göra starkt och jobba tillsammans för att nå våra mål i FBC.

Pelle är också tydlig med hur ungdomsverksamheten och möjligheter för arrangemang, matcher och träning är viktiga.

– På ungdomssidan ska det bli fler som spelar innebandy och jag vill dubbla våra ungdomar med att fler i Kalmarområdet börjar spela innebandy. Med det så ska vi också skapa möjligheter för detta där arena och spelytor blir viktiga.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han blir första SSL-värvningen

FBC har värvat en ny forward. "En viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin".

Andreas Norinder

Kl.08:30, 18 april, 2018

KLART: Han blir första SSL-värvningen
Kevin Björkström är ny forward hos FBC Kalmarsund. Foto: Bildbyrån

Det är Kevin Björkström från Karlstad IBF som ansluter till FBC Kalmarsunds SSL-satsning.

– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Klubbchefens besked: Han tränar FBC Kalmarsund nästa säsong

Tre av de fyra senaste säsongerna har Björkström spelat i SSL och totalt har det blivit 176 poäng. Nu är han klar för FBC Kalmarsund de kommande två åren.

– Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger klubbchefen Per Viberg.

Björkström själv säger att spel i FBC är en ”chans jag inte vill missa”. När han var på besök i Kalmar fick han tydlig mersmak för den kommande resan i SSL.

– Jag fick en stark känsla av att Kalmarsund både sportsligt, förenings och publikmässigt kommer kunna konkurrera med alla lag i SSL, säger Kevin Björkström.

– Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC förlänger med nyckelspelare

"Hon bidrar med mycket energi både på och utanför plan," säger huvudtränare Rasmus Bernhardsson.

Hanna Thulin

Kl.16:56, 13 april, 2018

FBC förlänger med nyckelspelare
Foto: Arkiv

Under fredagen meddelade FBC Kalmarsund att man förlänger med Sara Waktel med ett avtal som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

Den gångna säsongen i Allsvenskan har hon varit en tongivande spelare i laget med hennes snabbhet och positiva inställning, sist men inte minst erfarenhet, meddelar klubben.

– Hon har vuxit i sin roll under säsongen till att bli en av lagets viktigaste kuggar. Hon bidrar med mycket energi både på och utanför plan, säger huvudtränare Rasmus Bernhardsson.

Sara Waktel kom till Kalmarsund från Endre IF inför SSL-säsongen 2016-2017. Trots att damerna degraderades till Allsvenskan valde hon att stanna och försöka ta upp laget till finrummet igen. Något som laget var nära att lyckas med att genomföra men föll i avgörande matchen förra veckan mot IBK Göteborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nygamle SSL-stjärnan till landslaget

I helgen tog han klivet upp till SSL med FBC Kalmarsund. På torsdagen belönades han med en landslagsplats.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:29, 11 april, 2018

Nygamle SSL-stjärnan till landslaget
Kim Nilsson är återigen med i Mikael Hills landslagstrupp. Foto: Arkiv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: FBC hyllades i stadshuset: ”Ni är förebilder”

Under tisdagen bjöds FBC Kalmarsund in till stadshuset för en hyllningslunch.

Hanna Thulin

Kl.14:01, 10 april, 2018

BILDEXTRA: FBC hyllades i stadshuset: ”Ni är förebilder”
Foto: Hanna Thulin

Röda mattan var utrullad framför stadshuset under tisdagen och politikerna stod uppradade med Johan Persson i spetsen för att ta emot FBC Kalmarsunds herrlag som i helgen avancerade upp i SSL.

Väl inne i stadshuset bjöds laget på lunch beståendes av tomatsoppa och kyckling i pitabröd.

Att bjuda in till lunch var en tradition som startades i och med att FBC:s damer tog sig upp i SSL för bara några år sedan och förra året välkomnades IFK Kalmar till stadshuset för att äta då de avancerade till Allsvenskan.

– Ni ska verkligen känna att det är många som är imponerade av er prestation. Det känns extra roligt att ni är så många som varit med under hela resan och att det är så många hemmaprodukter och hemvändare med i laget, sa Johan Persson under inledningen av lunchen.

– Ni sätter Kalmar på kartan och viktigast av allt så är ni fantastiska förebilder för alla ungdomar som håller på med idrott. Det är en viktig roll som också för med sig en hel del ansvar, avslutade han.

Kolla in bilder från lunchen i bildarkivet nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC-målvakten ryter ifrån: ”Blir rent ut sagt bara ledsen”

I ett öppet brev ger Sanna Mangs svar på mannens sexistiska kommentar.

Hanna Thulin

Kl.06:50, 10 april, 2018

FBC-målvakten ryter ifrån: ”Blir rent ut sagt bara ledsen”
Sanna Mangs slår tillbaka mot den sexistiska kommentaren. Foto: Arkiv

Efter att FBC Kalmarsund dessvärre förlorade sin sista kvalmatch mot Göteborg under helgen skrev Innebandymagazinet en artikel om matchen med rubriken ”Kalmarsund: De sätter som en mur runt målvakten”. Det var en rubriksättning som inte föll alla i smaken. Under artikelns Facebookinlägg kommenterade en man följande:

fbc

LÄS MER: Fotobyrå kallade FBC-centern för ”sockersöt maskot”

En som såg kommentaren var FBC:s målvakt Sanna Mangs.

– Man blir rent ut sagt bara ledsen. Man känner sig som att man inte vore tillräcklig bara för man blev född till tjej, säger hon.

Är det första gången du stöter på sådana kommentarer?
– Tyvärr inte, det förekommer. Men man ska samtidigt lyfta att det blir bättre, men alla jobbar inte åt samma håll olyckligtvis.

För att avreagera sig skrev Sanna ett öppet brev till mannen på Facebook.

– Jag kände väl mest att jag ville skriva av mig mina tankar och då kändes ett öppet brev som rätt val.

Hur ser du på dam- och herrinnebandyn i övrigt, upplever du att den är helt jämställd eller finns det områden där man kan bli bättre?
– Som sagt, det är på väg åt rätt håll men skillnader finns fortfarande där. Som till exempel det här med löner, ofta täcker en herrlagspelare mer än vad många tjejer får sammanlagt. Sen händer det fortfarande att tjejer ofta beskrivs till utseende och killar till prestation.

Ett tillfälle där en innebandytjej uppmärksammades för sitt utseende istället för sin prestation och rörde Kalmarsund var för drygt ett år sedan. En fotograf tog en bild på den dåvarande FBC-spelaren Annie Wennerström och kallade henne för en sockersöt maskot i bildtexten. 

Så här skrev Sanna i sitt öppna brev om den sexistiska kommentaren:

”Blev du besviken när du öppnade länken på innebandymagazinet och började läsa om innebandy? Just det du klickade dig in på för att du var intresserad? Jag ska berätta något väldigt intressant för dig gällande innebandy (eller vilken annan sport som helst för den delen) för vad jag lärt mig är innebandy, sporten, inte någon maskulin form. Ja, det är daminnebandy jag som tjej spelar, men det är sporten innebandy jag utövar. Förstår du skillnaden?

Det är inte heller någon som tvingar dig att följa vad som skrivs om varken dam- eller herrinnebandy men tydligen har du ett genuint intresse för innebandy när du valde att klicka in på länken. Jag vill här tydligt poängtera att du inte måste finna intresse i alla lag i alla föreningar MEN innebandymagazinet har INTE skrivit fel i sin artikel.

Har tyvärr inte förståelse för din kommentar då den rent ut sagt är onödig. Det går med små steg, sakta men säkert, mot att bli mer jämställt mellan könen. Var då snälla inte del av tyngden som håller de tillbaka.

Tack.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng