KLART: P3 Älskar kommer till Kalmar

Några av Sveriges Radios mest kända och älskade profiler kommer till Kalmar för att hänga med sina lyssnare.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.08:46, 28 mars, 2017

KLART: P3 Älskar kommer till Kalmar
Foto: Pressbilder. Mattias Ahlm/Martina Holmberg/Janne Danielsson

Den 4 maj kommer det populära evenemanget P3 Älskar till Kalmar. P3 älskar är en klubbkväll med livemusik då några av de största profilerna från Sveriges Radio P3 kommer för att träffa och hänga med sina lyssnare.

Eventet kommer att äga rum på Krögers och börjar klockan 19.00. De som spelar live under kvällen är bland annat Urban Cone, Adrijana och Hov1.

Förutom livemusik blir det även stand up med Victor Linnér, Josefin Johansson, Elinor Svensson, Johanna Wagrell och Marcus Berggren.

Förutom Victor Linnér så dyker även Kodjo Akolor, Martina Thun och Sara Kindberg från Morgonpasset upp som gästbartenders. Tina Mehrafzoon från Musikguiden håller i ett musikquiz, det blir skönt häng med Ligga med P3 i pianobaren och rundpingis med P3 Star-gänget.

Mer om evenemanget finns att läsa här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Radiostjärnorna fyllde Krögers

P3 Älskar öppnade säsongen i Kalmar. Se bilder från partyt på Krögers.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:52, 4 maj, 2017

BILDEXTRA: Radiostjärnorna fyllde Krögers

Kolla in partybilder i galleriet nedanför. Mer information om P3 Älskar hittar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort intresse när P3-profiler intar Kalmar

På torsdagskvällen har P3 Älskar premiär för i år – och valet av plats föll på Kalmar och Krögers. "P3 tyckte att det var ett trevligt ställe", säger Tellis Agrotis.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.20:15, 3 maj, 2017

Stort intresse när P3-profiler intar Kalmar
Tina Mehrafzoon, Kodjo Akolor och Josefin Johansson är tre av profilera som dyker upp i Kalmar på torsdagskvällen. Foto: Pressbild

Det är fjärde året som P3 Älskar-turnén arrangeras och detta blir första gången som evenemanget kommer till Kalmar. P3 Älskar är en klubbkväll med livemusik, stand-up, musikquiz och vimmel. Besökarna har möjlighet att träffa ett antal av Sveriges Radio P3:s mest kända profiler.

– Det var vi som fick frågan av P3 och jag var skeptiskt till en början. Jag tycker själv att lokalerna är för små för de artister som kommer. Men P3 tyckte att det var ett trevligt ställe och perfekt eftersom det är indelat i olika etapper. Under kvällen kommer det att finnas fyra olika scener, säger Krögers ägare Tellis Agrotis till 24Kalmar.

Krögers har ett tillstånd på 850 personer i lokalerna. P3 Älskar har alltid fritt inträde och 18-årsgräns, så det är först till kvarn som gäller på torsdagskvällen.

– Det är insläpp klockan 19 och då kommer krogen att ha varit stängd sedan 18 så att alla som var där innan får ställa sig i kö på nytt. Det är för att alla ska få samma möjlighet att komma in, säger Tellis.

– Jag är också väldigt glad att kommunen har varit så tillmötesgående med att ge oss tillstånd till detta trots att det är en vanlig arbetsdag efter. Jag hoppas att det blir så lite stök som möjligt.

Eventet startar klockan 19.00 och bland de som spelar livemusik under kvällen finns Urban Cone, Syster Sol och Hov1. Det bjuds även på stand-up från bland annat Victor Linnér, Josefin Johansson och Elinor Svensson.

– Kalmar, Kalmar, Kalmar, det är en ära att få komma tillbaka till dig. Vi hade en av våra första spelningar hos dig som vi aldrig kommer att glömma. Vi förväntar oss en minst lika härlig kväll, säger bandet Urban Cone till Sveriges Radio.

Besökarna kan även bli serverade något drickbart av Morgonpassets Kodjo Akolor, Martina Thun och Sara Kindberg, eller delta i ett musikquiz som leds av Tina Mehrafzoon från Musikguiden. Arrangörerna utlovar också rundpingis med P3 Star-gänget.

P3 Älskar-turnén har premiär i Kalmar och kommer sedan till Stockholm (5 juni), Helsingborg (28 september) och Östersund (3 november).

FaktaP3 Älskar i Kalmar:

Artister:
Syster Sol
Urban Cone
Hov1
Adrijana
Ansiktet

Stand-up:
Marcus Berggren (Tankesmedjan)
Elinor Svensson (Tankesmedjan)
Johanna Wagrell (Tankesmedjan)
Victor Linnér (Morgonpasset i P3)
Josefin Johansson

Gästbartenders från Morgonpasset:
Kodjo Akolor
Martina Thun
Victor Linnér
Sara Kinberg

Musikquiz: Tina Mehrafzoon (Musikguiden i P3)

Speed-dejting: Farah Abadi (Relationsguiden i P3)

Karaoke: Maria Maunsbach och Lina Asp (Ligga med P3)

Rundpingis med P3 Star:
Karolina Widerström
Sofia Dalén
Doni Jusufi
Kalle Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är talangerna som gör upp i P4 Nästa

Till i år byter Svensktoppen nästa namn. Talangtävlingen är inne på sitt tionde år och tolv lokala artister/band gör upp om platsen i riksfinalen.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.07:36, 28 april, 2017

LISTA: Här är talangerna som gör upp i P4 Nästa
Maja Hobring och Ida Gratte är två av artisterna som tävlar i P4 Nästa. Foto: Arkiv

På sin hemsida har P4 Kalmar presenterat årets tolv bidrag, som har valts ut av en jury. P4 Nästa är en av landets största artist- och låttävlingar och gick tidigare under namnet ”Svensktoppen nästa”.

4 juli:
Rickard Andersson. En bakgrund som gitarrist och sångare i både punkband och som akustisk artist. ”Samhällsbejakande texter och energifylld musik har alltid varit en röd tråd genom min musik”.

Alfrida. 17-åring som har växt upp med musik, dans och teater. ”Med P4 Nästa hoppas jag på att kunna få leva ut den dröm jag alltid haft”.

Magnus & Therese. Musikläraren Therese Wahlgren Sundéns känns bland annat igen från Allsång på Skansen. Magnus går under smeknamnet ”Mr Rock”.

6 juli:
Klara Gunnarsson. 20-årig Kalmarbo som var med som mellanakt på Larmtorget ifjol. I år debuterar hon i P4 Nästa med egenskrivna låten ”All through the night”.

Anton och Elin. Syskonpar från Oskarshamn. Elin har bland annat turnerat världen runt med en ABBA-show. Anton är sångare i bandet Prudence.

Nellie Wettborg. 19-åring från Rinkabyholm som pluggar musik och sång på Jenny Nyströmsskolan. ”Min låt Haters är en ego boost-låt och när jag sjunger den får jag känna mig oövervinnerlig”.

11 juli:
Ida Gratte. Välkänd lokalartist som bor i Kalmar men kommer från Nybro. Ida har bland annat upprätt på Kalmar stadsfest. Hennes låt ”Fucked up world” fick stor viral spridning.

Moa Erlandsson. 18-åring från Nybro som studerar på vård- och omsorgsprogrammet. ”Jag har sjungit allt från rock till lugna ballader, men har under det senaste året glidit in allt mer på jazz och blues.”

Johan Lilja Band. Startades 2014 och spelade in sin första singel 2015. I fjol släpptes liveskivan ”Längre ner på gatan”. Bandet består av Johan Lilja, Emelie Lilja, Hasse Andersson, Göran Nilsson och Andreas Söderberg.

13 juli:
O.S.T. Den nystartade gruppen utgörs av Penny Sjögren, Martin Ibohm och Ingemar Bernthsson. Deltagande i P4 Nästa är deras första framträdande tillsammans.

Maja Hobring. Blivande 18-åring som kommer från Emmaboda som var i final i Svensktoppen nästa förra året.”Det bästa jag vet är att få stå på en scen med ett bra band bakom mig och få sjunga inför en härlig publik”.

Amelie Aebischer. 19-åring från Kalmar som jobbar i en klädbutik men trivs bäs på scenen. ”Jag är väldigt intresserad av musikproduktion och jobbar intensivt med att lära mig producera mina egna låtar”.

Hos P4 Kalmar kan du läsa mer utförliga presentationer av artisterna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Public service sjunker i förtroende

Även polis, sjukvård och svenska kyrkan tappar i förtroende.

Mia Martelleur

Kl.14:13, 6 april, 2017

Public service sjunker i förtroende
Foto: Bildbyrån

Allmänhetens förtroende för Sveriges television och Sveriges radio har sjunkit, rapporterar Sveriges radio på torsdagen.

De har tagit del av MedieAkademins årliga förtroendebarometer.

1 200 personer har svarat på hur mycket de litar på olika företag, medier, institutioner, partier och organisationer. Sveriges radio har tidigare haft delad förstaplats med Systembolaget. Men i år har de halkat ned till en tredjeplats på listan, och lämnat Systembolaget ensam i topp.

64 procent uppger att de har ganska stort förtroende för Sveriges radio, jämfört med 2016 då 70 procent uppgav detsamma. Sveriges television tappar också i förstorande från 66 till 60 procent.

Undersökningen visar även att polisen, sjukvården och Svenska kyrkan har rasat i förtroende, liksom Moderaterna som rasar från 34 till 22 procent. Centerpartiet däremot har ökat.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blir ny kanalchef för P4 Kalmar: ”Ödmjuk inför uppdraget”

Sverige Radio gör en riktigt prestigevärvning från en konkurrent när man har gjort klart med Anja Thorkelssons efterträdare.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:57, 5 april, 2017

Han blir ny kanalchef för P4 Kalmar: ”Ödmjuk inför uppdraget”
Jesper Ericson blir kanalchef på P4 Kalmar. Foto: Privat/Arkiv

I slutet av februari blev det officiellt att Anja Thorkelsson slutar som kanalchef för P4 Kalmar och istället ska jobba med framtidsprojekt inom Sveriges Radio.

Nu har P4 meddelat att det blir Jesper Ericson, nyhetschef på Gota Medias flaggskepp Barometern, som tar över. 49-årige Ericson har jobbat i halva sitt liv på tidningen och varit en av dess mest profilerade medarbetare.

– Det känns otroligt spännande och jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget. Som kanalchef får jag leda en kanal som har hängivna lyssnare och som dagligen är en del av väldigt mångas liv i Kalmar län, säger han till Barometern.

Jesper Ericson har varit nyhetschef i två omgångar under sina år på Barometern. Han har erfarenhet av arbete som kommun-, miljö- och ekonomireporter.

– Han är en erfaren publicist och kreativ ledare med djup förankring i Kalmar län. Det känns mycket bra att vi har lyckats rekrytera honom till vår lokala kanal i Kalmar, säger Michael Österlund, områdeschef för Sveriges Radio till P4 Kalmar.

Ericson tillträder sitt nya jobb till sommaren. Det är inte känt vem som tar över hans roll på Barometern.

För några veckor sedan blev det känt att P4 har lyckats värva tillbaka sin profilerade reportern Sigrid Edsenius, som under en period jobbat som kommunikatör hos Nybro kommun.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel