Nilsson på ny rekordjakt

Förra helgen slog Högby IF:s David Nilsson till med ett kanonlopp i Holländska Venlo. Nu är han på jakt efter nya rekord – i samma land.

Oliver Wykman

Kl.18:02, 1 april, 2017

Nilsson på ny rekordjakt
Högby IF:s David Nilsson ser fram emot söndagens lopp.

1:03:34. Så lyder numera David Nilssons personliga rekord på halvmaraton, en putsning med hela 37 sekunder och dessutom den 8:e snabbaste tiden av en svensk genom tiderna. Loppet var ett kvitto på att David trots en något strulig februari-månad kunnat komma i fin form lagom till att utesäsongen drar igång på allvar.

Hur har veckan efter ditt fina lopp i söndags varit?
– Jodå, kroppen kändes bra på långpasset i onsdags men annars har det väl känts lite tungt, berättar David som springer loppet i Brunssum för första gången. Högbylöparen har tidigare på landsväg sprungit 10KM på 29.39, en tid han nu är ute efter att förbättra.
– Ja, jag går helt klart för nytt personbästa. Helst gör jag en tid under 29.22, förklarar han.

Loppet är del av vägen mot vårens stora mål, nämligen att kvala in till VM i maraton som går av stapeln i London i augusti. För detta krävs att göra en tid under 2:17:00 vilket Nilsson siktar på att göra inom tre veckor.

– I slutet av april blir det ett försök. Exakt vart och när är inte klart, avslutar Nilsson som först och främst alltså siktar på att bra lopp på den erkänt snabba tävlingen i sydöstra Holland. 2009 sattes på samma bana det dåvarande världsrekordet på 10 kilometer landsväg, 27:01, av kenyanen Micah Kogo. Startskottet går söndag 12:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel