Nytt rekordlopp av Nilsson

David Nilsson trivs i Holland. För en vecka sedan satte han personbästa på halvmaraton i Holländska Venlo, idag var han tillbaka i samma land och lyckades slå till med ett nytt topplopp.

Oliver Wykman

Kl.15:32, 2 april, 2017

Nytt rekordlopp av Nilsson
Högby IF:s David Nilsson gjorde ett nytt topplopp i Holland.

Högbylöparen sprang igenom de 10 kilometerna i Holländska Brunssum på nya personliga rekordet 29.28. Tiden gav honom en 8:e plats i loppet, bara 7 sekunder ifrån Kenyanske segraren Ezra Kering och innebar att David blev främste europé i loppet.

Nilsson som inför loppet siktade på en tid under 29.22 var trots allt nöjd med sin insats.

– Känslan var inte den bästa. Men jag är nöjd, konstaterade David kort efter målgång. Efter halva loppet låg han på 6:e plats i den då stora tätklungan. 5KM passerades på 14.55 vilket bekräftar att inledning varit klart långsammare än andra halvan av loppet.
– Det var ett långsamt lopp och speciellt de inledande kilometerna, förklarar Högbylöparen som nu åker hem för att fortsätta träningen mot kommande försök att kvala in till VM-maran. David var 22 respektive 53 sekunder före de två övriga svenskarna i loppet, Napoleon Solomon och Olle Walleräng.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel