Morgonvanorna som gör dig trött hela dagen

Känner du dig ofta hängig och trött under dagen? Det behöver inte nödvändigtvis bero på att du har sovit dåligt.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.17:48, 3 april, 2017

Morgonvanorna som gör dig trött hela dagen
Det finns flera saker du kan göra för att känna dig piggare. Foto: Pixabay

Både dina kvälls- och morgonvanor kan påverka hur du mår på dagarna. Här är sex stycken morgonvanor som du bör ändra på om du vill bli piggare.

Du ligger kvar i sängen och tittar på mobilen:Att du inte ska ligga och läsa på mobilen precis innan du går och lägger dig har du säkert hört ett flertal gånger. Samma sak gäller på morgonen. Istället för att ligga kvar i sängen ska du kliva upp för att signalera till kroppen att det är dags att vakna, skriver Expressen.

Du lyssnar på fel radiokanal:Om du tillhör gruppen som gillar att lyssna på radion på morgonen bör du tänka över vilken sorts kanal du rattar in. Det kan vara mysigt att lyssna på ett program beståendes av mycket prat men om du vill bli pigg är kanaler innehållandes peppig musik att rekommendera.

Du tränar efter jobbet:Att träna på morgonen har flera fördelar. Sätt alarmet en halvtimme tidigare och utnyttja den tiden till att röra på dig. Genom att röra på sig på morgonen får du in syre i kroppen och mjukar upp muskler och leder i kroppen. Dessutom utlöses endorfiner i kroppen som gör dig glad.

Du duschar på kvällen:En varm dusch har liknande effekter som träning. Genom att ta en dusch på morgonen får du mer energi, skriver Expressen.

Du vistas för mycket inomhus:Nu när vårsolen har börjat titta fram är det läge att ta tillvara på dess strålar. Solen tillför nämligen D-vitamin till vår kropp vilket gör att vi får energi och mår bättre.

Du dricker för lite vatten:Under dagen fyller de flesta på kroppen med olika sorters drycker men under natten får kroppen inte den påfyllning som den behöver. Starta därför dagen med ett glas ljummet vatten. Det startar din ämnesomsättning och förbereder kroppen för dagen.

Text: Josefine Göransson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel