Man söks efter inbrottsvåg i centrala Kalmar

På söndagsförmiddagen hade flera adresser i centrala Kalmar påhälsning av en inbrottstjuv. Nu söker polisen en misstänkt man. "Han har svart vinterjacka och ska lukta bensin."

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:29, 9 april, 2017

Man söks efter inbrottsvåg i centrala Kalmar
Foto: Arkiv

Under söndagsmorgonen och förmiddagen fick polisen in ett antal anmälningar om en tjuv som försökt, och i visa fall lyckats, ta sig in på flera olika adresser i centrala Kalmar.

– Det finns inget som i nuläget bevisar att brotten kan kopplas till samma man men det ligger nära till hands, säger Matilda Johansson vid polisen i Kalmar.

Mannen som eftersöks ska ha försökt ta sig in i en bostad på Unionsgatan men inte lyckats. Ägaren hade dock en kamera uppsatt och lyckades filma inbrottstjuven. Polisen har dock inte sett filmen ännu och vet inte exakt hur tydlig bilden är.

Smålandsgatan tog sig tjuven in i en bostad och väckte en kvinna som befann sig där. Han ska dock ha försvunnit från platsen innan polisen hann dit.

Det har även varit inbrott på socialförvaltningens kontor och försök till inbrott i en tvättstuga på Esplanaden.

Kamerabilderna i samband med vittnesuppgifter pekar nu på att det skulle kunna vara samma person som utfört samtliga brott. Även polisen såg mannen, som är bekant för dem sedan tidigare, i området innan de kände till inbrotten.

Han är fortfarande på fri fot och polisen uppskattar tips. Mannen ska vara född -83, se svensk ut och ha en svart möss och vinterjacka. Vittnen säger också att han ska lukta bensin och olja.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel