Ny information om skottlossningen på Öland

Oöppnad pizzeria i fastigheten som blev beskjuten. "Jag är förvånad. Det låter konstigt", säger ägaren till Barometern.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:33, 10 april, 2017

Ny information om skottlossningen på Öland
Skottlossningen skedde på Köpmangatan i Mörbylånga. Foto: Max Pixel/Google maps.

Natten mellan söndag och måndag larmades polis till centrala Mörbylånga på Öland. Privatpersoner hade hört flera skott och när patrull anlände fann man snart flera skotthål i en byggnad.

 

– Vi har konstaret tre skott mot en fastighet. Två i en fasad och ett i ett fönster, sa Åsa Emanuelsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, tidigt på måndagsmorgonen.

Den beskjutna byggnaden ligger på Köpmangatan och inte på Storgatan som tidigare angivits. Tidningen Barometern uppger att det i fastigheten ligger en ny pizzeria som ännu inte har öppnat och på andra våningen finns lägenheter.

– Jag är förvånad. Det låter konstigt, Mörbylånga som är så lugnt, säger ägaren som inte har någon förklaring till skottlossningen.

Jan Bolmgren, utredare vid Kalmarpolisen till Barometern:

– Vi kommer naturligtvis se om det kan finnas något motiv kopplat till butiken, men det är för tidigt att uttala sig om än.

Under måndagsförmiddagen var polisens tekniker på plats för att säkra bevis.

– Vi knackar också dörr och pratar med folk för att ta in uppgifter från personer i området, säger Jan Bolmgren.

Vittnen ska ha gjort ”en del intressanta iakttagelser” i samband med händelsen. Inga förhörda vittnen har dock sett själva skottlossningen, enligt Barometern. Polisen vädjar nu till personer som har sett eller hört något att höra av sig till tipstelefonen på nummer 114 14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel