Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd

Efter en lång tvist mellan företaget Cosmic Bowl och fastighetsbolaget Kopparslagaren är det nu klart att de tidigare ägarna till Harrys ska betala drygt två miljoner kronor i skadestånd.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.08:15, 11 april, 2017

Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd
Foto: Arkiv.

Före detta ägarna till Harrys i Kalmar, Cosmic Bowl har legat i tvist med fastighetsägaren Kopparslagaren. Cosmic Bowl stämdes på uteblivna hyror – de stämde i sin tur Kopparslagaren då det bland annat hade blivit vattenskador i källaren som inte åtgärdades.

I höstas krävde Kopparslagaren att Cosmic Bowl skulle lämna lokalen samt betala skadestånd på över sju miljoner kronor. Cosmic Bowl har hela tiden hänvisat till lokalens dåliga skick och menat att det skadat verksamheten.

De har i sin tur krävt skadestånd för uteblivna intäkter och för de kostnader som uppstod när det blev klart att de behövde avveckla verksamheten. Där låg skadeståndskravet på drygt elva miljoner kronor.

I sin dom anser tingsrätten att det fanns en del vattenskador och andra brister i Harrys lokaler, men att Kopparslagaren hade vidtagit åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Tingsrätten menar att det hade varit motiverat med en nedsättning av hyran när lokalens brister påverkade Harrys verksamhet. Rätten dömer Cosmic Bowl att betala drygt två miljoner av det begärda skadeståndet.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat om blev det för drygt 1,5 månad sedan klart att Ola Hansson,  delägare av Harrys i Ljungby och Värnamo, tar över Harrys i Kalmar.

Innan nyöppningen i slutet av april ska lokalerna totalrenoveras till en kostnad av uppemot åtta miljoner kronor.

– Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt sätt, sa Ola Hansson till 24Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel