Nybrobandet släpper ny singel

Avantgardets senaste singel framförs tillsammans med Göteborgsmusikern El Perro del Mar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:04, 13 april, 2017

Nybrobandet släpper ny singel
Foto: Pressbild

På östkusten inte nytt heter Avantgardets senaste album. Nu släpps nästa singel från den kritikerrosade skivan. Låten Nu vill jag må görs tillsammans med Göteborgsmusikern El Perro del Mar.

– Låten är väldigt mycket en vandring. I stort som smått. Inuti som utanpå. Fysiskt som själsligt. När Jocke (Åhlund) och jag kom på idén att ta in en röst utifrån var El Perro del Mar den första som dök upp. När väl det fröet hade satt sig blev vi som besatta av tanken på att just Sarah skulle gå bredvid mig genom tonerna. Lyckligtvis var Sarah lika intresserad som vi av ett samarbete. Hennes person och gärning är oerhört viktig i dagens Musiksverige. Precis som vi har hon alltid varit helt oberoende av skivbolag och kompromisslöst gått sin egen väg. Att få äran att dela scen med henne och sjunga tillsammans live är bland de mest skakiga och känsliga ögonblicken i min karriär hittills, säger Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

På onsdagen hade låtens video premiär på Gaffa.se.

– Rasmus är en textförfattare som tar sig in i de mörkaste men också finaste vrår jag inte visste fanns. Ta väl hand om honom Musiksverige, säger Sarah Assbring (El Perro del Mar).

På långfredagen spelar Avantgardet på Kafé Deluxe i Växjö.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel