De öppnar restaurang: ”Möjligheterna är oändliga”

Deras pojkvänner driver tillsammans Lilla Hamnkontoret och nu kan Elisia Kirchberg och Sofia Fahlman kalla sig både konkurrenter och kolleger med dem. "Just nu känns allt man gör jätteroligt."

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:05, 19 april, 2017

De öppnar restaurang: ”Möjligheterna är oändliga”
Sofia Fahlman och Elisia Kirchberg driver restaurangen Stora Hamnkontoret tillsammans. Foto: Privat

När möjligheten dök upp om att ta över och rusta upp Stora Hamnkontoret i Borgholm så tvekade vännerna Elisia Kirchberg och Sofia Fahlman inte en minut innan de tackade ja.

– Man är ju ändå sugen på att göra något eget. Jag har tidigare drivit hamburgerkiosken Haket och Sofia kommer från köket hos Hotell Borgholm så vi har erfarenhet i branschen. Borgholmarna har kommit förbi och sagt att de tycker det är jätteroligt att det är några från orten som väljer att satsa, säger Elisia.

Tanken är att Stora Hamnkontoret ska bli familjärt och mysigt med enkel och rustik mat som man inte behöver tömma plånboken för.

– Eftersom vi ligger så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna i det så känns det ju nästan självklart att ha med skaldjur och fisk på menyn också.

Det blir Sofia som kommer ansvara för köket och Elisia som har hand om serveringen och baren. Det blir ett stort steg från att driva Haket till att ta sig an en egen restaurang.

– Men det är ju också utmaningen som gör det så roligt. Just nu tycker jag också att allt man gör är kul, speciellt när man får göra allt från början. Lokalerna har stått och förfallit ett tag men det är roligt att få gjuta golv, byta eldosor och skriva menyer.

Det är full fart i lokalerna just nu och Elisia och Sofia är där från åtta på morgonen till elva på kvällen för att se till att allt hinner bli klart innan premiären den 1 juni.

– Allt tar mycket längre tid än vad man tror, bland annat då vissa leveranser kommer senare än vad man räknat med. Men annars går allting jättebra.

De får även hjälp av sina pojkvänner som passande nog driver Lilla Hamnkontoret i Borgholm. De ställer upp där de behövs och åker ärenden åt tjejerna.

– Nu i början kommer det mest att handla om att testa sig fram men i framtiden hoppas vi kunna bygga på ett samarbete med Lilla Hamnkontoret. Förr gick det båtar mellan restaurangerna så att man kunde ta en fördrink hos den ena och äta hos den andra, möjligheterna är oändliga. Nu räknar vi ner dagarna tills vi kan öppna, avslutar Elisia.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel